Skip to main content

Kiehtovaa Tietoja Personality

Kiehtovaa Tietoja Personality
Persoonallisuus tekee meistä keitä olemme. Se vaikuttaa lähes kaikilla osa elämäämme kuten mitä päätämme tehdä työkseen, miten olemme vuorovaikutuksessa perheemme ja valintojemme ystäviä ja romanttisia kumppaneita. Mutta mitkä tekijät vaikuttavat meidän persoonallisuutta? Voimmeko muuttaa ihmisiin tai teemme kaiken piirteet pysyvät vakiona koko elämän?

Koska persoonallisuus on niin kiehtova aihe, se on tullut yksi eniten tutkittuja aiheita sisällä psykologiaa. Kiitos kaikille tähän tutkimukseen, psykologit ovat oppineet paljon asioista, jotka vaikuttavat persoonallisuus sekä miten persoonallisuus vaikuttaa käyttäytymistämme.

Jatka käsittelyssä selvittää lisää siitä, mitä tutkijat ovat oppineet näissä kymmenessä kiehtovia faktoja persoonallisuutta.

Syntymäjärjestys voi vaikuttaa persoonallisuuttasi

Olet varmaan kuullut tämän käsitteen ennen. Esikoisen lapset ovat usein kuvattu “määräilevä” tai “vastuussa”, kun taas viimeinen lapsi lapset luokitellaan usein “vastuuton” ja “impulsiivinen.” Mutta kuinka totta ovat nämä yleiset stereotypiat?

Vuosikymmeniä, pop psykologian kirjoja mainostetut vaikutukset syntymäjärjestys persoonallisuus, mutta kovaa näyttöä ilmiön mennessä jäänyt epäselväksi aivan äskettäin. Muutama empiiriset tutkimukset ovat osoittaneet, että muun muassa syntymäjärjestys ja perhekoko voi todellakin vaikuttaa persoonallisuus. Eräs tutkimus totesi jopa syntymäjärjestys voivat vaikuttaa valintoihin ystäviä ja romanttisia kumppaneita; Ensimmäinen vastasyntyneet yleensä yhdistää muihin ensimmäisen Vastasyntyneet, keski vastasyntyneiden hoitoon muiden keski Vastasyntyneet ja viimeinen vastasyntyneiden hoitoon viime vastasyntyneille.

Toinen tuore tutkimus julkaistiin lehdessä PNAS ehdotti, että monet stereotypioita liittyy syntymäjärjestys, kuten ensimmäinen vastasyntyneet ovat määräilevä tai viime Vastasyntyneet vastuuttomia, eivät välttämättä pidä vettä.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 5000 amerikkalainen aiheista, lähes 4500 British aiheita, ja yli 10000 Saksan osallistujaa. Vaikka tutkijat löysi että ensimmäisistä lapsista taipumus pisteet paremmin älykkyystestejä, ne myös pohtivat, miten syntymäjärjestys vaikutusta itse ilmoitettu tietoa viisi laajaa mitat persoonallisuus: ulospäin, neuroottisuus, agreeableness, tunnollisuus ja avoimuus. Tutkimuksessa havaittiin vain vähän todisteita mitään yhteyttä syntymäjärjestys ja luonnetta.

Vaikka tämä tutkimus ei tarkoita, että syntymäjärjestys ole vaikutusta persoonallisuutta, se viittaa siihen, että tarvitaan lisätutkimuksia.

Persoonallisuuttasi on suhteellisen vakaa koko elämän

Luuletko, että persoonallisuus voi muuttua ajan myötä tai perus temperamentti kiveen? Pitkäaikaisissa tutkimuksissa persoonallisuus, jotkut kaikkein ydinosat persoonallisuuden pysyvät vakaina koko elämän. Kolme näkökohtia, jotka eivät yleensä muuta kuin me ikä ovat ahdistusta tasoilla, ystävällisyys ja intoa uusille kokemuksia.

Tutkija Paul T. Costa Jr., ei ole todisteita meidän yleistä persoonallisuuksia muuttuvat iän myötä.

“Mitä muutoksia kun käyt läpi elämän oman rooleja ja asioihin, jotka parhaiten sinulle. Ihmiset voivat ajatella heidän persoonallisuutensa on muuttunut vanhetessaan, mutta se on heidän tapojaan, jotka muuttavat niiden elinvoiman ja terveyden, vastuunsa ja olosuhteista, eikä niiden perusominaisuudet persoonallisuus “, hän ehdotti on New York Timesin artikkeli.

