Skip to main content

Mikä ajattelutapa on ja miksi se Matters

 Mikä ajattelutapa on ja miksi se Matters
Voisi mitä uskot itsestäsi vaikuttaa onnistumisen tai epäonnistumisen? Mukaan Stanfordin psykologi Carol Dweck, uskomuksia on keskeinen rooli siinä, mitä haluat ja onko sinua saavuttamaan sen. Dweck on todennut, että se on mielentila, joka on merkittävä rooli päätettäessä saavutus ja menestyksen. Joten, mitä on ajattelutapa?

Mikä on ajattelutavan?

Ajattelutavassa viittaa onko mielestänne ominaisuuksia, kuten älykkyys ja lahjakkuus ovat kiinteitä tai muutettavissa piirteitä.

 • Ihmiset, joilla kiinteä ajattelutapa uskomme, että nämä ominaisuudet ovat synnynnäisiä, kiinteä, ja muuttumaton.
 • Ne, joilla on kasvua ajattelutapa , toisaalta, että nämä kyvyt voidaan kehittää ja vahvistaa tavalla sitoutumista ja kovaa työtä.

Kahdenlaisia ​​Ajatusmaailmassa

Dweck aloitti tutkimuksen aiheesta puuttumalla kysymyksen: Mitä tapahtuu, jos annat lasten vaikea ongelma ratkaista? Jotkut lapset katsottuna ongelman haasteena ja oppimiskokemus. Muut lapset kokivat, että oli mahdotonta ratkaista ja että niiden älykkyys oltiin kohotti tarkastelua ja harkintaa.

Lapset Ensimmäisessä ryhmässä oli kasvua ajattelutavan. Joutuessaan jotain haastavaa, he uskoivat, että he voivat oppia ja kehittää taitoja he tarvitsevat ratkaista se. Toinen ryhmä lapsia oli kiinteiden ajattelutavan. He uskoivat, että ei ollut mitään he voisivat tehdä puuttua ongelmaan, joka oli ulottumattomissa tietonsa ja kykynsä.

Miksi Ajatusmaailmassa Matter

Ajattelutapa on keskeisessä asemassa, miten selviytyä elämän haasteista. Koulussa, kasvua ajattelutapa voi edistää saavuttamista ja suurempia ponnisteluja. Ongelmatilanteessa kuten yrittää löytää uutta työtä, ihmiset kasvu ajattelutavan osoitettava suurempaa joustavuutta. Ne ovat todennäköisesti sitkeästi edessä vastoinkäymisiä, kun taas ne, joilla on kiinteä ajattelutavan ovat omiaan luopua.

Kiinteät suhtautumista Dweck kertoo, taipumus luoda tarvita hyväksyntää. “Olen nähnyt niin paljon ihmisiä, joilla tämä yksi kuluttaa tavoite kokeiluasteella luokkahuoneessa, uransa, ja niiden suhteet” Dweck kertoo teoksessaan mielentila . “Jokainen tilanne vaatii vahvistusta niiden älykkyys, persoonallisuus tai luonne. Jokainen tilanne arvioidaan: Saanko onnistua tai epäonnistua? Saanko katsoa älykäs tai tyhmä? Joudunko hyväksytään tai hylätään? Tuleeko minusta tuntuu voittaja tai häviäjä ?”

Kasvu ajattelutavat, toisaalta, johtaa nälkä oppimiseen. Halu töitä ja löytää uusia asioita. Tarttua haasteisiin ja kasvaa ihmisenä. Kun ihmiset, joilla on kasvua ajattelutapa yrittää epäonnistuvat, he eivät yleensä pitävät sitä vika tai pettymys. Sen sijaan se on oppimiskokemus, joka voi johtaa kasvun ja muutoksen.

Miten ajattelutavan Form?

