Skip to main content

O privire de ansamblu de tulburare bipolară – Exploreaza diferențe esențiale între tipurile

O privire de ansamblu de tulburare bipolară - Exploreaza diferențe esențiale între tipurile

Simptome

În ciuda diferența majoră atunci când vine vorba de manie în cele două tipuri de tulburare bipolara, există destul de puține asemănări în simptome.

Episoade depresive
în tulburarea bipolară I, un episod depresiv major (una sau mai multe)  , de obicei  , are loc, dar nu este necesar. Tulburarea bipolara II implica una sau mai multe episoade depresive majore. Simptomele comune care apar într – un episod depresiv major includ:

 • Insomnie sau hipersomnie
 • Inexplicabilă sau plâns necontrolat
 • oboseală severă
 • Pierderea de interes în lucruri pacientul se bucură în timpul euthymia
 • gânduri recurente de moarte sau sinucidere

Ambele tulburări pot include perioade de  euthymia -symptom libere sau a unor state „normale“.

Mania
episoade maniacale dura cel puțin șapte zile. Un individ se confrunta cu un episod maniacal poate experimenta:

 • Sentimentele de euforie
 • Mai puțină nevoie de somn
 • Creșterea dorinței sexuale
 • Halucinații sau iluzii
 • creștere marcantă în energie

În timpul unui episod maniacal, indivizii pot angaja în comportamente riscante sau nechibzuite. De exemplu, cineva poate deda la comportamentul sexual riscant, cheltuiesc sume excesive de bani, sau de a lua decizii impulsive.

Este important de remarcat faptul că se confruntă cu manie nu înseamnă în mod automat o persoană va deveni violent sau periculos.

Uneori, oamenii își asumă un „episod maniacal“ înseamnă că cineva se transformă într-un „maniac.“ Nu este adevarat.

Hipomanie
Un individ se confrunta cu un episod hipomaniacal pot prezenta simptome similare , dar funcționarea lor nu va fi afectată semnificativ. Multe persoane care au experienta hipomanie asociate cu bipolara II , se bucura de energie a crescut si a scazut nevoia de somn.

Un episod de hipomanie nu degenereze într-un punct care o persoană are nevoie de spitalizare, ceea ce se poate întâmpla cu o persoană care se confruntă cu manie mai ales dacă el sau ea devine un pericol pentru alții și / sau ei înșiși.

cauze

In timp ce cauza exacta a tulburare bipolara I ramane neclar, genetica se crede că joacă un rol major. Acest lucru este demonstrat, în parte, prin studii de gemeni in care unul sau ambii au avut un diagnostic bipolară I. In 40 la suta din gemeni identici (cei cu seturi de gene identice), ambii gemeni au dovedit a fi bipolara, comparativ cu mai puțin de 10 la suta din gemeni fraternali (care nu împărtășesc toate aceleași gene).

Alți factori care contribuie includ anomalii in circuitele creierului unei persoane, nereguli în neurotransmițători, și factorii de mediu, cum ar fi traume din copilarie sau abuz.

Diagnostic

Atunci când diagnosticarea tulburare bipolară (indiferent de tipul), un medic sau un clinician trebuie să excludă alte boli, cum ar fi tulburarea schizoafectivă, schizofrenie, tulburare delirantă, sau tulburarea schizofrenică.

tulburare bipolară nu poate fi diagnosticată ca și alte boli în cazul în care un test de sange, cu raze X, sau examenul fizic poate oferi un diagnostic definitiv. Diagnosticul se bazează pe un set de criterii pe care o persoană trebuie să le îndeplinească pentru a fi luate în considerare bipolară.

Un diagnostic informat ar include probabil teste specifice pentru a exclude alte cauze fizice. Acest lucru poate implica un ecran de droguri, teste imagistice (scanare CT sau RMN a creierului), electroencefalograma (EEG), și o baterie de teste de sânge de diagnostic. Medicul dumneavoastră, de asemenea, vă va pune întrebări, și ar trebui să faci cele mai bune dvs. pentru a lucra îndeaproape cu echipa de asistenta medicala pentru a confirma un diagnostic și pentru a găsi planul de tratament potrivit pentru tine.