Persoonallisuuden piirteet liittyvät tiettyihin sairauksiin

Aiemmin useita erilaisia ​​persoonallisuuden piirteet on epäilty edistää erityisesti sairauksia. Esimerkiksi vihamielisyyttä ja aggressiota usein sidoksissa sydänsairaus. Vaikeus oli, että vaikka jotkut tutkimukset paljastaisi linkin, muut tutkimukset osoittivat, ettei tällaista yhteyttä.

Viime aikoina tutkijat ovat käyttäneet tilastollista tekniikkaa kutsutaan meta-analyysi arvioida uudelleen edelliseen tutkimukseen yhteys persoonallisuuden ja sairaus. Mitä he löysivät oli joitakin aiemmin huomaamatta yhteyksiä neuroottinen persoonallisuuden piirteet ja viisi sairauksia; päänsärkyä, astma, niveltulehdus, mahahaava, ja sydänsairauksia.

Toinen tutkimus ehdotti, että ujous saattaa liittyä lyhyempi elinikä.

Eläimet Erottuva Henkilöt

Onko se koskaan tuntua rakkaan lemmikin on persoonallisuus, joka tekee hänestä täysin ainutlaatuisen? Eläin tutkijat ovat löytäneet eläimiä lähes joka eläinlajista (indeksoijien lintuihin norsuja) on omat persoonallisuutensa mieltymyksiä, käyttäytymisestä ja oikkuja että jatkuvat läpi elämän.

Vaikka jotkut kriitikot mukaan tämä merkitsee ihmismuotoisuuden tai asettaessa ihmisen piirteitä eläimille, eläin persoonallisuus tutkijat ovat pystyneet tunnistamaan johdonmukaista käyttäytymismalleja, jotka voidaan empiirisesti mitata ja testattu.

Nykyinen tutkimus osoittaa, että on olemassa viisi Core persoonallisuuden piirteet

Aiemmin tutkijat ovat keskustelleet kuinka monta persoonallisuuden piirteet ovat olemassa. Varhainen tutkijat kuten Gordon Allport esitti, että oli peräti 4000 eri persoonallisuuden piirteet, kun taas toiset, kuten Raymond Cattellin ehdotti, että siellä oli 16.

Nykyään monet persoonallisuus tutkijat tukevat viiden tekijän teoria persoonallisuuden, joka kuvaa viisi laajaa persoonallisuuden ulottuvuuksia, jotka muodostavat ihmisen persoonallisuus:

  1. ekstraversiota
  2. agreeableness
  3. Tietoisuus
  4. Neurotismi
  5. Avoimuus

Persoonallisuus Vaikutteet Omat asetukset

Se voi tulla mitään shokki oppia, että persoonallisuus voi olla suuri vaikutus henkilökohtaiset mieltymykset, mutta juuri voi olla yllättynyt siitä, kuinka kauaskantoisia nämä vaikutukset voivat olla. Vuodesta valinta ystäviä musiikkimakusi, ainutlaatuinen persoonallisuus voi vaikuttaa lähes jokainen valinta teet jokapäiväisessä elämässä.

Esimerkiksi vaikka saatat ylpeilette tarkoin kysymysten tarkastelun ennen valintaa ehdokkaan tukemiseen, tutkimuksen mukaan persoonallisuus voi olla vahva rooli poliittisessa mieltymykset. Yksi tutkimus, jonka tutkijat University of Toronto totesi, että henkilöt, jotka piti itseään konservatiivit olivat suuremmat persoonallisuuden piirre nimeltään järjestys, kun taas ne, jotka itse tunnistettu liberaali olivat suuremmat empatiaa.

Tutkijat esittävät, että nämä taustalla persoonallisuus tulee joko säilyttää järjestyksen tai ilmaista empatiaa voi olla suuri vaikutus poliittisista.

Ihmiset voivat tarkkaan sanoa persoonallisuuttasi perustuu omaan Facebook-profiili

Kun ajattelee ihmisten verkossa identiteetit, voisi kuvitella, että useimmat ihmiset yrittävät esittää idealisoitu versio heidän todellisen itsensä. Loppujen lopuksi useimmat online tilanteissa saat valita haluamasi tiedot paljastaa. Saat valita houkuttelevin kuvia itsestäsi lähettää ja voit muokata ja tarkistaa kommenttejasi ennen kuin teet niitä. Yllättäen yksi tutkimus havaitsi, että Facebook-profiilit ovat melko hyviä välittää oman todellisen persoonallisuus.

