Skip to main content

Katsaus Kaksisuuntainen mielialahäiriö – Tutki merkittävät erot tyyppien

Katsaus Kaksisuuntainen mielialahäiriö - Tutki merkittävät erot tyyppien

oireet

Huolimatta suuri ero, kun se tulee mania kahdenlaisia ​​kaksisuuntainen mielialahäiriö, on melkoisesti yhtäläisyyksiä oireita.

Masennustilat
Vuonna tyypin I kaksisuuntainen mielialahäiriö, vakava depressiovaihe (yksi tai useampi)  yleensä  esiintyy, mutta se ei ole pakollista. Tyypin II kaksisuuntainen mielialahäiriö seuraa yksi tai useampi Masennustilojen. Tavallisia oireita, jotka esiintyvät vakavat masennusjaksot ovat:

 • Unettomuus tai liikaunisuus
 • Selittämätön tai hallitsematon itku
 • voimakas väsymys
 • Kiinnostuksen menetys asioita potilas nauttii aikana euthymia
 • Toistuvat ajatukset kuolemasta tai itsemurha

Molemmat häiriöt voivat käsittää  euthymia -symptom vapaana tai “normaali” toteaa.

Mania
maniavaiheissa kestää vähintään seitsemän päivää. Yksittäisen parastaikaa maaninen vaihe saattaa ilmetä:

 • Tunteet euforiaa
 • Vähemmän unen tarvetta
 • Lisääntynyt seksuaalinen halu
 • Aistiharhoja tai harhaluuloja
 • Merkittävä kasvu energia

Aikana maaninen jakso, yksityishenkilöt voivat harjoittaa riskialtista tai perusteettomat käyttäytymistä. Esimerkiksi joku voi langeta riskialtista seksuaalista käyttäytymistä, viettää liikaa rahaa, tai tehdä impulsiivinen päätöksiä.

On tärkeää huomata, että kokee mania ei automaattisesti tarkoita henkilö tulee väkivaltainen tai vaarallinen.

Joskus ihmiset olettavat “maaninen jakso” tarkoittaa joku muuttuu “Maniac.” Se ei ole totta.

Hypomaniaan
Yksittäinen kokee hypomaanisten episodi voi ilmetä samanlaisia oireita, mutta niiden toimintaa ei merkittävästi alentunut. Monet henkilöt kokevat hypomanian liittyy tyypin II kaksisuuntainen nauttia lisääntynyt energian ja vähentynyt unen tarve.

Episodi hypomanian pääse leviämään siihen pisteeseen, että henkilö tarvitsee sairaalahoitoa, joka voi tapahtua henkilölle kokee mania-varsinkin, jos hän on tulossa vaaraksi muille ja / tai itsensä.

syyt

Vaikka tarkka syy tyypin I kaksisuuntainen mielialahäiriö jää epäselväksi, genetiikan uskotaan olevan tärkeä rooli. Tämä käy ilmi, osittain, tutkimukset kaksoset, jossa yksi tai molemmat oli kaksisuuntainen I diagnoosi. 40 prosenttia identtisten kaksosten (ne, joilla on identtiset kymmenen geenin sarjat), molemmat kaksoset havaittiin olevan kaksisuuntainen verrattuna vähemmän kuin 10 prosenttia erimunaiset kaksoset (jotka eivät jaa kaikkia samoja geenejä).

Muut vaikuttavat tekijät sisältävät poikkeavuuksia ihmisen aivot piiri, sääntöjenvastaisuuksia välittäjäaineiden, ja ympäristötekijät, kuten lapsuuden trauma tai väärinkäytöstä.

Diagnoosi

Kun diagnosoinnissa kaksisuuntainen mielialahäiriö (tyypistä riippumatta), lääkärin tai kliinikon täytyy sulkea pois muita sairauksia, kuten skitsoafektiivisairauden, skitsofrenia, harhaluulohäiriö tai skitsofreenisyyshäiriön.

Kaksisuuntainen mielialahäiriö ei voida todeta kuin muut sairaudet, joissa verikoe, röntgen-, tai fyysinen tentti voi antaa lopullisen diagnoosin. Diagnoosi perustuu joukko ehtoja, jotka henkilön on täytettävä, jotta ne voidaan pitää kaksisuuntaisen mielialahäiriön.

Tietoisen diagnoosi todennäköisesti sisältävät erityisiä testejä sulkea muut fyysiset syyt. Tähän voi liittyä huumeiden näyttö, kuvantamistutkimuksissa (CT tai MRI aivojen), aivosähkökäyrä (EEG) ja täyden akun diagnostisten verikokeita. Lääkäri myös kysyä kysymyksiä, ja sinun pitäisi tehdä parhaansa työskennellä tiiviisti terveydenhuollon joukkue vahvistaa diagnoosin ja löytää oikea hoitosuunnitelma sinulle.

hoito

Bipolaaristen I häiriö on erittäin yksilöllistä ja tyypin perusteella ja oireiden vakavuuden mukaan henkilö voidaan kokea.

