Skip to main content

O privire de ansamblu de dependență și de tratament

 O privire de ansamblu de dependență și de tratament
Pentru o lungă perioadă de timp, dependenta a însemnat un obicei incontrolabilă de a folosi alcool sau alte droguri. Mai recent, conceptul de dependenta sa extins pentru a include comportamente, cum ar fi jocurile de noroc, precum și substanțe, chiar și activitățile obișnuite și necesare, cum ar fi exercitarea și mănâncă. Cheia este faptul că persoana își găsește comportamentul plăcut într-un fel și se angajează excesiv în comportamentul ca o modalitate de a face față vieții. Până când o persoană este dependentă, comportamentul va fi cauza mai multe probleme în viața unei persoane decât rezolvă.

Ce trebuie să știți despre Dependențe

În timp ce dependența de substanțe a apărut de multe ori clar, există unele controverse cu privire la substanțele care sunt cu adevărat dependență. Ghidurile actuale prin Manualul de Diagnostic si Statistic al Mental Disorders, sau DSM 5, indică faptul că majoritatea substanțelor psihoactive, inclusiv medicamente, au potențialul de a crea dependență.

Ce adicțiile comportamentale?

Există încă multe dezbateri despre faptul daca mai multe dependențe „comportamentale“ sunt „adevărate“ dependențe. Mai multe cercetari sunt necesare pentru a clarifica această problemă. Jocuri de noroc dependenta este o dependenta de comportament, care a fost recunoscută de mai mulți ani ca o tulburare de control al impulsurilor. În prezent, este clasificată ca tulburare de jocuri de noroc în DSM.

Dependentele avea nevoie de timp pentru a se dezvolta. Este puțin probabil ca o persoană va deveni dependent după utilizarea unei substanțe o dată, deși este posibil să se dezvolte o problemă de sănătate mintală sau de a muri de supradozaj sau o altă complicație după o utilizare a unor substanțe.

Deși există unele școli de gândire care oficiază nevoia de abstinență completă, mulți oameni sunt capabili să învețe să controleze comportamentele de dependență, cum ar fi baut, mananca, cumpărături, și sexul. Fie că acest lucru este o idee bună pentru tine depinde de mulți factori și este cel mai bine decis în colaborare cu medicul dumneavoastră sau terapeut.

Consumul de substante nu este întotdeauna o indicație de dependență, cu toate că consumul de droguri poartă numeroase riscuri de sănătate și sociale, precum și dependență. Părinții nu ar trebui să-și asume în mod automat copilul lor are o dependență în cazul în care descoperă copilul lor a folosit un medicament.

Dacă puteți fi Dependent de ceva, ceea ce o face o dependenta?

Simptomele de dependenta pot varia, dar există două aspecte care toate adicții au în comun:

Creează dependență de comportament este maladaptativ

Acestea urmând să fie cauzează probleme pentru individ sau de cei din jurul lor. Deci, în loc de a ajuta persoana care face față unor situații sau a depăși problemele, aceasta tinde să submineze aceste abilități. De exemplu, un jucător ar putea dori el a avut mai mulți bani, dar jocurile de noroc este mult mai probabil să epuizeze resursele sale financiare. Un betiv ar putea dori să se inveseli, dar consumul de alcool poate duce la depresie sau intensifica. Un dependent de sex poate implora intimitate, dar accentul pe acte sexuale poate împiedica apropierea reală de dezvoltare.

Comportamentul este persistent
Când cineva este dependent, el va continua să se angajeze în comportamentul de dependență, în ciuda probleme îl provoacă. Deci , un week – end ocazional îngăduinței de sine nu este o dependență, deși poate provoca diferite tipuri de probleme. Dependenta de se caracterizează prin angajarea frecventă în comportamentul.

Dar, dacă încă te bucura de ea, nu poate fi o dependenta, nu?

Gresit. Deoarece mass-media, în special, au portretizat dependenți fără speranță, oamenii nefericiti ale căror vieți sunt în scădere în afară, mulți oameni cu dependențe nu cred că sunt dependenți atât timp cât acestea se bucură de ele însele și care dețin viața lor împreună.

Adesea, vicii ale oamenilor devin înrădăcinat în stilul lor de viață, până la punctul în care nu sau rareori se simt simptome de sevraj. Sau ei pot să nu recunoască simptomele lor de retragere pentru ceea ce sunt, punându-le în jos la îmbătrânire, de lucru prea greu, sau pur și simplu nu place dimineața. Oamenii pot merge de ani de zile fără să realizeze cât de dependenți sunt pe dependenta lor.

Persoanele cu dependențe ilicite se pot bucura de natura confidențială a comportamentului lor. Ele pot da vina pe societate pentru ei îngustime, alegând să se vadă ca indivizi liberi cu o voință și independente. În realitate, dependențe tind să limiteze individualitatea și libertatea oamenilor pe măsură ce devin mai restrânse în comportamentele lor. Mergând la închisoare pentru angajarea într-o dependență ilegală limitează libertatea lor, chiar mai mult.

Când oamenii sunt dependenți, plăcerea lor de multe ori devine axat pe realizarea și ameliorarea comportamentului dependență de retragere, mai degrabă decât întreaga gamă de experiențe care formează persoanei întregul potențial de fericire.

La un moment dat, persoana dependent poate da seama că viața le-a trecut prin și că le-au ratat se bucură, altele decât dependența de experiență. Această conștientizare apare adesea când oamenii învinge dependența.

