Skip to main content

Miten krooninen stressi vaikuttaa kielteisesti terveys?

Miten krooninen stressi vaikuttaa kielteisesti terveys?
Krooninen stressi on pitkittynyt ja jatkuva tunne stressiä, joka voi vaikuttaa kielteisesti terveyteen, jos se menee hoitamatta. Se voi johtua arjen paineet tasapainottaa perheen ja työn tai traumaattisia tilanteita. Aloittamiseksi hallinnassa krooninen stressi, meidän täytyy ymmärtää, mitä se on, mitä voi olla aiheuttaa se ja miten se vaikuttaa koko kehon.

Mikä on krooninen stressi?

Krooninen stressi johtuu valtion jatkuvaa fysiologisten kiihottumisen. Tämä tapahtuu, kun keho kokee stressitekijöitä kanssa sellaisella taajuudella, tai intensiteetti, autonomisen hermoston ei ole riittävä mahdollisuus aktivoida rentoutumista vastausta säännöllisesti.

Tämä tarkoittaa sitä, että keho pysyy jatkuvassa fysiologisen kiihottumisen. Se vaikuttaa lähes jokainen järjestelmä kehossa, joko suoraan tai välillisesti. Me rakennettiin käsitellä akuutti stressi, joka on lyhytikäinen, mutta ei krooninen stressi, joka on tasainen pitkän ajan kuluessa.

syyt

Tämän tyyppinen krooninen stressi vastaus tapahtuu aivan liian usein meidän modernin elämäntavan. Kaikkea korkean painostettiin työpaikkoja yksinäisyyden vilkas liikenne voi pitää kehon tilassa uhkatekijöihin ja krooninen stressi.

Tässä tapauksessa meidän taistele tai pakene reaktio, joka on suunniteltu auttamaan meitä taistelemaan muutamia hengenvaarallisia tilanteita sekaisin pitkän ajan (kuten hyökkää karhun joka niin usein), voi kulua kehomme ja aiheuttaa meidät sairastut, joko fyysisesti tai henkisesti.

Itse asiassa on arvioitu, että jopa 90% lääkärin vierailut ovat olosuhteisiin, joissa jännitys on rooli! Siksi se on niin tärkeää oppia stressin hallinta tekniikoita ja tehdä terveiden elämäntapojen muutoksia turvata itsesi kielteisiä vaikutuksia krooninen stressi.

Esimerkkejä Akuutti vs. krooninen stressi

On monia elämän tapahtumia, jotka aiheuttavat sekä välittömät että krooninen stressi. Laittaa kaksi oikeisiin mittasuhteisiin, tässä muutamia esimerkkejä.

Akuutti stressi on lyhytaikaista
akuuttia stressi voi ilmetä, kun päästä auto-onnettomuudessa. Et vain tarvitse käsitellä poliisin raportteja, vakuutusyhtiöiden ja arvioida vahinkoja itsellesi ja auton, mutta sinun täytyy selvittää, miten päästä töihin seuraavana päivänä.

Suurin osa ongelmista työstetään viikon sisällä (ehkä niin kauan kuin kuukausi) ja pian onnettomuuden jälkeen, alkuperäisen stressi on helpottunut, koska tilanne on hallinnassa. Ainakin olet turvassa!

Toinen esimerkki on, kun olet työskennellyt tärkeä hanke työtä. Laitat pitkiä päiviä ja on tiukka ja uhkaava deadline. Tämä voi aiheuttaa monia stressaavaa päivinä kun hienosäätää kaikkia yksityiskohtia. Kuitenkin, kun projekti on lähetetty, voit rentoutua.

Tällöin stressiä saattanut itse asiassa auttanut teet paremmin, koska kaikki stressi on huono.

Krooninen stressi on pitkäaikainen
Toisaalta, jos perhe kamppailee taloudellisesti tai vakava sairaus, stressi voi tulla krooninen. Joku kotona ei ehkä pysty toimimaan, laskut kasaantuu ja kotiin on lähestymässä sulkemiseen ja tämä voi jättää sinut stressaantunut kuukausia tai jopa vuoden tai enemmän.

Teidän jatkuva huoli kuluu kehon, joten väsymystä ja ahdistunut. Saatat työskennellä kovemmin kuin koskaan saada rahat riittämään ja tehdä epäterveellistä valintoja ruokaan ja liikuntaan, joka voi tehdä sinusta tuntuu vieläkin pahempi. Tämä voi johtaa vakaviin masennukseen muun terveysongelmia.

Voimme myös olla krooninen stressi liittyvät työhön. Monet työt vaativat paljon pois meiltä ja se voi usein tuntuu et koskaan saa rikkoa tai ovat aina paineita tehdä.

Ylitöitä, jatkuva matkustaminen ja korkean paineen liikesuhteita voi pitää kehon jatkuvassa jännitystä, vaikka tulet kotiin perheesi. Tämä voi myös lisätä kulumisesta kehon ja jatkuva stressi voi osaltaan vakavia terveydellisiä kysymyksiä, kuten sydänsairauden tai johtaa sydänkohtaukseen.

Jos sinulla on krooninen stressi

On tärkeää alkaa käyttää stressin hallinta tekniikoita mahdollisimman varhain, kun tunnistaa krooninen stressi elämässäsi. Tämä toimii muutamia syitä.

Nopeavaikutteista stressi relievers voi kääntää stressivasteeseen niin elimistö on mahdollisuus toipua ja mielesi on mahdollisuus lähestyä ongelmia ennakoivasti sen sijaan reagoida siitä stressaantunut tai jopa paniikkiin näkökulmasta. Kun teet valintoja rennompi ja luottavainen paikka, sinulla on taipumus tehdä valintoja, jotka ovat linjassa oman etunsa ja vältettävä enemmän stressiä itse.

Pitemmän aikavälin terveellisiä elämäntapoja voi myös olla tärkeää toteuttaa, koska he voivat rakentaa sietokykyä ja antavat mahdollisuuksia taukoa stressistä säännöllisesti. Tämä voi auttaa pitämään pysymistä painottaneet jatkuvasti, että et ymmärrä, kuinka stressaantunut olet, joka voi pitää sinut ryhtyä toimenpiteisiin vähentää stressiä elämässäsi. Se voi myös säästää enemmän kielteisiä vaikutuksia krooninen stressi. Jotkut tehokkain tavat kuuluvat liikunta, meditaatio, ja kirjaaminen, koska ne on osoitettu edistävän selviytyä stressiä

Muuttaminen miten vastaat stressi voi auttaa myös. Tekemällä muutoksia vähentää stressaavissa tilanteissa kohtaatte (sanoa ei useammin, esimerkiksi) ja muuttamalla tapaa, jolla voit tarkastella tilanteita kohtaat (muistuttaa itse resursseja voit käyttää ja voimaa teillä) voi sekä apua. Lähestymme stressiä ennakoivasti voidaan vähentää krooninen stressi

Voit myös puhua lääkärin tai terapeutin, joka voi olla erittäin tehokas. Jos olet kokeillut muita strategioita ja tuntuu tarvitset enemmän, tai jos sinusta tuntuu nämä eivät riitä auttamaan, älä epäröi puhua lääkärin kanssa huolenaiheita. On tehokasta apua saatavilla, ja sitä voidaan käyttää lisäksi kaikkia näitä ehdotuksia.