Skip to main content

Hvorfor Addiction betragtes som en kronisk hjernesygdom

 Hvorfor Addiction betragtes som en kronisk hjernesygdom
Afhængighed er en kronisk hjernesygdom, der er mere om neurologi af hjernen end de ydre manifestationer af adfærdsproblemer og dårlige valg, ifølge en gruppe af afhængighed medicin fagfolk.

I april 2011 American Society of Addiction Medicine (ASAM) udgivet sin nye definition af afhængighed , som for første gang, udvider afhængighed til at omfatte andre end problematisk stofmisbrug adfærd. En gruppe på 80 afhængighed eksperter arbejdede i fire år at nå frem til den nye definition af afhængighed og konkluderede, at afhængighed er om den underliggende neurologi af hjernen-ikke om ydre adfærd.

Afhængighed Ændrer Din hjernens belønningssystem

Afhængighed påvirker din hjerne belønning, motivation, hukommelse og relaterede kredsløb i det omfang, din motivation er ændret, så dine vanedannende adfærd erstatte sunde, egenomsorg adfærd.

Hjernens belønningssystem system er også ændres på en sådan måde, at hukommelsen af ​​tidligere belønninger-være det mad, sex eller lægemidler-kan udløse en biologisk og adfærdsmæssig reaktion til at engagere sig i den vanedannende adfærd igen, på trods af negative konsekvenser, og undertiden selvom du ikke længere selv finde glæde i aktiviteten.

Impulskontrol er også Altered

Afhængighed påvirker også den frontale cortex i hjernen på en sådan måde, at ændre din impulskontrol og dom. Dette resulterer i “patologisk forfølgelse af belønninger,” siger ASAM når narkomaner vende tilbage til deres vanedannende adfærd for at “føle sig normal.”

Den frontale cortex er involveret i at hæmme impulsivitet og forsinke tilfredsstillelse. Da dette område af hjernen fortsætter med at udvikle sig til unge voksenliv, Asam eksperter mener dette er grunden til tidlig debut eksponering for stoffer er knyttet til den senere udvikling af afhængighed.

Karakteristik af Addiction

Ifølge den ASAM definition, er afhængighed kendetegnet ved:

 • Manglende evne til konsekvent at afholde
 • Nedskrivning på adfærdsmæssige kontrol
 • Craving eller øget ”sult” for narkotika eller givende oplevelser
 • Formindsket anerkendelse af problemer med din adfærd og relationer
 • En dysfunktionel følelsesmæssig reaktion

Andre funktioner i Addictive Behavior

Disse betingelser er også almindeligt til stede i afhængighed:

 • Cravings og vanedannende adfærd er udløst af eksterne signaler
 • En risiko for tilbagefald, selv efter lange perioder med afholdenhed
 • Modstand mod forandring på trods af stigende problemer

Nedsat Kontrol og Dom Problemer

ASAM siger, at adfærdsmæssige manifestationer og komplikationer af afhængighed som følge af forringet kontrol, kan omfatte:

 • At deltage i mere vanedannende adfærd, end du havde tænkt dig
 • Øget tid tabt fra arbejde eller skole
 • Fortsat stofbrug trods fysiske eller psykiske følger
 • Indsnævring af din vanedannende adfærd repertoire; for eksempel, du kun drikker et mærke af en bestemt type alkohol
 • Manglende vilje til at få hjælp, på trods af at indrømme et problem

Afhængighed kan forårsage kognitive forandringer

Kognitive ændringer i afhængighed kan omfatte:

 • Optagethed stoffet eller vanedannende adfærd
 • En ændret følelse af fordele og ulemper ved vanedannende adfærd
 • En falsk tro på, at dine problemer er ikke forudsigelige konsekvenser af afhængighed

Afhængighed kan forårsage følelsesmæssige forandringer

ASAM mener følelsesmæssige ændringer i afhængighed kan omfatte:

 • Øget angst, dysfori, og følelsesmæssig smerte
 • Situationer tilsyneladende mere stressende end de egentlig er
 • Svært ved at identificere og udtrykke følelser

Grunden til en ny definition af Addiction

I fortiden, har diagnosen afhængighed fokuseret på ydre manifestationer af en persons adfærd, som kan iagttages og bekræftet af standardiserede spørgeskemaer. Den nye definition af afhængighed i stedet fokuserer på, hvad der foregår inde i dig, i din hjerne.

Eksperter på ASAM håber deres nye definition fører til en bedre forståelse af sygdomsprocessen, som de siger er biologiske, psykologiske, sociale og åndelige i sin manifestation. Afhængighed kan manifestere sig på mange adfærd uden for stofmisbrug.

Konsekvenserne for behandling

Traditionelt har folk med misbrugsproblemer søgt og modtaget behandling for et bestemt stof eller adfærd. Dette har til tider resulteret i den person erstatte en afhængighed for en anden-hvad ASAM kalder “patologisk forfølgelse af belønninger”-fordi den underliggende årsag ikke blev behandlet.

ASAM tyder på, at omfattende misbrugsbehandling bør fokusere på alle aktive og potentielle stoffer og adfærd, der kan være vanedannende. ASAM var omhyggelig med at påpege, at det faktum, at afhængighed er en primær, er kronisk hjernesygdom ikke fritager narkomaner fra at tage ansvar for deres adfærd.

Ligesom mennesker med hjertesygdomme eller diabetes nødt til at tage personligt ansvar for at forvalte deres sygdom, hvis du har en afhængighed, du også skal træffe de nødvendige foranstaltninger for at minimere din chance for tilbagefald skridt, sagde ASAM.