Skip to main content

Katsaus väärinkäytön ja hoito

 Katsaus väärinkäytön ja hoito
Pitkään, riippuvuus tarkoitetaan hallitsematon tapana käyttää alkoholia tai muita lääkkeitä. Viime aikoina käsite riippuvuus on laajentunut käsittämään käyttäytymistä, kuten kasinoiden sekä aineita, ja jopa yleistä ja tarpeellista toimintaa, kuten liikunta ja syöminen. Tärkeintä on, että henkilö löytää käyttäytymistä miellyttävä jollakin tavalla ja harjoittaa liiallisesti käyttäytymisen keinona selviytyä elämän. Mennessä henkilö on riippuvainen, käyttäytyminen tullaan aiheuttaa enemmän ongelmia ihmisen elämässä kuin ratkaisee.

Mitä sinun tulisi tietää addiktio

Vaikka riippuvuus aineisiin on usein esiintynyt selkeää, siellä on jonkin verran kiistelyä siitä, mitkä aineet ovat todella koukuttava. Nykyisten ohjeiden kautta DSM tai DSM 5, osoittavat, että useimmat psykoaktiivisia aineita, kuten lääkkeitä, on potentiaalia aiheuttaa riippuvuutta.

ENTÄ Behavioral addiktio?

Vielä on paljon keskustelua siitä, onko monta ”käyttäytymiseen” riippuvuudet ovat ”todellisia” riippuvuudet. Lisätutkimuksia tarvitaan selvittämään tätä kysymystä. Peliriippuvuus on lajille riippuvuuden, joka on tunnustettu jo vuosia kuin impulssikontrollihäiriö. Nyt luokiteltu Gambling disorder DSM.

Riippuvuudet vie aikaa kehittyä. On epätodennäköistä, että henkilö tulee riippuvaiseksi jälkeen käyttävät ainetta kerran, vaikka se on mahdollista kehittää mielenterveysongelma tai kuolla yliannostukseen tai muun komplikaatio yhden käyttökerran jälkeen joidenkin aineiden.

Tosin jotkut aatteelliset julistajansa tarve täysraittiuden, monet ihmiset voivat oppia hallitsemaan riippuvuuskäyttäytymistä, kuten juominen, syöminen, ostokset ja sukupuoli. Onko tämä on hyvä idea voit riippuu monista tekijöistä ja on parasta päätetään yhdessä lääkärin tai terapeutin.

Aineen käyttö ei ole aina osoitus riippuvuuden, vaikka huumeiden käyttö kuljettaa monia terveydellisiä ja sosiaalisia riskejä sekä riippuvuutta. Vanhempien ei pitäisi automaattisesti olettaa heidän lapsensa on riippuvuus, jos he löytävät lapsi on käyttänyt huumeita.

Jos voit olla riippuvainen mitään, mikä tekee siitä riippuvuus?

Oireita riippuvuus voi vaihdella, mutta on kaksi puolta, jotka kaikki riippuvuudet on yhteistä:

Addiktiivinen käyttäytyminen maladaptive

Be aiheuttaa ongelmia yksilön tai niiden ympärille. Joten sen sijaan auttaa henkilön selviytyä tilanteissa tai ongelmien ratkaisemisessa, se yleensä heikentää näitä kykyjä. Esimerkiksi peluri saattaa haluta hänellä oli enemmän rahaa, mutta pelaaminen on todennäköisemmin valua hänen varoja. Juoko kannattaa piristää itsensä ylös, mutta alkoholin käyttö voi johtaa tai tehostaa masennuksen. Sukupuoli addikti voi haluta kovasti läheisyyttä, mutta keskittyä seksuaaliseen toimintaan saattaa estää todellisia läheisyyttä kehittymästä.

Käyttäytyminen on pysyvää
Kun joku on riippuvainen, hän jatkaa harjoittaa riippuvuutta käyttäytymistä, vaikka ongelmia se aiheuttaa hänelle. Joten satunnaisesti viikonloppuna nautinnonhalun ei ole riippuvuus, vaikka se voi aiheuttaa erilaisia ongelmia. Riippuvuus on tunnettu siitä, että usein sitoutuminen käyttäytymistä.

