Skip to main content

Living on kaksisuuntainen mielialahäiriö – Selviytyminen leimautumista, päivittäiset haasteet, ja lisää

Living on kaksisuuntainen mielialahäiriö - Selviytyminen leimautumista, päivittäiset haasteet, ja lisää
Living on kaksisuuntainen mielialahäiriö voi aiheuttaa emotionaalista, käytännöllisiä ja sosiaalisia haasteita. Tietää, että on strategioita, joiden avulla selviytymään mitä tai rakkaasi joutuvat päivittäin. Kun hakea apua terveydenhuollon joukkue, he voivat tarjota ehdotuksia, jotka ovat osoittautuneet toimiviksi, yhdistää sinut muiden edessään samat tilanteet, ja jopa auttaa sinua toteuttamaan ratkaisuja osaksi päivittäistä elämää. Tärkein Ensimmäinen askel on tavoittaa heidät.

emotionaalinen haasteet

Monet oireita kaksisuuntainen mielialahäiriö voi jättää edessään emotionaalinen haasteita. Ulkopuolella hoitoja hallintaan oireita, on tärkeää löytää ihmisiä, jotka ymmärtävät, millaista on elää mielisairaus auttaa selviytymään. Kysy lääkäriltäsi paikallinen tukiryhmiä, jossa voit tavata muita ihmisiä, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Tekin ehkä liittyä online tukiryhmä.

Tavata muita, jotka ovat kokeneet samanlaisia ​​kokemuksia voi tarjota sinulle henkistä tukea sinun täytyy käsitellä asioita, kuten leimautumista. Muut ihmiset voivat myös jakaa arvokkaita resursseja, jotka saatat löytää hyödyllistä.

psykologinen Therapies

Voit myös harkita puhua terapiassa. Tapaaminen terapeutti voi auttaa sinua selviytymään oman sairauden useilla tavoilla, kuten auttaa sinua päättämään, jos sinun pitäisi kertoa pomollesi, perheenjäsenet tai ystävät noin sairaudesta. Voi olla hyödyllistä kysyä lääkäriltä, ​​jos psykoterapian istuntoja voi olla osa teidän säännöllisesti hoitosuunnitelman.

Ihmissuhteet

Ulkopuolella perhe, on tärkeää ottaa huomioon kertoa romanttisia kumppaneita. On monia tapoja kaksisuuntainen mielialahäiriö voi vaikuttaa seksielämääsi ja varmistaa kumppanisi ymmärtää tämä voi olla avain säilyttää terve suhde.

Selviytyminen Stigma

Vaikka on usein liittyy häpeää kaikkien mielisairauksien, kaksisuuntainen mielialahäiriö voi olla erityisen leimaava. Yksilöt, joilla on kaksisuuntainen kuvataan usein “hullu” kirjoissa ja elokuvissa ja usein nämä henkilöt rikoksia tai eivät kykene elämään itsenäisesti.

Henkilö, joka on ollut leimaavaa vuoksi mielisairaus, todellinen tai jopa vain koettu usein syrjitään työpaikalla, koulussa tai muissa sosiaalisissa tilanteissa, kuten kirkon tai seuroille.

Ne voidaan vierastavat tuttavien, ystävien ja jopa perheen ne voidaan nauroivat selän taakse tai heidän kasvoilleen.

Leimautumista yleensä johtuu tietämättömyydestä, ennakkoluuloja, tai pelkoa. Esimerkiksi kun henkilö kertoo ystävä tai työtoveri, että hänellä on kaksisuuntainen mielialahäiriö, vastaus voisi olla:

  • “Voi, jokainen on hieman kaksinapaisen, miksi olet niin erikoista?” (tietämättömyys)
  • “Voi pojat, sinä olet yksi heistä? Gee, joka on kova”, jota seurasi shunning. (ennakkoluulo)
  • “Tarkoitatko ehkä kääntää ulos ja aloittaa ammunta ihmisiä?” (Sekä tietämättömyys ja pelko)

Valitettavasti jotkut yksilöt, joilla on kaksisuuntainen, leimautuminen voi aiheuttaa heille salatakseen diagnoosia tai se voi luoda paljon häpeää. Niinpä monet ihmiset, joilla on kaksisuuntainen eivät saa hoitoa tai tukea he tarvitsevat hoitaa oireita.

kouluttaa Toiset

Taistella leimautumista, se voi olla hyödyllistä kouluttaa ja ilmoittaa muille. Kun ihmiset ymmärtää enemmän sairaudestasi, he alkavat nähdä realistisesti, eikä linssin läpi pelkonsa.

Tarvitset myös torjua kielteisiä tunteita itseesi: uskomme, että mielisairautta ei määrittele teitä, ja ihmiset ympärilläsi aistivat että itseluottamusta ja oppia siitä.

Kumpikaan näistä asioista on helppo, ja ne voivat haastaa sinut. Mutta leimautumisen torjunnan ei hetkessä prosessia muutenkin-se vie aikaa. Mitä enemmän tunnet voit tehdä, sitä enemmän se auttaa sekä sinua että kaikki muutkin on kaksisuuntainen tai muunlainen mielisairautta.

kieli Vinkkejä

Paperi julkaistiin Journal of American Psychiatric Nurses Association vuonna 2013 ehdottaa käyttämään henkilötyövuotta äidinkieli puhuttaessa elää kunnossa kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö, mikä tarkoittaa, että se korostaa, että henkilön diagnoosi ei määrittele häntä.

Oletetaan esimerkiksi, että:

  • “Hän on elävä kaksisuuntaiseen tauti” tai “Hän on diagnosoitu kaksisuuntainen tauti” eikä “Hän on kaksisuuntaisen mielialahäiriön.”
  • “Hän on mielenterveysongelma tai haaste” eikä “Hän on psyykkisesti sairas / hulluksi / hullu.”

Välttäen Päihderiippuvuus

Selviytyminen kaksisuuntainen mielialahäiriö voi olla vaikeaa, varsinkin kun ihminen kokee häpeää tai hämmentynyt. Niinpä jotkut ihmiset lääkitä itseään huumeita tai alkoholia yrittää auttaa itseään tuntea paremmin. Itse asiassa tutkimus julkaistiin 2017 todettiin, että noin puolet kaikista ihmisistä, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö käsitellä päihteiden jossain vaiheessa elämäänsä.

Ihmiset, jotka ovat diagnosoitu kaksisuuntaisen mielialahäiriön ovat todennäköisemmin käyttää kokaiinia, amfetamiinia, opiaattien, kannabinoidit ja hallusinogeenit kuin ihmiset muiden psyykkisiä häiriöitä.

Ne, joilla molemmilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö ja historia päihteiden yleensä seuraavaa yhteistä:

  • lisääntynyt itsemurhakäyttäytymistä
  • toimintakyvyn heikentymisen
  • Hitaampi toipumisaika
  • Parantunut tarttuvuus lääkitys
  • Köyhempi elämänlaatu

Jos luulet olet altis päihteiden, keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Hän saattaa pystyä tarjoamaan strategioita auttaa välttämään aineita ja hallita kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireita.