Skip to main content

Hvordan takle Financial Stress

 Hvordan takle Financial Stress
Financial stress er en utbredt opplevelse. Ifølge American Psychological Association (APA), er 72 prosent av amerikanerne stresset om penger i hvert fall innimellom og 22 prosent føler seg svært stresset om sin økonomi. Dette er ganske viktig fordi økonomisk stress er knyttet til helseproblemer som depresjon og søvnproblemer. Med de stigende levekostnader, er mange amerikanere føler det knase av økonomisk stress.

Hvordan Financial Stress påvirker din helse

Angst over penger kan negativt påvirke helsen på flere måter:

  • Usunn mestring atferd: Folk opplever økonomisk stress kan være mer sannsynlig å nummen sin angst ved drikking, røyking, overspising, eller praktisere andre usunne mestring atferd. Dette i sin tur fører til mer stress.
  • Mindre penger for egenomsorg: Med mindre penger i budsjettet, som allerede er under økonomisk stress har en tendens til å kutte hjørner i områder som helsevesen til å betale for grunnleggende nødvendigheter som mat. Små problemer kan gå ukontrollert og blir til større problemer. Dette fører også til mer stress.
  • Tapt søvn: Når under økonomisk stress, folk ofte opplever problemer med å sove, noe som kan legge opp til en søvnunderskudd, svekker immunsystemet fungerer og kognitive evner og forårsaker ekstra humørsvingninger.
  • Usunn følelser: Kredittkort gjeld kan føre til usunne følelser som kan ta en toll på helsen din. Folk kan oppleve angst, frustrasjon og en følelse av håpløshet som gjeld hoper seg opp og økende mengder penger er nødvendig bare for å betale renter. Dette fører til ekstra stress, hvilke forbindelser med stress av dårlig dekklisten og selv forsømmelse, til å bli en truende mengde stress.

Hvordan Cope

Her er hva du kan gjøre for å håndtere den økonomiske situasjonen og føler seg mer kontroll over livet ditt, redusere stress, og bygge en sikrere fremtid:

  • Forstå gjeld syklus. Lære å forstå gjeld og hvordan vi kommer inn i det er det første skrittet for å få deg ut av denne fellen. Dette kan hjelpe deg til å ikke bare forstå syklusen bedre, men å frigjøre deg fra det. Når du vet hvordan du skal bryte ut, kan du jobbe mot å fjerne deg fra det høye presset av å være i gjeld, og begynne å bygge mot din fremtid på en mer positiv måte med enkle vaner som er enkle å vedlikeholde.
  • Vit når du trenger penger, og hvordan du får det. Hvis du føler deg stresset om økonomi, har du sannsynligvis allerede føler at du trenger mer penger i budsjettet. Men å vite hvordan du kan øke din finansielle beholdninger uten å skape betydelig stress for deg selv kan være vanskelig, også. Her er noen påvist tips for å øke din inntekt, som er en fin måte å avlaste stress.
  • Lær å leve på mindre. Får komfortabel med budsjettering og lever på mindre kan øke din sparing. Her er noen enkle, lav-stress tips for å lære å opprettholde et budsjett som vil holde deg å leve innenfor det betyr. Når du har en plan, kan du føle deg mer kontroll over din økonomi, og dette kan hjelpe deg til å føle deg mindre stresset.
  • Ikke glem generell stress. Som du arbeide med å forbedre din økonomiske situasjon, kan du redusere stress ved å praktisere stressreduserende teknikker og gjøre andre endringer for å skape en lav-stress livsstil.

Ved å følge rådene i de ovenfor og gjøre disse endringer i livsstil, kan byrden av økonomisk stress snart være en saga blott.