Mutta jos silti nauttia, se ei voi olla väärinkäytön, eikö?

Väärä. Koska media, erityisesti, ovat kuvanneet addikteja toivottomaksi, onneton ihmisiä, joiden elämä on hajoamassa, monet ihmiset riippuvuudet eivät usko, että he ovat riippuvaisia ​​niin kauan kuin he viihtyvät ja pitämällä elämänsä yhdessä.

Usein ihmisten riippuvuudet tulevat syvälle heidän elämäntapaansa, siihen pisteeseen, jossa harvoin tai ei koskaan tuntea vieroitusoireita. Tai he ehkä tunnista heidän vieroitusoireita, mitä ne ovat, laittamalla ne alas vanhenemista, työ liian kova, tai vain ei miellytä aamuisin. Ihmiset voivat mennä vuosia ilman ymmärtämättä, miten riippuvaisia ​​ne ovat riippuvuudestaan.

Ihmiset, joilla laittoman riippuvuudet voivat nauttia salaisesta luonteesta käyttäytymistään. Ne voivat syyttää yhteiskuntaa sen ahdasmielisyyteen, valitsevat nähdä itsensä vapaasti lujatahtoisena ja itsenäisiä yksilöitä. Todellisuudessa riippuvuuksiin taipumus rajoittaa ihmisten yksilöllisyyttä ja vapautta, kun ne ovat enemmän rajoitettu niiden käyttäytymistä. Menossa vankilaan harjoittaa laitonta riippuvuus rajoittaa heidän vapauttaan vieläkin.

Kun ihmiset ovat riippuvaisia, niiden nauttiminen usein tulee keskittyi suorittamiseen riippuvuutta käyttäytymistä ja lievittää peruuttamista, eikä kaikkia kokemuksia, jotka muodostavat henkilön koko potentiaalia onnellisuutta.

Jossain vaiheessa, addiktoitunut henkilö voi ymmärtää, että elämä on ohi ne ja että he ovat jääneet pois nauttimaan kokemuksia muista kuin riippuvuus. Tämä tietoisuus usein tapahtuu, kun ihmisiä voittamaan riippuvuuden.

Mikä on ongelma, jos se ei tee mitään pahaa?

Riippuvuudet aiheuttaa haittaa kanssa riippuvuutta ja heidän läheisilleen.

Suurin ongelma on riippuvainen henkilön tunnustamatta jättäminen haittaa niiden riippuvuus tekee. Hän voi olla kieltämiseen siitä kielteisiä puolia hänen riippuvuus, piittaa vaikutukset hänen terveyden, elämän kuvioita ja suhteita. Tai hän voi syyttää ulkoiset olosuhteet tai muut ihmiset hänen elämässään hänen vaikeuksia.

Aiheuttamia haittoja riippuvuus on erityisen vaikea tunnistaa, milloin riippuvuus on henkilön tärkein tapa selviytyä muita ongelmia. Joskus muut ongelmat liittyvät suoraan riippuvuuteen, kuten terveysongelmia, ja joskus ne liittyvät välillisesti riippuvuuden, esimerkiksi suhteen ongelmia.

Jotkut ihmiset, jotka tulla riippuvaiseksi aineita tai toiminta on hyvin tietoisia riippuvuudet ja jopa haittojen riippuvuuden, mutta pitää tehdä riippuvuutta käyttäytymistä muutenkin. Tämä voi olla, koska he eivät tunne ne pystyisivät ilman riippuvuutta, koska ne välttävät puuttumasta joidenkin muiden asia, että riippuvuus häiritsee heitä (kuten käytetään väärin kuin lapsi), tai koska he eivät tiedä, miten nauttia elämä muulla tavoin.

Addiction voi johtaa Crisis

Haittaa riippuvuuden voidaan hyväksyä ainoastaan ​​silloin, kun riippuvainen henkilö kulkee kriisistä. Näin voi käydä, jos riippuvuutta aiheuttava aine tai käyttäytymisen otetaan pois kokonaan ja henkilö menee peruuttamista eikä pärjää. Tai se voi tapahtua seurauksena riippuvuudesta, kuten vakava sairaus, kumppani lähtemistä tai työpaikan menettäminen.

Jos uskot jo Addiction

On tavallista, jos ei ole normaalia, käydä läpi vaiheen harjoittaa aineen käytön tai addiktiivinen käyttäytyminen uskomatta olet koukussa. Tämä on niin yleistä, itse asiassa, että se on nimi, ennen miettiminen vaiheessa.

Jos olet alkanut ajatella saatat olla riippuvuus, olet todennäköisesti siirtyneet miettiminen vaiheessa. Tämä on hyvä aika selvittää lisää ainetta tai toiminnasta, joka on harjoittaa ja pohtia rehellisesti, onko sinulla on merkkejä tai oireita riippuvuuden.

Nämä oireet vaihtelevat riippuvuuden toiseen, mutta yleisin indikaattorit ovat, että olet harjoittaa käyttäytymistä, tai ottamalla lisää aineen, kuin alun perin oli tarkoitus että olet uppoutunut seuraavan kerran voit osallistua käyttäytymistä tai käyttää ainetta; ja laitat sen edellä muita tärkeitä osia elämäsi, kuten perhe, työ ja vastuut. Saatat löytää olet menettämässä kiinnostusta muita miellyttävää toimintaa, verrattuna riippuvuutta käyttäytymistä.

Monet ihmiset sitten päättää tehdä muutoksia. Joillekin ihmisille tämä on helppo ja hallittavissa. Monille muille lopettaminen voi aiheuttaa epämiellyttäviä vieroitusoireita, vaikka käyttäytymistä, ja voi avata epämiellyttäviä tuntemuksia, jotka olivat tyynnytti tai tukahdutti riippuvuutta käyttäytymistä. Jos näin tapahtuu, tai jos olet juonut tai käyttävät huumeita, kuten opioidit-laittomien tai määrätty, muita reseptilääkkeitä, piristeet, kokaiinin tai met-hakeudu lääkärin apua välittömästi.

Pysähtyen jotkut lääkkeet sitten uusiutuvan voi lisätä riskiä yliannostuksen, mielenterveysongelmia tai muita hengenvaarallisia lääketieteellisiä ongelmia, ja pitäisi tehdä lääkärin valvonnassa.

Eläminen Addiction

Jotkut ihmiset eivät halua muuttaa riippuvuutta käyttäytymistä tai yrittää ja yrittää, mutta ei koskaan näytä olevan onnistunut lopetus. Nämä ihmiset usein paremmin haittojen vähentämisen tavoite tai käytä omatoimisuus voimavaroja huolehtia riippuvuuden.

Jos tämä kuulostaa sinusta, muista apua on aina saatavilla. Kouluttaa itse on hyvä alku. Voit merkittävästi vähentää vahinkoa itseäsi ja lähimmäisiäsi, ja ehkä jonain päivänä, sinun tulee olla valmis muuttamaan hyvää.

Seuraavat vaiheet harkitsemaan

Vaikka se voi tuntua pelottavalta, saada arviointi ja diagnoosi on hyvä askel kannalta saada apua. Jos tämä ei ole sinua varten, voit kokeilla tukiryhmiä ja liittää muiden käsittelevät samaa ongelmaa. Saamaan lisätietoja riippuvuus ja mitä on auttanut muut voivat myös olla hyvä askel, ja se ei vaadi voit puhua kenellekään muulle.

ajattelumme

Monet ihmiset pelkäävät termi riippuvuus ja usko on osoitus epäonnistumisesta tai arvottomuuden. Ihmiset, joilla on riippuvuus kantavat usein leimautumista heidän käyttäytymisestään, mikä häpeä ja pelko hakevat apua. Maailma muuttuu, ja saatat huomata, että avun saaminen oman riippuvuus on parasta, mitä koskaan tehdä itse. Sillä välin toivomme, että kouluttaa itse auttaa matkalle hyvään oloon.