Care este problema daca nu face nici un rău?

Adicții afecta persoana cu dependenta si oamenii din jurul lor.

Cea mai mare problemă este eșecul persoanei dependent de a recunoaște prejudiciul dependenta lor este de a face. El poate fi în negare cu privire la aspectele negative ale dependenței sale, alegând să ignore efectele asupra sănătății, a modelelor sale de viață și relații. Sau poate da vina pe circumstanțe externe sau a altor persoane din viața lui pentru dificultățile sale.

Prejudiciul cauzat de dependenta este deosebit de dificil de recunoscut atunci când dependența este principala cale de a face față altor probleme persoanei. Uneori, alte probleme sunt direct legate de dependenta, cum ar fi probleme de sănătate, și, uneori, acestea sunt indirect legate de dependenta, de exemplu, probleme de relație.

Unii oameni care devin dependent de substanțe sau activități sunt foarte conștienți de dependențe lor, și chiar și prejudiciul cauzat de dependenta, dar continua să faci comportamentul dependență oricum. Acest lucru se poate datora faptului că nu simt că pot face față fără dependenta, deoarece acestea evită a face cu o altă problemă pe care dependența le distrage atenția de la (cum ar fi fost abuzat ca un copil), sau pentru că nu știu cum să se bucure viata orice alt mod.

Dependenta de poate duce la situații de criză

Daunele de dependenta pot fi recunoscute numai atunci când persoana dependent trece printr-o criză. Acest lucru se poate întâmpla atunci când substanța sau comportamentul de dependență este luat complet, iar persoana intră în retragere și nu poate face față. Sau poate apărea ca o consecință a dependenței, cum ar fi o boală gravă, un partener de părăsire, sau pierderea unui loc de muncă.

Dacă credeți că ați putea avea o dependenta

Este comun, în cazul în care nu este normal, să treacă printr-o etapă de a se angaja în consumul de substanțe sau un comportament de dependență, fără a crede ești dependent. Acest lucru este atât de comună, de fapt, că are un nume, etapa de pre-contemplare.

Dacă încep să cred că s-ar putea avea o dependenta, ați mutat, probabil, în faza de contemplare. Aceasta este o mare de timp pentru a afla mai multe despre substanța sau comportamentul pe care le-au fost angajarea în și pentru a reflecta sincer dacă aveți orice semne sau simptome de dependență.

Aceste semne și simptome variază de la o dependență la alta, dar cele mai comune sunt indicatori care se angajează în comportament, sau de a lua mai mult de substanță, decât ați intenționat inițial; că sunteți preocupat de data viitoare când vă puteți angaja în comportamentul sau utilizarea substanței; și tu îl pune în fața altor părți importante din viața ta, cum ar fi familia, munca, și responsabilități. S-ar putea găsi, de asemenea pierdeti interesul pentru alte activități plăcute, în comparație cu comportamentul dependență.

Mulți oameni apoi decid să facă modificări. Pentru unii oameni, acest lucru este ușor de gestionat și. Pentru mulți alții, Renunțarea la fumat poate duce la simptome de sevraj neplacute, chiar si cu comportamente, și poate deschide sentimente incomode, care erau alinat sau suprimate de comportament dependent. Dacă se întâmplă acest lucru, sau dacă ați băut sau folosind droguri, cum ar fi opioide-ilicite sau prescrise, alte medicamente prescrise, stimulente, cocaină sau metamfetamină-ar trebui să solicite imediat ajutor medical.

Oprirea unele medicamente, atunci recidivantă poate intensifica riscul de supradozaj, probleme de sănătate mintală sau alte complicații medicale pun în pericol viața, și ar trebui să se facă sub supraveghere medicală.

Condiții de viață cu dependenta

Unii oameni nu doresc să își schimbe comportamentul de dependență, sau încercați și să încerce, dar niciodată nu par a fi de succes la renunti. Acesti oameni de multe ori face mai bine cu un obiectiv de reducere a efectelor nocive sau de a folosi resurse de auto-ajutor pentru a gestiona dependenta lor.

Dacă acest lucru sună ca tine, amintiți-vă de ajutor este întotdeauna disponibil. Educarea-te este un început bun. Puteți reduce foarte mult cantitatea de daune pentru tine si cei din jurul vostru, și poate într-o zi, vei fi gata să se schimbe pentru totdeauna.

Pașii următori să ia în considerare

Desi poate parea infricosator, obtinerea o evaluare și diagnostic este un pas bun în ceea ce privește obținerea de ajutor. Dacă acest lucru nu este pentru tine, puteți încerca grupuri de auto-ajutor și de a conecta cu alte persoane care se ocupă de aceeași problemă. Afla mai multe despre dependenta si ceea ce altii a ajutat, de asemenea, poate fi un pas bun, și nu are nevoie să vorbești cu nimeni altcineva.

Gândul nostru

Mulți oameni se tem de dependența pe termen lung și cred că este o indicație de eșec sau de inutilitate. Persoanele cu dependențe adesea poartă stigmatul despre comportamentul lor, ceea ce duce la rusine si teama de a căuta ajutor. Lumea se schimbă, și s-ar putea găsi că obținerea de ajutor pentru dependenta ta este cel mai bun lucru pe care îl face vreodată pentru tine. Între timp, sperăm că educarea te va ajuta în călătoria dumneavoastră la wellness.