Skip to main content

Hvad tankegang er, og hvorfor det Matters

 Hvad tankegang er, og hvorfor det Matters
Kunne hvad du mener om dig selv påvirke din succes eller fiasko? Ifølge Stanford psykolog Carol Dweck, din tro spiller en central rolle i, hvad du ønsker og om du nå det. Dweck har fundet, at det er din tankegang, der spiller en væsentlig rolle i fastlæggelsen af ​​præstation og succes. Så hvad der præcist er en tankegang?

Hvad er en tankegang?

En tankegang henviser til, om du mener egenskaber som intelligens og talent er faste eller foranderlige træk.

 • Mennesker med en fast tankegang mener, at disse kvaliteter er medfødte, fast, og uforanderlig.
 • Dem med en vækst tankegang , på den anden side, mener, at disse evner kan udvikles og styrkes ved hjælp af engagement og hårdt arbejde.

De to typer af tankegang

Dweck begyndte sin forskning om dette emne ved at tackle et spørgsmål: Hvad sker der, hvis du giver børnene et vanskeligt problem at løse? Nogle børn ses problemet som en udfordring og lærerig oplevelse. Andre børn følte, at det var umuligt at løse, og at deres intelligens blev holdt op for kontrol og dom.

Børnene i den første gruppe havde vækst mentaliteten. Når man står med det sværeste, de troede, at de kunne lære og udvikle de færdigheder, de er nødvendige for at løse det. Den anden gruppe af børn havde fastsat tankegang. De troede, at der ikke var noget de kunne gøre for at løse et problem, der var utilgængeligt for deres viden og evner.

Hvorfor tankegang Matter

Din tankegang spiller en afgørende rolle i, hvordan du klare livets udfordringer. I skolen, kan en vækst tankegang bidrage til større præstation og øget indsats. Når står over for et problem, som forsøger at finde et nyt job, folk med vækst tankegang udvise større modstandskraft. De er mere tilbøjelige til at holde ud i ansigtet af tilbageslag, mens dem med faste tankegang er mere forpligtet til at give op.

Faste tankesæt, Dweck forklarer, har tendens til at skabe et behov for godkendelse. “Jeg har set så mange mennesker med denne ene forbrugende mål for at bevise sig selv i klasseværelset, i deres karriere, og i deres relationer,” Dweck forklarer i sin bog tankegang . “Hver situation kræver en bekræftelse af deres intelligens, personlighed, eller tegn Enhver situation vurderes:.? Vil jeg lykkes eller mislykkes Vil jeg se smart eller dum Vil jeg blive accepteret eller afvist Vil jeg føler mig som en vinder eller en taber? ?”

Vækst tankegang, på den anden side, resulterer i en sult for læring. Et ønske om at arbejde hårdt og opdage nye ting. For at tackle udfordringer og vokse som person. Når folk med en vækst tankegang prøve og fejle, har de en tendens til ikke at se det som en fejl eller skuffelse. I stedet er det en lærerig oplevelse, der kan føre til vækst og forandring.

Hvordan virker en tankegang formular?

Dweck tyder på, at mange mennesker er uddannet i de to typer af tankegange tidligt i livet, ofte gennem den måde, de er hævet eller deres oplevelser i skolen.

Faste tankegang

 • Børn, der bliver undervist at de skulle se smart i stedet for at elske læring tendens til at udvikle en fast tankegang.
 • De bliver mere optaget af, hvordan de bliver dømt og frygter, at de ikke kunne leve op til forventningerne.

vækst tankegang

 • Børn, der bliver undervist at udforske, omfavne nye erfaringer, og nyd udfordringer er mere tilbøjelige til at udvikle en vækst tankegang.
 • Snarere end at se fejl som tilbageslag, de er villige til at prøve nye ting og gøre fejl alle i navnet for at lære og opnå deres potentiale.

Dweck bemærker, at have en vækst tankegang ikke indebærer at tro, at nogen kan blive noget, de ønsker med nok uddannelse og indsats. Ikke alle kan blive Einstein eller Mozart, bare fordi de forsøger.

I stedet væksten tankegang handler om at leve op til ens mulige potentiale. Dette potentiale er imidlertid aldrig rigtig knowable. Hvem ved, hvor langt en person kan gå, hvis de sætter deres sind til det? Mennesker med en vækst tankegang at tro, at den indsats, der går ind i at lære og uddybe ens forståelse og talenter er værd al den møje og besvær.

Hvad er din tankegang?

Har du en fast eller vækst tankegang? Start læse følgende udsagn og beslutte, hvilke du enig med de fleste.

 1. Folk har en vis mængde af intelligens, og der er ikke nogen måde at ændre det.
 2. Uanset hvem du er, er der ikke meget du kan gøre for at forbedre dine grundlæggende evner og personlighed.
 3. Folk er i stand til at ændre, hvem de er.
 4. Du kan lære nye ting og forbedre din intelligens.
 5. Folk enten har særlige talenter, eller de ikke. Du kan ikke bare købe talent for ting som musik, skrivning, kunst, eller atletik.
 6. Studere, arbejde hårdt, og praktiserer nye færdigheder er alle måder at udvikle nye talenter og evner.

Hvis du har tendens til at blive enige med udsagn 1, 2 og 5, så har du sandsynligvis have en mere fast tankegang. Hvis du er enig med udsagn 3 og 4, 6, dog så har du sandsynligvis har en tendens til at have en vækst tankegang.

Kan du ændre din tankegang?

Mens folk med en fast tankegang måske ikke enig, Dweck tyder på, at folk er i stand til at ændre deres tankegang. Forældre kan også tage skridt til at sikre, at deres børn udvikler vækst tankegang, ofte gennem rose indsatsen i stedet for udelukkende at fokusere på resultater.

For eksempel, i stedet for at fortælle et barn, at han er “så smart”, en forælder kan rose barnet for deres hårde arbejde på et projekt, og beskrive, hvad de kan lide de mest om barnets indsats ( “Jeg kan virkelig godt lide, hvordan du vælger farverne for det billede! “).

Ved at fokusere på processen frem for resultatet, kan voksne hjælpe børn at forstå, at deres indsats, hårdt arbejde og engagement kan føre til forandring, læring og vækst både nu og i fremtiden.