Skip to main content

Hur man handskas med Financial Stress

 Hur man handskas med Financial Stress
Finansiell stress är en utbredd upplevelse. Enligt American Psychological Association (APA), är 72 procent av amerikanerna stressad om pengar åtminstone ibland och 22 procent känner sig väldigt stressad över sin ekonomi. Detta är ganska viktigt eftersom finansiell stress är kopplat till hälsoproblem som depression och sömnproblem. Med stigande levnadskostnader, många amerikaner känner kritan av finansiell stress.

Hur Financial Stress påverkar din hälsa

Ångest över pengar kan negativt påverka din hälsa på flera sätt:

  • Ohälsosamma coping beteenden: Människor upplever finansiell stress kan vara mer benägna att bedöva sin ångest genom att dricka, röka, äta för mycket, eller öva andra ohälsosamma coping beteenden. Detta i sin tur leder till mer stress.
  • Mindre pengar för egenvård: Med mindre pengar i budgeten, människor som redan är under finansiell stress tenderar att slarva i områden som hälsovård för att betala för grundläggande behov som mat. Små problem kan gå okontrollerat och förvandlas till större problem. Detta leder också till mer stress.
  • Förlorad sömn: När under finansiell stress, människor ofta upplever problem med att sova, som kan lägga upp till en sömnunderskott, vilket försämrar immun funktion och kognitiva förmågor och orsakar ytterligare moodiness.
  • Ohälsosamma känslor: kreditkort skuld kan orsaka ohälsosamma känslor som kan ta en vägtull på din hälsa. Människor kan uppleva ångest, frustration och en känsla av hopplöshet som skuld högar upp och ökande summor pengar behövs bara för att betala ränta. Detta orsakar ytterligare stress, vilka föreningar med stress av dålig coping och själv försummelse, för att bli en hotfull mängd stress.

Hur man hanterar

Här är vad du kan göra för att hantera din ekonomiska situation och känner sig mer kontroll över ditt liv, minska din stress, och bygga en säkrare framtid:

  • Förstå skuldcykeln. Att lära sig att förstå skuld och hur vi får in det är det första steget till att få dig ur den fällan. Detta kan hjälpa dig att inte bara förstå cykeln bättre men att befria dig från det. När du vet hur man bryter ut, kan du arbeta mot att ta bort sig själv från högtrycks att vara i skuld, och börja bygga mot din framtid på ett mer positivt sätt med enkla vanor som är lätta att underhålla.
  • Vet när du behöver pengar och hur man får det. Om du känner dig stressad om ekonomi, du förmodligen redan känner att du behöver mer pengar i din budget. Men att veta hur man kan öka din finansiella innehav utan att skapa betydande stress för dig själv kan vara svårt också. Här är några beprövade tips för att öka din inkomst, vilket är ett bra sätt att lindra stress.
  • Lär dig att leva på mindre. Få bekväm med budgetering och lever på mindre kan öka ditt sparande. Här är några enkla, låg stress tips för att lära sig att hålla en budget som kommer att hålla dig leva i ditt sätt. När du har en plan, kan du känner dig mer kontroll över din ekonomi, och detta kan hjälpa dig att känna sig mindre stressade.
  • Glöm inte allmän stresshantering. När du arbetar på att förbättra din ekonomiska situation kan du minska stressen genom att öva stressreducerande tekniker och göra andra förändringar för att skapa en låg-stress livsstil.

Genom att följa de råd som ges i ovanstående länkar och göra dessa livsstilsförändringar, kan bördan av finansiell stress snart vara ett minne blott.