Tratament

Tratamentul de tulburare bipolara I este foarte individualizată și în funcție de tipurile și severitatea simptomelor unei persoane poate fi confruntă cu.

Mood stabilizatori sunt nucleul procesului de tratare, și alți agenți sunt adesea folosite, cum ar fi:

 • Un stabilizator de dispoziție, cum ar fi litiu
 • Anticonvulsivante pentru a stabiliza modificări ale dispoziției
 • Antipsihoticele pentru a controla simptomele psihotice, cum ar fi iluzii și halucinații, precum și mai noi antipsihotice „atipice“, care au proprietăți de stabilizare a stării de spirit a propriei lor
 • Antidepresive (prescris mai puțin frecvent, deoarece acestea pot declanșa un episod maniacal)

In cazurile mai severe, terapia cu electrosocuri (ECT) poate fi folosit pentru a ajuta la ameliorarea mania sau depresia severă. 4

Ambele tipuri sunt corect tratate

Deoarece hipomanie este mai puțin severă decât maniei care apare în tulburarea bipolară I, bipolară II este adesea descris ca fiind „mai blând“ decât bipolară I, dar acest lucru nu este complet corecte. Desigur, persoanele cu bipolara I pot avea simptome mai grave in timpul manie, dar hipomania este inca o afectiune grava, care poate avea consecințe de viață în schimbare și așa ar trebui să fie abordate în mod corespunzător.

În plus, cercetarea sugereaza ca tulburarea bipolara II este dominat de episoade mai lungi și mai severe de depresie. De fapt, în timp, persoanele cu bipolara II devin mai puțin probabil să revină la funcționarea normală între episoade pe deplin.

Un  studiu a  concluzionat în mod specific că bipolară de tip II a fost legat de o calitate mai slabă legate de starea de sănătate comparativ cu tipul I. Acest lucru a rămas valabil chiar și în timpul perioadelor lungi de euthymia.

Astfel, experții tind să creadă că tulburarea bipolara II este la fel de (dacă nu mai mult) decât dezactivarea tulburare bipolară de tip I, deoarece aceasta poate duce la mai multe zile petrecute pe durata de viață deprimat și nu face la fel de bine în general între episoade. Tratamentul adecvat ar trebui să fie urmărit pentru toate tipurile de tulburări bipolare, și ar trebui să lucreze în strânsă colaborare cu echipa de asistenta medicala pentru a descoperi cel mai bun tratament pentru tine.

Copiind

Ca și în multe condiții de sănătate mintală, tulburarea bipolara este asociat cu un anumit stigmat în societate, ceea ce poate face face față cu condiția mai dificil pentru tine sau un iubit-o. Știu că stigmatizarea foarte des se dezvoltă din cauza lipsei de cunoștințe pe cei care fac comentarii sau discriminare sunt, de obicei ignoranți sau au teamă în funcție de ceea ce ei cred că știu despre tulburare.

Indiferent dacă sunt sau nu pe cineva cu bipolara se confrunta cu stigmatul direct, știu că cel mai bun mod de a face față cu condiția este de a se conecta cu alte persoane care se confruntă cu ea și de a obține ajutor profesionist. Puteți, de asemenea, lupta cu stigmatizarea pentru a vă ajuta să facă față mai bine, și citi pe drepturile.

În Copii

Tulburarea bipolara poate aparea la copii de orice varsta. Este important pentru parinti si persoanele care ii ingrijesc sa fie constienti de semne unice-acestea ar trebui să acorde o atenție la funcționarea, sentimentele unui copil, precum și orice antecedente familiale de tulburare. Cu un diagnostic in timp util, poate fi mai bine stabilit un plan de tratament pentru gestionarea simptom.

Gând final

Tulburarea bipolara este o tulburare complexa de starea de spirit. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că tu sau cineva drag are simptome ale unui episod bipolară, solicitați asistență medicală pentru o evaluare corectă.

Desi bipolara nu este curabile, este tratabila. Cu dreptul de medicamente și de sprijin, simptomele pot fi gestionate la punctul în care calitatea vieții nu este afectată în mod drastic.