Skip to main content

Miten persoonallisuuttasi tyyppi vaikuttaa Health

persoonallisuuden tyyppi
Voisiko persoonallisuuden tyyppi on sinulle pahaa, tai persoonallisuuttasi todella auttaa sinua elää pidempään? Ihmisiin pelata niin tärkeä rooli päätettäessä käyttäytymistämme ja tottumukset, joten ei ole ihme, että persoonallisuuden tyyppi on yhteys terveydelle. Kaikkea kuinka usein käyt lääkäri miten käsitellä stressiä on kytketty persoonallisuuttasi.

Filosofit, lääkärit ja tutkijat ovat jo pitkään yrittäneet löytää yhteyksiä persoonallisuuden ja fyysistä terveyttä. Aikana antiikin kreikkalaiset, Hippokrates ja Galen ehdotti, että oli neljä humors (tai persoonallisuuden) ja että kukin oli yhdistetty alttius tietyille fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia.

Kiinnostuksen aiheeseen jatkuu tähän päivään, ja tutkimus on todennut, että persoonallisuuden piirteet voivat olla tärkeitä terveyteen ennustavat. Eräässä tutkimuksessa jopa havaittu , että persoonallisuuden piirteet näytteillä lapsuudessa liittyvät koetun terveyden aikana keski-ikää. Ei vain sitä, mutta tutkijat ovat myös havainneet, että persoonallisuuden piirteet ovat myös liitetty muihin keskeisiin terveyden markkereita kuten lääkärin koettu terveys ja yleistä pitkäikäisyys .

Joten miten on oman terveyden vaikuttaa persoonallisuuttasi? Ottaa tarkemmin muutamia yhteisiä persoonallisuuden saada selville, mitä mahdollisia terveysvaikutuksia voisi olla.

A tyypin

Klassinen tyypin persoonallisuus luonnehditaan usein kova-ajo, ohjaamiseksi, ja perfektionistiset. Ihmiset, jotka kertovia ominaisuuksia tämän persoonallisuustyyppi taipumus olla kilpailukykyinen, kärsimätön, jännittynyt, vakuuttava, ja jopa aggressiivinen.

Tyyppi A: n nähdään usein tarmokas workaholics joka tekee mitä tahansa päästä eteenpäin. He usein tuntevat tarvetta hallita sekä työssä ja vuorovaikutuksesta, ja se voi johtaa tunteitaan itsetunnon ja itsetuntemuksen heidän kuvitellusta saavutuksia.

Tämä persoonallisuuden tyyppi on ollut kiinnostava aihe, koska se oli ensimmäinen kuvattu 1950 ja tutkimus on liittynyt sen monia kielteisiä terveydenhuollon tuloksia.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet suhde tyypin persoonallisuuden tyyppi ja verenpainetauti, lisääntynyt stressi, ja sosiaalinen eristäytyminen.

Vanhemmat viittasivat siihen, että oli yhteys tyypin persoonallisuuden tyyppi ja sydänsairauksia, mutta myöhempi tutkimus on vaikeuttanut näitä tuloksia ei ole vahvistaa linkin. Tyypiksi eivät yleensä kokea enemmän vihamielisyyttä, ominaisuus, joka on sidottu lisääntyneeseen sydänsairauksien riskiä.

Alkuperäisen tutkimuksen yli 40 vuosi sitten ehdotettiin, että A-tyypin henkilöitä olivat 7-kertaisesti lisääntynyt riski sairastua sepelvaltimotautiin. Mutta uudempia tutkimukset viittaavat siihen, että todellinen syyllinen takana lisääntynyt sydänsairauksien riskiä liittyy todennäköisesti vihaa ja vihamielisyyttä.

Mitä voit tehdä vähentää terveysriskejä, jos sinulla on tyypin persoonallisuus?

Ymmärtää, mitä voit muuttaa. Vaikka persoonallisuuden tyyppi liittyy lisääntynyt terveyteen liittyviä ongelmia, jotkut ovat ehdottaneet, että voi olla vähän potilaat ja lääkärit voivat tehdä näiden riskien pienentämiseksi. Kuitenkin jotkut asiantuntijat ehdottavat, että persoonallisuuden muutos on mahdollinen ja että vaikka et välttämättä muutu persoonallisuuttasi, on vaiheita, että potilaat voivat minimoida mahdolliset terveysriskit seurauksista koko persoonallisuutta tyyppi.

