Skip to main content

Når Betyr narkotikabruk bli en avhengighet?

 Når Betyr narkotikabruk bli en avhengighet?
Narkotikaavhengighet er en kompleks og kroniske sykdommer i hjernen. Folk som har en rusavhengighet erfaring compulsive, noen ganger ukontrollerbare, craving for deres legemiddel. Vanligvis vil de fortsette å søke og bruke narkotika på tross av å oppleve ekstremt negative konsekvenser som følge av bruk.

Karakteristika for avhengighet

I henhold til American Society of Addiction Medicine (ASAM), blir avhengighet karakterisert ved:

 • Manglende evne til å konsekvent avstå fra stoffet eller givende opplevelse (som i gambling, sex, eller overspising)
 • Verdifall i atferdskontroll
 • Craving for stoffet eller givende opplevelse
 • Redusert anerkjennelse av betydelige problemer med atferd og mellommenneskelige relasjoner
 • En dysfunksjonell emosjonell respons

Selv om de ovennevnte fem kjennetegn er vanligvis til stede i de fleste tilfeller av avhengighet, Asam bemerkes at disse fem funksjonene ikke kan brukes til å diagnostisere avhengighet.

Diagnostisering avhengighet krever en vurdering av en utdannet og sertifisert profesjonell. Snakk med en lege eller mental helse profesjonell hvis du føler at du kan ha en avhengighet eller rusproblem.

Atferds manifestasjoner av Addiction

Når venner og familiemedlemmer har å gjøre med en elsket en som er avhengige av, er det vanligvis de ytre atferd av den personen som er de åpenbare symptomer på avhengighet.

Disse atferd er først og fremst sentrert rundt den rusavhengige svekket kontroll:

 • Den overhyppighet av narkotika på tross av forsøk på å kontrollere
 • Økt tid ved bruk, eller utvinne fra legemiddeleffekter
 • Fortsatt bruk på tross av vedvarende problemer
 • En innsnevring av fokus på belønninger knyttet til avhengighet
 • En manglende evne til å iverksette tiltak for å løse problemene

Manglende evne til å avstå

Forskning har vist at langvarig bruk medikament bevirker en kjemisk forandring i hjernen til misbruker som endrer hjernens belønningssystem som ber tvangsmessig medikament søker i de står overfor voksende negative konsekvenser.

Denne tilstanden av avhengighet, når aktiviteten fortsetter på tross av negative konsekvenser og til tross for det ikke lenger er givende, er kalt av avhengighet eksperter på “patologisk jakten på belønning.” Det er et resultat av kjemiske forandringer i belønning kretser i hjernen.

Hvordan Addiction blir startet

Grunnen til at folk engasjere seg i aktiviteter som kan bli vanedannende i første omgang er enten å oppnå en følelse av eufori eller for å avlaste en emosjonell tilstand av dysfori-ubehag, misnøye, angst eller rastløshet.

Når folk drikker, tar narkotika, eller delta i andre belønning-søkende atferd (som gambling, spise, eller å ha sex) de opplever en “high” som gir dem belønning eller lindring de søker.

En høy er et resultat av økt dopamin og opioid peptid aktivitet i hjernens belønnings kretser. Men etter at de opplever høy, er det en nevrokjemiske rebound som bevirker at belønning funksjon av hjernen til å falle under det opprinnelige normalt nivå. Når aktiviteten blir gjentatt, blir det samme nivå av eufori eller lindring ikke oppnådd. Enkelt sagt, den personen egentlig aldri blir så høyt som de gjorde det første gang.

Lavere høyder og lavere lows

Lagt til det faktum at den avhengige personen utvikler en toleranse for høy krever mer for å prøve å oppnå samme grad av eufori-er det faktum at personen ikke utvikler en toleranse for den emosjonelle lav de føler etterpå. Snarere enn å gå tilbake til “normal” person går tilbake til en dypere tilstand av dysfori.

Når bli avhengige, den som øker mengden av narkotika, alkohol, eller frekvensen av de vanedannende adferd i et forsøk på å komme tilbake til det opprinnelige euforiske tilstand. Men den person som ender opp med å oppleve en dypere og dypere lavt som hjernens belønnings kretser reagerer på den syklus av beruselse og tilbaketrekning.

Når Reward-Søker Blir Patologisk

Ifølge American Society of Addiction Medicine (ASAM), dette er det punktet hvor jakten på belønninger blir patologisk:

 • Belønning-søkende blir tvangsmessig eller impulsive
 • Atferden opphører å være behage
 • Atferden ikke lenger gir lindring

Ikke lenger en funksjon av valget

For å si det på en annen måte, finner den avhengige personen selv tvunget-til tross for hans egne intensjoner om å slutte å gjenta atferd som ikke lenger er givende å prøve å unnslippe en overveldende følelse av å være uvel, men finner ingen lindring.

Ifølge Asam, på dette punktet avhengighet er ikke lenger utelukkende en funksjon av valget. Følgelig er den tilstand av avhengighet er et elendig sted å være, for misbruker og for de rundt seg.

Kronisk sykdom og Tilbakefall

For mange narkomane, kan avhengighet bli en kronisk sykdom, hvilket betyr at de kan ha tilbakefall lignende til tilbakefall som kan skje med andre kroniske lidelser, for eksempel diabetes, astma, hypertensjon og-når pasienten ikke oppfyller sin behandling. Disse tilbakefall kan oppstå selv etter lange perioder med avholdenhet. Den rusavhengige kan iverksette tiltak for å angi remisjon igjen. Men han er fortsatt i fare for annen tilbakefall. Asam notater “uten behandling eller engasjement i utvinning aktiviteter, er avhengighet progressiv og kan føre til uførhet eller tidlig død.”