Mielialan stabilointi ovat ydin käsittelyprosessin, ja muita aineita käytetään usein, kuten:

 • Mielialantasaaja, kuten litium
 • Kouristuslääkkeet vakauttaa mielialan vaihtelut
 • Psykoosilääkkeet kontrolloida psykoottisia oireita, kuten harhaluuloja ja aistiharhoja, sekä uudempia “epätyypilliset” antipsykootit, joilla on mielialaa vakauttava ominaisuudet omien
 • Masennuslääkkeet (harvemmin määrätty, koska ne voivat laukaista maniavaiheessa)

Vaikeammissa tapauksissa sähköhoidon (ECT) voidaan käyttää lievittää mania tai vaikea masennus. 4

Molemmat lajit olisi käsitellään asianmukaisesti

Koska hypomania on lievempi kuin mania, joka esiintyy tyypin I kaksisuuntainen mielialahäiriö, tyypin II on usein kuvattu “lievempi” kuin kaksisuuntainen I-, mutta tämä ei ole täysin tarkka. Varmasti ihmiset, joilla on kaksisuuntainen voin olla vakavampia oireita aikana manian, mutta hypomaniasta on edelleen vakava sairaus, joka voi olla elämää muuttava seurauksia, joten olisi hoidettava asianmukaisesti.

Lisäksi tutkimus osoittaa, että tyypin II kaksisuuntainen mielialahäiriö hallitsevat kauemmin ja ankarampi masennusjaksot. Itse ajan mittaan, ihmiset, joilla on kaksisuuntainen II tulee vähemmän todennäköisesti palaa täysin normaalia toimintaa välillä jaksoja.

Yksi  tutkimuksessa  nimenomaan todettiin, että kaksisuuntaisen mielialahäiriön tyyppi II liittyi huonompaan terveyteen liittyvä elämänlaatu verrattuna tyypin I Tämä päti pitkiäkin aikoja euthymia.

Niinpä asiantuntijat taipuvainen uskomaan, että tyypin II kaksisuuntainen mielialahäiriö on yhtä (ellei enemmän) käytöstä kuin tyypin I kaksisuuntainen mielialahäiriö, koska se voi johtaa enemmän eliniän vietetyt masentunut ja ei mene yhtä hyvin yleistä välillä jaksoja. Asianmukaista hoitoa olisi pyrittävä kaikentyyppisiin kaksisuuntaiset mielialahäiriöt, ja sinun tulisi työskennellä tiiviisti terveydenhuollon tiimin selvittää sinulle parhaiten sopivan hoidon.

selviytyminen

Kuten monet mielenterveysongelmia, kaksisuuntainen mielialahäiriö liittyy tiettyyn leimautumista yhteiskunnassa, mikä voi tehdä selviytyä ehdolla vaikeampaa sinulle tai rakastettusi. Tiedä, että leimautuminen usein kehittyy puutteessa tietoon jotka kommentoida tai syrjiä ovat yleensä tietämättömiä tai he pelkäävät sen perusteella, mitä he ajattelevat he tietävät häiriö.

Vai ei joku kaksisuuntaiseen kasvot leimautumista suoraan, tietävät, että paras tapa selviytyä ehto on liittää muiden, jotka kokevat sen ja saada ammattiapua. Voit myös taistella leimautumista auttaa selviytymään paremmin, ja lukea oikeuksistasi.

Kids

Kaksisuuntainen mielialahäiriö voi esiintyä lapsille kaiken ikäisiä. On tärkeää, että vanhemmat ja huoltajat ovat tietoisia ainutlaatuinen merkkejä-heidän pitäisi kiinnittää huomiota lapsen toimintaa, tunteita, ja mahdolliset suvussa häiriö. Kanssa diagnosoida ajoissa, hoitosuunnitelma oireen hallintaa voidaan paremmin vahvistettu.

Final Thought

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimutkainen mielialahäiriö. Jos olet huolissasi, että sinä tai rakastettusi on oireita kaksinapaisen episodi, on otettava yhteys lääkäriin asianmukaisen arvioinnin.

Vaikka kaksisuuntaisen mielialahäiriön ei ole parannettavissa, se on hoidettavissa. Kun oikea lääkitys ja tukea, oireita voidaan hallita siihen pisteeseen, jossa elämänlaatu ei vaikuttanut rajusti.