Skip to main content

Milloin huumeiden käyttö tulla riippuvuus?

 Milloin huumeiden käyttö tulla riippuvuus?
Huumeriippuvuus on monimutkainen ja krooninen aivosairaus. Ihmiset, joilla on huumeriippuvuus kokemus pakonomainen, joskus hallitsematon, himo huumeiden valinnan. Yleensä ne pyrkii edelleen ja käyttää huumeita huolimatta kärsivät erittäin kielteisiä seurauksia käytöstä.

Ominaisuudet Addiction

Mukaan American Society of Addiction Medicine (ASAM), riippuvuus on ominaista:

 • Kyvyttömyys johdonmukaisesti pidättyä Aineesta tai palkitseva kokemus (kuten pelaamisesta, seksistä tai ylensyöntiä)
 • Vajaatoiminta käyttäytymisen kontrolli
 • Himo ainetta tai palkitseva kokemus
 • Vähentynyt tunnustuksena merkittävästä ongelmia teidän käyttäytyminen ja ihmissuhteet
 • Vahingollisiin tunnereaktio

Vaikka edellä mainitut viisi ominaisuutta ovat yleensä läsnä useimmiten riippuvuuden, ASAM huomata, että nämä viisi ominaisuutta ei voi diagnosoida riippuvuuden.

Diagnosoimiseksi riippuvuus edellyttää arviota koulutettu ja sertifioitu ammattilainen. Keskustele lääkärin tai mielenterveyden ammattilainen, jos sinusta tuntuu, että sinulla voi olla riippuvuus tai päihdeongelma.

Behavioral ilmenemismuodot Addiction

Kun ystävät ja perheenjäsenet ovat tekemisissä rakastettusi joka on riippuvainen, se on yleensä ulospäin käyttäytymistä henkilön jotka ovat selviä oireita riippuvuuden.

Tavoin käyttäytymisestä pääasiassa keskittynyt Addict heikentynyt ohjaus:

 • Liiallinen tiheys huumeiden käytöstä huolimatta yritykset torjua
 • Lisääntynyt aika käyttäen tai toipumassa lääkkeen vaikutuksia
 • Jatkuvasta käytöstä huolimatta jatkuvia ongelmia
 • Kapenevat keskitytään palkintoja liittyvät riippuvuuteen
 • Kyvyttömyys ryhtyä toimiin ongelmien ratkaisemiseksi

Kyvyttömyys pidättyä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkäaikainen huumeiden käyttö aiheuttaa kemiallisia muutoksia aivoissa addikti, joka muuttaa aivojen palkitsemisjärjestelmään, joka kehottaa pakonomainen huumeiden etsii edessä kasvava kielteisiä seurauksia.

Tämä tila riippuvuuden, kun toiminta jatkuu huolimatta kielteisiä seurauksia ja vaikka se ei enää palkitsevaa, kutsutaan mukaan riippuvuus asiantuntijoille “patologinen harjoittamisesta palkintoja.” Se on seurausta kemiallisia muutoksia palkkio piiri aivojen.

Miten Addiction pääsee alkuun

Syystä, että ihmiset osallistuvat toimintaan, joka voi aiheuttaa riippuvuutta ensinnäkin on joko saavuttaa tunne euforia tai lievittää emotionaalinen tila huonovointisuus-epämukavuus, tyytymättömyys, ahdistuneisuus, levottomuus.

Kun ihmiset juovat, käyttävät huumeita, tai osallistua muihin palkita tavoitteluun käyttäytymiseen (esimerkiksi raha, syöminen, tai seksin) he kokevat “korkea”, joka antaa heille palkkion tai helpotusta ne hakevat.

Korkea on lisääntyneen dopamiinin ja opioidipeptidi aktiivisuus aivojen palkita piirejä. Mutta kun korkea he kokevat, on neurochemical rebound joka aiheuttaa palkkion funktio aivojen laskea alle alkuperäisen normaalilla tasolla. Kun toiminto toistetaan, samalla tasolla euforia tai helpotusta ei saavuteta. Yksinkertaisesti sanottuna, henkilö koskaan saa yhtä korkeita kuin he tekivät, että ensimmäistä kertaa.

Ala ylä ja ala alamäet

Lisätty että addiktoitunut henkilö kehittää toleranssin korkean vaatii enemmän yrittää saavuttaa sama taso euforiaa-on se, että henkilö ei kehittää sietokykyä emotionaalinen alhainen he tuntevat jälkeenpäin. Pikemmin kuin palata “normaaliin” henkilö palaa syvempään tilaan huonovointisuus.

Kun tulla riippuvaiseksi, henkilö lisää määrä huumeita, alkoholia tai taajuus riippuvuuskäyttäytymistä pyrkimyksenä päästä takaisin siihen alkuperäiseen euforinen tila. Mutta henkilö päätyy kokee yhä syvemmälle alhainen kuin aivojen palkkio piiri reagoi syklin myrkytyksen ja peruuttamista.

Kun Reward pyrkivänä siirtyy Patologinen

Mukaan American Society of Addiction Medicine (ASAM), tämä on kohta, jossa harjoittamisesta palkintoja tulee patologinen:

 • Palkita tavoitteluun tulee pakonomainen tai impulsiivinen
 • Käyttäytyminen lakkaa miellyttävä
 • Käyttäytyminen ei enää tarjoa helpotusta

Lopetettu toiminto Choice

Toisin sanoen, addiktoitunut henkilö löytää itsensä pakko-vaikka hänen aikomuksensa lopettaa-toistaa käyttäytymismalleja, jotka eivät enää palkitsevaa yrittää paeta ylivoimainen tunne levoton, mutta eivät löydä helpotusta.

Mukaan ASAM, tässä vaiheessa riippuvuus ei ole enää pelkästään funktio valinta. Niinpä valtion riippuvuus on kurja paikka, addikti ja hänen ympärillään.

Krooninen sairaus ja Uusiutumisia

Monille addikteja, riippuvuus voi tulla krooninen sairaus, mikä tarkoittaa, että ne voivat olla pahenemisvaiheita samanlainen pahenemisvaiheiden voi tapahtua muita kroonisia sairauksia, kuten diabetes, astma, ja verenpainetautiin, kun potilaat eivät noudata niiden käsittelyyn. Nämä pahenemisvaiheita voi tapahtua vaikka pitkään pidättyvyys. Addikti voi toimia syöttää peruuttamista uudelleen. Mutta hän on edelleen vaarassa toisen uusiutumisen. ASAM toteaa “Ilman hoitoa tai sitoutuminen hyödyntämistoimintaa, riippuvuus on progressiivinen ja voi aiheuttaa vamman tai ennenaikaisen kuoleman.”