Skip to main content

Miért függőség tekinthető krónikus idegrendszeri betegség

 Miért függőség tekinthető krónikus idegrendszeri betegség
Függőség egy krónikus agyi betegség, amely több a neurológia az agy, mint a kifelé irányuló megnyilvánulásai viselkedési problémák és a rossz döntések, szerint egy csoport függőség gyógyszer szakemberek.

2011 áprilisában az American Society of Addiction Medicine (ASAM) megjelent az új definíciója függőség , ami az első alkalommal, kiterjeszti a függőség, hogy tartalmazza viselkedés eltérő problémás szerhasználat. A csoport 80-függőség szakértők négy évig dolgozott megérkezik az új meghatározás az addikció és arra a következtetésre jutott, hogy a függőség a mögöttes neurológia az agy-nem a passzív magatartást.

Függőség Módosítja az agy jutalmazási rendszer

Függőség befolyásolja az agy jutalmazó, a motiváció, a memória és a kapcsolódó áramkör olyan mértékben, hogy a motivációk vannak változtatva úgy, hogy a függőséget okozó viselkedés cserélni egészséges, öngondoskodás viselkedést.

Az agy jutalmazó rendszer is megváltozott oly módon, hogy a memória a korábbi jutalmak, legyen az étel, szex, vagy kábítószer-indíthatnak biológiai és viselkedési válasz, hogy vegyenek részt a függőség újra, annak ellenére, negatív következményeket, és néha még akkor is ha már nem is lelik a tevékenységet.

Impuizuskontroil is megváltozik

Függőség is befolyásolja a frontális kéreg az agy oly módon, hogy változtassa meg a impulzuskontroll és az ítélet. Ennek következtében a „kóros törekvés jutalom” ASAM mond, amikor a szenvedélybetegek visszatérnek az addiktív viselkedés, hogy „egészségesnek érzik magukat.”

A frontális kéreg is érintett gátlásában impulzivitás és jutalomra. Mivel ez a terület az agy folyamatosan fejlődik fiatal felnőttkorban a ASAM szakértők úgy vélik, ez az oka a korai kezdetű olyan anyagokkal kapcsolódik a későbbi addikció kialakulását.

Jellemzői függőség

Szerint a ASAM meghatározás, függőség jellemzi:

 • Képtelenség, hogy következetesen tartózkodik
 • Értékvesztés viselkedési kontroll
 • Vágy vagy megnövekedett „éhség” a kábítószerek vagy jutalmazó tapasztalatok
 • Csökkent elismerése problémái vannak a magatartás és a kapcsolatok
 • A diszfunkcionális érzelmi válasz

Egyéb jellemzők addiktív magatartás

Ezek a feltételek is gyakran jelen függőség:

 • Sóvárgást és addiktív viselkedés által kiváltott külső segítségre
 • A visszaesés kockázatát még akkor is, ha hosszabb ideig absztinens
 • Ellenállás változtatni annak ellenére, hogy egyre több gondot

Csökkent Kontroll és ítélete problémák

ASAM azt mondja, hogy a viselkedési megnyilvánulások és szövődményei függőség miatt károsodott szabályozás, a következők lehetnek:

 • Folytató addiktív viselkedés, mint ahogy tervezte
 • Fokozott elvesztett idő munkahelyi vagy iskolai
 • Folytatás szerhasználat ellenére fizikai vagy pszichológiai következményei
 • Szűkül a függőségi magatartás repertoárját; Például, ha csak inni egy márka egy bizonyos típusú alkohol
 • Hiánya készségét, hogy segítséget kapjon, annak ellenére, hogy bevallja a probléma

Függőség okozhatja kognitív változások

Kognitív változások függőség lehetnek:

 • Gondja az anyag vagy addiktív viselkedés
 • Megváltozott értelemben a előnyeiről és hátrányairól addiktív viselkedések
 • A tévhit, hogy a problémák nem kiszámítható következményekkel függőség

Függőség okozhatja érzelmi változások

ASAM hisz érzelmi változásokat függőség lehetnek:

 • Fokozott szorongás, depresszió és érzelmi fájdalom
 • Helyzetek látszólag több stresszel, mint amilyen valójában
 • Nehézségi azonosítása és érzések kifejezésében

Az ok egy új meghatározása függőség

A múltban, a függőség diagnosztizálása összpontosított kifelé megnyilvánulása az ember viselkedését, amely megfigyelhető, és megerősítette standardizált kérdőíveket. Az új meghatározás a függőség sokkal inkább mi folyik benned, az agyában.

A szakértők a ASAM remélem az új definíció vezet jobb megértéséhez a betegség folyamata, amelyek azt mondják biológiai, pszichológiai, szociális és lelki megnyilvánulása. Függőség mutatkozik meg sok viselkedés túl szerhasználat.

A Implications for Treatment

Hagyományosan, szenvedélybetegek is kért és kapott kezelést egy adott anyagra vagy viselkedését. Ez néha eredményezte, hogy a személy helyett egy függőség másik mit ASAM nevez „kóros törekvés jutalom” -Mert a kiváltó ok nem kezeltük.

ASAM azt sugallja, hogy az átfogó addiktológiai kell összpontosítania az összes aktív és potenciális anyagokkal és viselkedési hogy lehet addiktív. ASAM óvatos volt rámutatni arra, hogy az a tény, hogy a függőség primer, krónikus agyi betegség nem mentesíti kábítószerfüggők felelősséget vállaljon a viselkedést.

Csakúgy, mint az emberek a szívbetegség vagy cukorbetegség van, hogy személyes felelősséget vállalni, a betegsége, ha van egy függőség, akkor is meg kell tennie a szükséges lépéseket, hogy minimalizálja annak esélyét, hogy a visszaesés, ASAM mondta.