Tutkimuksessa tutkijat tarkastelivat verkossa profiilit 236 Yhdysvaltain college-vuotiaita henkilöitä. Lisäksi osallistujat täyttivät kyselylomakkeita suunniteltu mittaamaan persoonallisuuden piirteet kuten ulospäin, agreeableness, tunnollisuus, neuroottisuus ja avoimuus.

Tarkkailijat sitten arvioivat persoonallisuudet osallistujien perustuu Internet-profiileja, ja nämä havainnot verrattiin tuloksiin persoonallisuuden kyselylomakkeet. Tutkijat havaitsivat, että tarkkailijat pystyivät saamaan tarkka lukea henkilön persoonallisuuden perustuu niiden Facebook-profiili.

“Uskon, että se voi ilmaista persoonallisuutta tarkasti edistää suosio online sosiaalisten verkostojen kahdella tavalla”, kertoo psykologi ja pääkirjoittaja Sam Gosling. “Ensinnäkin, se mahdollistaa profiilin omistajien antaa muiden tietää, keitä he ovat ja niin tehdessään, täyttää perustarve olla tiedossa muille. Toiseksi se tarkoittaa, että profiili katsojat kokevat voivansa luottaa tietoa he glean verkossa sosiaalinen verkosto profiileja , rakentavat luottamusta järjestelmään kokonaisuutena.”

Lukuisat tekijät voivat osaltaan Personality Disorders

Arviolta 10-15% aikuisista Yhdysvalloissa oireita vähintään yhden persoonallisuushäiriö. Tutkijat ovat tunnistaneet useita tekijöitä, jotka voivat edistää puhkeamista eri persoonallisuushäiriöitä, kuten pakko-oireinen häiriö ja rajatilapersoonallisuushäiriössä.

Tällaisia ​​tekijöitä ovat:

  • Genetiikka
  • Ihmissuhteet vertaistensa
  • Yliherkkyys
  • solvaukset
  • lapsuudentrauma

Cardinal Piirteet ovat harvinaisia

Psykologi Gordon Allport kuvattu kardinaali piirteisiin kuten ne, jotka hallitsevat yksilön elämää kohtaan, jossa kyseinen henkilö on tunnettu ja usein tunnistettu nimenomaan se piirre. Nämä piirteet katsotaan kuitenkin harvinaisia. Monissa tapauksissa ihmiset tulevat niin tunnetaan näitä piirteitä, että jopa niiden nimet tullut synonyymi tämän tyyppinen persoonallisuus. Mieti alkuperä usein käytettävään termejä: freudilainen, häikäilemätön, narsistinen, Don Juan, ja Kristuksen kaltainen.

Useimmille ihmisille, persoonallisuuden sijaan koostuu seoksesta Keski- ja toissijaisia ​​ominaisuuksia. Keski piirteet ovat ne, jotka muodostavat ytimen perusta persoonallisuuden, kun taas toissijaiset piirteet ovat ne, jotka liittyvät mieltymykset, asenteita, ja tilannekohtaista käyttäytymistä.

Lemmikki voi paljastaa tietoja persoonallisuuttasi


Voisitko harkita itse enemmän “koiraihminen” tai “kissa ihminen”? Erään tutkimuksen mukaan vastaus tähän kysymykseen saattaisi paljastaa tärkeää tietoa persoonallisuuttasi.

Tutkimuksessa, jossa 4500 ihmistä, tutkijat tiedusteli osanottajilta ne pitivät itseään enemmän koira ihmisiä tai kissa ihmisiä. Nämä henkilöt myös valmistunut persoonallisuuden tutkimus, joka mittasi useita laajoja ominaisuuksia kuten tunnollisuus, avoimuus, neuroottisuus ja agreeableness.

Tutkijat havaitsivat, että ihmiset, jotka piti itseään koira ihmiset yleensä olleet ulospäinsuuntautunut ja innokkaita miellyttää muita, kun taas ne, jotka on kuvattu itseään kissa ihmiset yleensä olleet sisäänpäin kääntynyt ja utelias.

Tutkija Sam Gosling, psykologi University of Texas-Austin, tulokset voivat olla merkittäviä vaikutuksia alalla lemmikkieläinten hoidon. Käyttämällä persoonallisuus seulontoja, terapeutit ehkä pystyisi vastaamaan tarvitseville ihmisille eläimillä, jotka parhaiten sopivat heidän persoonallisuutensa.