Keskity negatiivisia piirteitä liittyy persoonallisuuttasi tyyppi. Jos sinulla on tapana olla joitakin enemmän kielteisiä piirteitä tyypin persoonallisuus, kuten taipumus stressaantunut, vihamielinen, ja sosiaalisesti eristyneitä, tutkia asioita, joita voit laskea mahdollisuuksia kehittää verenpainetauti ja muita terveysongelmia.

Käytännössä laatu selviytymistä ja stressin hallinta taitoja. Tehokas stressin hallinta tekniikat voivat auttaa opit pystyttäisiin paremmin päivittäisen elämän stressi. Learning miten hallita tunteita, vihaa ja vihamielisyyttä voi myös auttaa. Ja etsivät tapoja parantaa sosiaalisia yhteyksiä voivat tehostaa hyvinvointiinsa sekä nyt että tulevaisuudessa.

Rentoja

Ihmiset, joilla rento persoona, jota usein kutsutaan B-tyypin persoonallisuus, yleensä paljon rennompaa ja rento kuin niiden tyypin kollegansa. Toisin kuin tyyppiä, tyyppi B ovat tyypillisesti vähemmän stressaantuneita ja vähemmän kilpailukykyisiä. Nämä henkilöt ovat omiaan keskittyä enemmän tehtävien suorittamisesta iloksi näin sijaan, että niin ajaa tarve saavuttaa, voittaa tai hallita. Se ei ole sanoa, että tyypin B eivät arvosta saavutus. Ne toimivat vakaasti kohti tavoitteensa mutta myös nauttia prosessista ja kokevat vähemmän stressiä, jos he eivät voita.

Henkilöt, joilla on B-tyypin persoonallisuuden tyyppi voidaan myös kiinnostumaan uraa ja harrastukset, jotka ovat rentoja ja luovuus keskellä, kuten tulossa taiteilija, kirjailija, näyttelijä tai terapeutti.

Niin millaisen terveydellisiä vaikutuksia onko olemassa ihmisille enemmän B-tyypin persoonallisuus?

Ylläpitämään tervettä käyttäytymistä. Koska rentoja saattaa merkitä ottaen enemmän välinpitämätön lähestymistapa terveydelle. Lievennetään voi olla suuri, mutta älä viivytä oman terveellisiä elämäntapoja.

Keskity positiivinen. Tyypille B, uutinen on pääosin hyvä. Jos sinulla on tämä persoonallisuuden tyyppi, sinulla todennäköisesti on pienempi riski sairastua terveyteen liittyviä kysymyksiä ahdistusta. Sinulla on taipumus nauttia elämästä, ovat melko hyvä stressiä, ja todennäköisesti on hyvä elämänlaatu. Kaikki nämä tekijät voivat merkitä sitä, että olet vähemmän todennäköisesti kokemaan negatiivisia terveystilanteessa, jotka liittyvät stressiin, viha ja ahdistus.

Ihmiset miellyttäjiä

Ihmisiä, joilla on “miellyttämishaluisia” persoonallisuuden tyyppi yleensä ottava, passiivinen ja mukainen. Tämä persoonallisuuden tyyppi voi olla sen terveyttä puolensa ja huonot puolensa. Toisaalta niiden innokkaita miellyttämään luonne tarkoittaa, että ne ovat todennäköisesti seurata lääkärin määräyksestä.

Koska niiden passiivista, ihmiset miellyttäjiä voi todennäköisemmin tuntea toivoton tai avuttomana negatiivisen terveyden tapahtuma.

Ne voivat olla myös vähemmän todennäköisesti hakea apua, kun jotain on vialla, vaan tunne, että he eivät halua olla taakka tai haittaa muille. Joutuessaan diagnoosi, he voivat yksinkertaisesti heittää pyyhkeen kehään ja oletetaan, että mitään ne tekee paljon eroa.

Mitä voit tehdä suojella oman terveyden, jos sinulla on taipumus olla ihmisiä miellyttävälle?

