Skip to main content

Hvornår stofbrug Bliv en afhængighed?

 Hvornår stofbrug Bliv en afhængighed?
Stofmisbrug er en kompleks og kronisk hjernesygdom. Folk, der har en stofmisbrug oplevelse kompulsiv, til tider ukontrollable, trang til deres foretrukne stof. Typisk vil de fortsætte med at søge og bruge narkotika på trods af at opleve ekstremt negative konsekvenser som følge af brugen.

Karakteristik af Addiction

Ifølge den amerikanske Society of Addiction Medicine (ASAM), er afhængighed kendetegnet ved:

 • Manglende evne til konsekvent at afholde sig fra stoffet eller givende oplevelse (som i hasardspil, sex, eller overspisning)
 • Nedskrivning på adfærdsmæssige kontrol
 • Kræver for stoffet eller givende oplevelse
 • Formindsket anerkendelse af betydelige problemer med din adfærd og interpersonelle relationer
 • En dysfunktionel følelsesmæssig reaktion

Selv om de ovennævnte fem karakteristika er normalt til stede i de fleste tilfælde af misbrug, ASAM bemærkes, at disse fem funktioner ikke kan bruges til at diagnosticere afhængighed.

Diagnosticering afhængighed kræver en vurdering af en uddannet og certificeret professionel. Tal med en læge eller mental sundhed professionel, hvis du føler, at du kan have en afhængighed eller stofmisbrug problem.

Adfærdsmæssige manifestationer af Addiction

Når venner og familiemedlemmer har at gøre med en elsket en, der er afhængige, er det som regel de ydre adfærd af den person, der er de åbenlyse symptomer på afhængighed.

Disse adfærdsmønstre er primært centreret omkring misbrugerens nedsat kontrol:

 • Den overdrevne anvendelseshyppighed lægemiddel trods forsøg på at kontrollere
 • Øget tid under anvendelse eller hos lægemiddelvirkninger
 • Fortsat brug på trods af vedvarende problemer
 • En indsnævring af fokus på belønninger forbundet med afhængighed
 • En manglende evne til at tage skridt til at løse problemerne

Den manglende evne til at afholde sig

Forskning har vist, at langvarig brug af narkotika forårsager en kemisk ændring i hjernen af ​​misbrugeren, der ændrer hjernens belønningssystem, der beder kompulsiv stof søger i lyset af voksende negative konsekvenser.

Denne tilstand af afhængighed, når aktiviteten fortsætter på trods af negative konsekvenser og på trods af, er det ikke længere givende, der betegnes ved afhængighed eksperter den “patologisk forfølgelse af belønninger.” Det er resultatet af kemiske ændringer i belønning kredsløb i hjernen.

Hvordan Addiction bliver startet

Grunden til, at folk engagere sig i aktiviteter, der kan blive vanedannende i første omgang er enten at opnå en følelse af eufori eller til at lindre en følelsesmæssig tilstand af dysfori-ubehag, utilfredshed, angst, eller rastløshed.

Når folk drikker, tager stoffer, eller deltage i andre belønning-søger adfærd (såsom hasardspil, spise, eller have sex) de oplever en “høj”, der giver dem belønning eller lindring, de søger.

En høj er resultatet af øget dopamin og opioid peptid aktivitet i hjernens belønning kredsløb. Men efter den høje de oplever, at der er en neurokemiske rebound som forårsager belønning funktion af hjernen til at falde under den oprindelige normale niveau. Når aktiviteten gentages, er det samme niveau af eufori eller lindring ikke opnået. Kort sagt, den person aldrig virkelig får så højt som de gjorde det første gang.

Lavere Highs og lavere nedture

Lagt på, at den afhængige person udvikler en tolerance over for høje kræver mere for at forsøge at opnå det samme niveau af eufori-er det faktum, at personen ikke udvikler en tolerance over for den følelsesmæssige lave de føler bagefter. Snarere end at vende tilbage til “normal”, personen vender tilbage til en dybere tilstand af dysfori.

Når blive afhængige, personen øger mængden af ​​narkotika, alkohol, eller hyppigheden af ​​de vanedannende adfærd i et forsøg på at komme tilbage til den oprindelige euforisk tilstand. Men personen ender oplever en dybere og dybere lavt som hjernens belønning kredsløb reagerer på den cyklus af beruselse og tilbagetrækning.

Når Belønning-søger Bliver Patologisk

Ifølge den amerikanske Society of Addiction Medicine (ASAM), dette er det punkt, hvor forfølgelsen af ​​belønninger bliver patologisk:

 • Belønning-søger bliver kompulsiv eller impulsiv
 • Adfærden ophører med at være lystbetonet
 • Adfærden ikke længere giver lindring

Ikke længere en funktion af valg

Sagt på en anden måde, den afhængige person befinder sig tvunget til trods hans egne intentioner om at stoppe-at gentage adfærd, der ikke længere er givende at forsøge at undslippe en overvældende følelse af at være ilde til mode, men finder ingen lindring.

Ifølge ASAM, på dette tidspunkt afhængighed er ikke længere kun en funktion af valg. Derfor tilstanden af ​​afhængighed er et elendigt sted at være, for misbrugeren og for dem omkring ham.

Kronisk sygdom og tilbagefald

For mange misbrugere, kan afhængighed blive en kronisk sygdom, hvilket betyder, at de kan have tilbagefald ligner tilbagefald, der kan ske med andre kroniske sygdomme-som diabetes, astma og forhøjet blodtryk-, når patienterne ikke overholder deres behandling. Disse tilbagefald kan forekomme selv efter lange perioder med afholdenhed. Den narkoman kan tage skridt til at indtaste remission igen. Men han er stadig i risiko for en anden tilbagefald. Asam noter “Uden behandling eller indgreb i nyttiggørelsesaktiviteter, afhængighed er progressiv og kan resultere i invaliditet og for tidlig død.”