Skip to main content

Kako obvladovati finančne stres

 Kako obvladovati finančne stres
Finančni pritisk je razširjena izkušnja. Po podatkih Ameriškega psihološkega združenja (APA), se 72 odstotkov Američanov je poudaril, gre za denar vsaj občasno in 22 odstotkov počuti zelo poudaril, o svojih financah. To je zelo pomembno, saj je finančni stres, povezan z zdravstvenimi težavami, kot so depresija in težave s spanjem. Ob naraščajočih življenjskih stroškov, mnogi Američani občutek krča finančnega stresa.

Kako finančni stres vpliva na vaše zdravje

Tesnoba zaradi denarja lahko negativno vpliva na vaše zdravje na več načinov:

  • Nezdrava obvladovanje vedenja: Ljudje se srečujejo finančni stres lahko bolj verjetno, da Zanijemio njihove tesnobe, ki jih pitje, kajenje, prenajedanje, ali opravljanje drugih nezdravih življenjskih funkcij vedenja. To pa vodi k večji stres.
  • Manj denarja za samopomoč: Z manj denarja v proračunu, ljudje, ki so že v skladu s finančnim stresom ponavadi najlažjega na področjih, kot so zdravstveno varstvo za plačilo osnovnih potrebščin, kot so hrana. Manjše težave lahko šel nenadzorovano in nato v večje težave. To vodi tudi k večji stres.
  • Izgubljeno spanja: Ko pod finančnim stresom, ljudje pogosto doživljajo težave s spanjem, ki lahko dodate do primanjkljaj spanja, ki bi posegal imunski delovanje in kognitivne sposobnosti in povzroča dodatne Ćudljivost.
  • Nezdrava čustva: dolga s kreditno kartico, lahko povzroči nezdrava čustva, ki lahko traja davek na vaše zdravje. Ljudje lahko doživite strah, razočaranje in občutek brezupa kot dolžniških kopiči in so potrebne količine denarja samo za plačilo obresti povečuje. To povzroča dodaten stres, spojine s stresom slabe spopadanje in samo-zanemarjanja, da postane nevarna količina stresa.

Kako Cope

Tukaj je, kaj lahko storite, da ravnanje svoje finančno stanje in se počutijo bolj v nadzor nad svojim življenjem, zmanjša stres, in zgraditi bolj varno prihodnost:

  • Razumeti cikel dolga. Učenje, kako razumeti dolg in kako smo prišli v to je prvi korak, da že sami ven iz te pasti. To vam lahko pomaga, da ne samo bolje razumeti cikel, ampak, da se izvleči iz nje. Ko veš, kako izbruhne, lahko delo proti sami odstranite iz visokega pritiska, da so v dolgovih, in začeti gradnjo proti vašo prihodnost na bolj pozitiven način s preprostimi navadami, ki so enostavne za vzdrževanje.
  • Veš, kdaj boste potrebovali denar in kako to dobiti. Če ste nekoliko nervozni zaradi financ, ste verjetno že zdi, da potrebujemo več denarja v proračunu. Vendar pa ne vedo, kako povečati svoje finančne deleže, ne da bi bistveno stres za sebe lahko težavno, preveč. Tukaj je nekaj dokazano nasvetov za povečanje svojega dohodka, ki je odličen način za lajšanje stresa.
  • Naučite se živeti z manj. Kako zadovoljni z proračuna in živi z manj lahko povečajo svoje prihranke. Tukaj je nekaj preprostih, nizko stres nasvetov za učenje, da se ohrani proračun, ki vas bo živijo v vaši poti. Ko imate načrt, se lahko počutijo bolj v nadzor nad svojimi financami, in to vam lahko pomaga, da se počutijo manj poudaril.
  • Ne pozabite, splošno obvladovanje stresa. Kot si prizadevala za izboljšanje svojega finančnega stanja, lahko zmanjša stres vadil tehnike stresa, zmanjšuje in izdelavo drugih sprememb ustvariti nizko stres lifestyle.

Z upoštevanjem nasvetov, predvideno v zgornjih povezav in izdelavo teh sprememb življenjskega sloga, lahko breme finančnega stresa kmalu stvar preteklosti.