Älkää unohtako itse. Ihmiset miellyttäjiä joskus sijoittaa omia hyvinvointi viimeiseksi. Koska tunnollinen toisten voi olla myönteinen piirre, mutta muista ottaa aikaa oman terveyden.

Ottamaan aktiivisen roolin terveydelle. In voidaan helposti laskea luulemaan, että terveys on käsistäsi, mutta ottaen enemmän sisäistä kontrolliodotusten voi auttaa sinua tuntemaan paremmin hallita nykyisiä ja tulevia terveyttä. Sen sijaan, että keskitytään ulkoisille vaikutteille, jotka vaikuttavat terveyteen, kiinnittää huomiota asioihin, jotka voit muuttaa läpi omaa toimintaasi.

Worry-Vierre

Jos sinulla on tapana olla neuroottinen persoonallisuus, saatat taipumus reagoida menetyksen tunteita, turhautumista, ja muut rasitukset negatiivisia tunteita. Kohdistuvia voimakkaita tunnereaktioita suhteellisen pieniä elämän haasteisiin on yleistä. Tutkijat ovat havainneet , että tämä piirre voi olla ennustaja erilaisia fyysisiä ja mielenterveyden häiriöt, kuten yleistä pitkäikäisyys.

Yksi tutkimus tarkastelu todettiin, että ne, jotka olivat korkeammat neurotisismi ja pienempi muissa Big Five persoonallisuuden piirteet (neuroottisuus, ekstrovertti, agreeableness, avoimuus, tunnollisuus), erityisesti pienempi tunnollisuus, yleensä vähemmän terveitä kuin heidän vähemmän neuroottinen ikäisensä. Ne, jotka ovat runsaasti neurotisismi voi myös olla todennäköisesti esiintyy fyysistä terveysongelmia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia, ärtyvän suolen oireyhtymä, ja astma.

Neurotismi on liittynyt yleistynyt ahdistuneisuushäiriö, masennus, paniikkihäiriö, epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö, ja päihteiden käyttö.

Onko olemassa strategioita voit seurata auttaa minimoimaan mahdolliset terveysriskit neuroottinen persoonallisuus?

Ennaltaehkäisevä strategioita voi auttaa. Koska huoli syylä voi olla terveysriskejä, mutta ylösalaisin ymmärtää paremmin persoonallisuuttasi on, että voit ryhtyä toimiin ryhtyä ennaltaehkäisevän hoidon.

Ohjaa huoli. Liiallinen huolestuttava voi olla huolestuttava, niin löytää tapoja hallita ajatuksia ja korvaa negatiivisia tunteita enemmän positiivisia on tärkeää. Strategioita, kuten häiriötekijä, puhu ystävä, ja rentoutumista tekniikoita voi kaikki olla hyötyä, jos huomaat voitettava neuroottinen tunteita.

levoton

D-tyypin persoonallisuus otettiin käyttöön vuonna 1996, ja on tunnettu siitä, että “levoton” ominaisuuksia, kuten ovat alttiimpia negatiivisia tunteita ja puute ilmaista itseään. Stressi, masennus, ahdistus, viha ja yksinäisyys liittyy myös D-tyypin persoonallisuus. Se voi tulla myös vakavia terveydellisiä seurauksia.

Mitkä ovat mahdollisia terveysvaikutuksia ottaa D-tyypin persoonallisuus? Yksi tutkimus esittää , että ihmiset, joilla on tyypin D persoonallisuuksia ovat nelinkertainen riski kuolla verrattuna muihin persoonallisuuden.

Mukaan toinen tutkimus julkaistiin lehdessä Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes , ihmiset tämän persoonallisuuden tyyppi ovat kolme kertaa suurempi riski sydänvaivoja, kuten sydämen vajaatoimintaa. Tutkimuksessa ehdotettiin myös, että noin 20 prosenttia Yhdysvaltain aikuisista on D-tyypin persoonallisuus, arviolta 50 prosenttia potilaista, joilla sydänoireita resistanssin ominaisuudet tämän ahdistuneita persoonallisuustyyppi.

Joten mitä pitäisi tehdä lieventää mahdollisia terveysriskejä, joiden D-tyypin persoonallisuus?

