Skip to main content

Mikor indul a kábítószer-használat vált függőség?

 Mikor indul a kábítószer-használat vált függőség?
A kábítószer-függőség egy összetett és krónikus agyi betegség. Azok, akik a kábítószer-függőség élmény kényszeres, néha ellenőrizhetetlen, sóvárgás a választandó gyógyszer. Jellemző, hogy továbbra is törekszik, és a kábítószer-használat ellenére tapasztalható rendkívül negatív következményekkel jár, mint a használata miatt.

Jellemzői függőség

Szerint az American Society of Addiction Medicine (ASAM), függőség jellemzi:

 • Képtelenség, hogy következetesen tartózkodjanak az anyag vagy élmény (mint a szerencsejáték, szex, vagy túlevés)
 • Értékvesztés viselkedési kontroll
 • Sóvárgás anyaggal vagy élménnyé
 • Csökkent elismerése jelentős problémák vannak a viselkedés és az interperszonális kapcsolatok
 • A diszfunkcionális érzelmi válasz

Bár a fenti öt jellemzőit általában jelen vannak a legtöbb esetben a függőség, ASAM jegyezni, hogy ez az öt funkciókat nem lehet diagnosztizálni függőség.

Diagnosztizálása függőség értékelést tesz szükségessé képzett és minősített szakember. Beszéljen orvosával vagy mentális egészségügyi szakember, ha úgy érzi, hogy esetleg egy függőség vagy a drogfogyasztás problémája.

Viselkedési megnyilvánulásai függőség

Ha a barátok és családtagok foglalkozunk egy szeretett, aki rabja, akkor általában a passzív viselkedés az ember, hogy a nyilvánvaló tünetei függőség.

Azok viselkedés elsősorban köré a drogfüggő károsodott szabályozás:

 • A túlzott kábítószer-használat gyakoriságának ellenére próbálják meggátolni
 • Fokozott időt vagy abból felépülő drog hatása
 • Folyamatos használata ellenére tartós problémák
 • A szűkület összpontosít jutalom kapcsolódó függőség
 • Képtelenség, hogy tegyen lépéseket a problémák megoldása

Az képtelenség, hogy tartózkodjanak

Kutatások kimutatták, hogy a hosszan tartó gyógyszerhasználat okoz kémiai változás az agyban a rabja, amely megváltoztatja az agy jutalmazási rendszer, amely kéri kényszeres kábítószer-kereső az arca növekvő negatív következményeket.

Ez az állapot a függőség, ha a tevékenység folytatódik annak ellenére, hogy a negatív következmények és annak ellenére, hogy már nem kifizetődő, az elnevezése a függőség szakértők a „kóros törekvés jutalom.” Ez az eredmény a kémiai változások a jutalmazó rendszerét az agyban.

Hogyan függőség beindulását

Ennek az az oka, hogy az emberek olyan tevékenységre, amely függőséget az első helyen van, vagy elérni egy érzés eufória vagy enyhíti az érzelmi állapot a rossz közérzet-érzés, az elégedetlenség, szorongás, nyugtalanság.

Amikor az emberek inni, gyógyszert szedni, vagy vegyenek részt egyéb jutalom-kereső viselkedést (például a szerencsejáték, evés, vagy a szex) tapasztalnak a „magas”, hogy ad nekik a jutalom vagy enyhítésére keresik.

A magas az eredménye a megnövekedett dopamin és az opioid peptid aktivitás az agy jutalmazó áramkörök. De miután a magas tapasztalnak, van egy neurokémiai fellendülés ami a jutalom funkciója az agy alá csökkenjen az eredeti normális szintre. Ha a tevékenység megismétlődik, az azonos szintű eufória vagy mentességet nem érhető el. Egyszerűen fogalmazva, az a személy nem igazán kap olyan magas, mint ők, hogy első alkalommal.

Alsó magasságra és Alsó-Louis

Adunk arra, hogy a szenvedélybeteg fejleszt tolerancia a magas többet igénylő megpróbálja elérni, hogy ugyanolyan szintű eufória-az a tény, hogy a személy nem alakul ki tolerancia az érzelmi alacsony érzik utána. Ahelyett, visszatér a „normális”, az a személy visszatér egy mélyebb állapotát hangulatzavar.

Amikor, hogy rabja, az a személy, növeli a kábítószer, alkohol vagy a frekvencia a addiktív viselkedések annak érdekében, hogy újra a kezdeti eufórikus állapotban. De az a személy végül tapasztalható egyre mélyebbre és mélyebbre minimumon az agy jutalmazó rendszerét reagál a ciklus mérgezés és visszavonása.

Amikor Jutalom-kereső válik Patológiai

Az American Society of Addiction Medicine (ASAM), ez az a pont, ahol a törekvés a jutalom lesz kóros:

 • Jutalom-kereső válik, kényszeres vagy impulzív
 • A viselkedés megszűnik élvezetes
 • A viselkedés már nem nyújt enyhülést

Továbbiakban nem függvénye Choice

Ahhoz, hogy ez egy másik módja, a szenvedélybeteg találja magát kénytelen-annak ellenére, hogy a saját szándékát, hogy a stop-megismételni, hogy a viselkedés már nem kifizetődő próbál menekülni elsöprő érzés, hogy feszeng, de nem találnak enyhülést.

Szerint ASAM, ezen a ponton a függőség már nem csak egy függvény a választás. Következésképpen az állam a függőség egy nyomorúságos hely, a rabja, és a körülötte lévőknek.

Krónikus betegség és betegség kiújulása

Sok szenvedélybetegek, addiktológiai válhat a krónikus betegség, ami azt jelenti, hogy lehet visszaesések hasonló visszaesések, ami történhet a más krónikus betegségek, mint a cukorbetegség, asztma, valamint a magas vérnyomás, ha a beteg nem tartja be a kezelést. Ezek visszaesések akkor is előfordulhat, ha hosszú ideig nem absztinencia. A drogfüggő lépéseket tehet meg elengedés újra. De továbbra is fenyegeti a másik visszaesés. A ASAM jegyzetek „kezelés nélkül vagy elkötelezettség behajtási tevékenység, függőség progresszív és vezethet a fogyatékosság vagy a korai halál.”