Dweck viittaa siihen, että monet ihmiset koulutetaan kahden ajattelutavan nuorena, usein miten ne nousevat tai kokemuksia koulussa.

kiinteät Ajatusmaailmassa

 • Lapset, jotka ovat opettaneet, että heidän pitäisi katsoa fiksu sijaan rakastavan oppimisen taipumus kehittyä kiinteä ajattelutapa.
 • Niistä tulee enemmän huolissaan siitä, miten niitä arvioidaan ja pelkäävät, että he eivät odotuksia.

kasvu Ajatusmaailmassa

 • Lapset, jotka ovat opettaneet tutkia, omaksua uusia kokemuksia ja nauttia haasteet ovat todennäköisesti kehittää kasvua ajattelutapa.
 • Eivätkä pidä virheitä takaiskuja, ne ovat valmiita kokeilemaan uusia asioita ja tehdä virheitä kaikki nimissä oppimisen ja potentiaalinsa.

Dweck toteaa, että ottaa kasvua ajattelutapa ei liity uskoa, että kuka tahansa voi tulla mitä haluavat tarpeeksi koulutusta ja vaivaa. Kaikki eivät voi tulla Einstein tai Mozartin vain koska he yrittävät.

Sen sijaan kasvu ajattelutapa on noin elävät jopa yksi mahdollinen potentiaali. Tämä potentiaali on kuitenkin koskaan mahdollista tietää. Kuka tietää, kuinka pitkälle ihminen voi mennä, jos he asettavat mielessä se? Ihmiset, joilla kasvua ajattelutapa uskomme, että vaivaa, että menee oppiminen ja syventämällä omaa ymmärrystä ja kykyjä on myös syytä kaikki puurtaa ja vaivaa.

Mikä on mielentila?

Onko sinulla kiinteä tai kasvua mielentila? Alkaa lukea seuraavat väittämät ja päättää, mitkä olet samaa mieltä eniten.

 1. Ihmisillä on tietty määrä älykkyyttä, ja ei ole mitenkään muuttaa sitä.
 2. Ei ole väliä kuka olet, ei ole paljon voit tehdä parantaa perusvalmiudet ja persoonallisuutta.
 3. Ihmiset pystyvät muuttamaan keitä he ovat.
 4. Voit oppia uusia asioita ja parantaa älykkyyttä.
 5. Ihmiset joko erityisesti kykyjä, tai sitten ei. Et voi vain hankkia lahjakkuutta asioita, kuten musiikki, kirjoittaminen, taide, voimailua.
 6. Opiskelu, kovasti töitä, ja harjoitellaan uusia taitoja ovat kaikki tapoja kehittää uusia kykyjä ja kykyjä.

Jos sinulla on tapana samaa mieltä lausuntoja 1, 2, ja 5, niin luultavasti on enemmän kiinteä ajattelutapa. Jos olet samaa mieltä lausuntoja 3 ja 4, 6, kuitenkin niin luultavasti on yleensä kasvua ajattelutapa.

Voitko vaihtaa ajattelutapaa?

Vaikka ihmiset, joilla on kiinteä ajattelutapa ehkä ole samaa mieltä, Dweck viittaa siihen, että ihmiset pystyvät muuttamaan niiden ajattelutavan. Vanhemmat voivat myös toimia sen varmistamiseksi, että heidän lapsensa kehittävät kasvua ajattelutavan, usein ylisti pyrkimyksiä sen sijaan että keskitytään tuloksiin.

Esimerkiksi sen sijaan, kertoo lapselle, että hän on “niin fiksu,” vanhempi saattaa suositella lapsen kovasta työstä projektin ja kuvailla mikä he pitävät eniten lapsen pyrkimyksiä ( “Pidän todella siitä, miten valitsemasi värit siitä kuva! “).

Keskittymällä prosessi eikä lopputulos, aikuiset voivat auttaa lapsia ymmärtämään, että heidän toimiaan, kovaa työtä ja omistautumista voi johtaa muutokseen, oppimista ja kasvua sekä nyt että tulevaisuudessa.