Keskustele lääkärisi kanssa. Jotkut asiantuntijat toivovat, että seulonta sydänpotilaiden näitä ominaisuuksia sallisi lääkäreiden liittää riskiryhmille käyttäytymishäiriöt ja kognitiivisia neuvontaa.

Käytännössä hyvä stressin hallinta tekniikoita . Omatoimisuus lähestymistapoja kuten harjoitellaan hyvä stressin hallinta tekniikoita ja reframing tapahtumia keskittyä enemmän positiivisia tunteita voi olla hyödyksi.

introverts

Tutkimus on yhteydessä myös joitakin kuuluisia “Big Five” persoonallisuuden piirteet ja fyysinen sairaus ja psyykkisiä sairauksia. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että ihmiset, jotka ovat yleensä ulospäinsuuntautunut, tunnollinen ja miellyttävä myös taipumus olla terveempiä. Tämä johtuu osittain siitä, että ihmiset, jotka omaavat korkeampi näiden viiden suuren piirteitä myös yleensä todennäköisemmin kanssa tehokkaasti niiden lääkäreitä.

2009 tutkimuksessa todettiin, että sosiaalinen tuki oli yhteydessä fyysisten terveysvaikutusten kuuluvat terveellisempi käyttäytymistä, parempia selviytymiskeinoja ja noudattaminen lääketieteellisen rutiineja. Lääkärit ja muut terveydenhuollon asiantuntijat ovat jo pitkään selvää, että laatu sosiaalista tukea ja yhteyksiä voi olla tärkeä suojaava vaikutus sekä fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen.

Niin mitä voit tehdä, jos et ole ekstrovertti?

Rakenna sosiaalinen tuki. Vaikka sinulla on yleensä enemmän sisäänpäin kääntynyt persoona, etsimällä vahva sosiaalinen tuki on yksi tapa auttaa alentamaan mahdolliset terveysriskit liittyvät persoonallisuuttasi tyyppi. Sosiaalisen tuen puute on yhdistetty moniin sairauksiin, mukaan lukien laski koskemattomuutta ja lisääntynyt riski sydänsairaus.

Mitä se kaikki tarkoittaa

Vaikka tutkimus osoittaa, että persoonallisuuden tyyppi selvästi tärkeä rooli terveyden ja hyvinvoinnin, tietyt sairaudet ovat todennäköisesti vaikuttaa psykologisten ominaisuuksien. Sydänsairaus, esimerkiksi on voimakkaammin sidoksissa persoonallisuuden tyyppi kuin syöpä.

Joten miksi persoonallisuus vaikuttaa terveyteen? Miksi tietyt piirteet niin sidoksissa tiettyihin vaivoihin? Vastaukset eivät ole selviä, mutta yksi potentiaalinen selitys on, että persoonallisuus vaikuttaa käyttäytymiseen ja elämäntapavalintoja. Ihmiset, jotka ovat tunnollisia voi todennäköisemmin tekemään terveellisempiä valintoja, kun taas ne, jotka ovat runsaasti neurotisismi voi olla vähemmän todennäköisesti hakea lääkärin apua tai ovat heikommat sosiaaliset tukijärjestelmät.

Vain koska sinulla on taipumus olla tietty persoonallisuuden tyyppi ei doom teitä tulevaisuuden hankkia tiettyjä vaivoja.

Kuten monet asiat, yksilöllisen kehittymisen riskiä terveysongelma voi riippua eri tekijät, joihin persoonallisuuttasi, kuten genetiikka, ympäristö, elämäntapa, ja käyttäytymistä.

Ymmärtäminen persoonallisuus voi olla loistava tapa auttaa määrittämään millainen terveysvalintoja tai muutoksia sinun täytyy keskittyä tekemiseen. Olemalla tietoinen mahdollisista vaaroista saatat kohdata, voit työskennellä hoitohenkilökuntaan keksiä suunnitelman minimoida vaarat.

Final Thought

Tutkimus osoittaa selvästi yhteyden persoonallisuus ja terveyttä. Jos uskot, että persoonallisuus, psyykkinen tai käyttäytyminen aiheuttaa sairauden tai pahentaa nykyinen oireita, keskustele lääkärin neuvoja mahdollisista hoidoista, jotka voivat liittyä psykoterapia, lääkitys tai itsehoidosta.