Skip to main content

O privire de ansamblu Managementul stresului – Cum de a reduce efectele stresului asupra vietii

O privire de ansamblu Managementul stresului - Cum de a reduce efectele stresului asupra vietii
Cu toții experiență de stres în viața noastră. Deoarece marea majoritate a problemelor de sănătate sunt cauzate sau influențate de stres, este important sa intelegem modul in care stresul afecteaza corpul tau si de a invata tehnici eficiente de management al stresului pentru a face munca de stres pentru tine , mai degrabă decât împotriva ta.

Ce este stresul?

Stresul este răspunsul organismului la schimbările din viața ta. Pentru că viața implică schimbarea constantă (variind de la schimbarea de locații de la domiciliu la locul de muncă în fiecare dimineață pentru a se adapta la schimbări majore de viata, cum ar fi căsătoria, divorțul, sau moartea unei persoane dragi), nu există nici un stres evitând. Acesta este motivul pentru care obiectivul dvs. nu ar trebui să fie pentru a elimina toate de stres, dar pentru a elimina stresul inutil și să gestioneze în mod eficient restul. Există unele comune cauze de stres pe care mulți oameni de experiență, dar fiecare persoană este diferită.

Cauzele stresului

Stresul poate veni din mai multe surse, care sunt cunoscute sub numele de „factorii de stres.“ Deoarece experiența noastră a ceea ce este considerat „stresant“ este creat de perceptiile noastre unice de ceea ce întâlnim în viață (pe baza propriei noastre mix de trasaturi de personalitate, resursele disponibile, modele de gândire obișnuite și mai mult), o situație poate fi percepută ca „stresantă “de către o singură persoană și pur și simplu«provocator»de către altcineva.

Pur și simplu pune, de a declanșa stresul unei persoane nu poate înregistra ca stresant pentru altcineva. Acestea fiind spuse, anumite situații tind provoace mai mult stres în majoritatea oamenilor și poate crește riscul de epuizare. De exemplu, atunci când ne aflăm în situații în care există cerințe ridicate cu privire la noi; în cazul în care avem un control redus și câteva opțiuni; în cazul în care nu se simt echipate; în cazul în care am putea fi judecat aspru de către alții; și în cazul în care consecințele pentru eșec sunt abrupte sau imprevizibile, avem tendința să vă stresați.

Din acest motiv, mulți oameni sunt stresați de locurile lor de muncă, relațiile lor, problemele lor financiare, probleme de sănătate, și mai multe lucruri, cum ar fi lumesc dezordine sau programe de ocupat. abilități de învățare pentru a face față acestor factori de stres pot ajuta la reducerea experiența de stres.

Efectele stresului

La fel cum stresul este perceput diferit de fiecare dintre noi, stresul ne afecteaza in moduri care sunt unice pentru noi.

O persoană poate experimenta dureri de cap, în timp ce altul poate găsi stomac deranjat este o reacție comună, iar un al treilea poate experimenta oricare dintre o serie de alte simptome. In timp ce noi toți reacționează la stres în propriile noastre moduri, există o listă lungă de efecte frecvent cu experienta de stres, care variază de la usoare pana la viata in pericol. Stresul poate afecta imunitatea, ceea ce poate avea un impact practic toate domeniile de sănătate. Stresul poate afecta starea de spirit în mai multe moduri.

Dacă vă aflați se confrunta cu simptome fizice credeți că pot fi legate de stres, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a fi sigur că faci ceea ce poti pentru a proteja sănătatea dumneavoastră. Simptomele care pot fi exacerbate de stres nu sunt „în capul tău“ și trebuie să fie luate în serios.

Crearea unui plan de gestionare a stresului este de multe ori o parte a unui plan de wellness de ansamblu.

Managementul eficient stresului

Stresul poate fi gestionat în mod eficient în mai multe moduri diferite. Cele mai bune planuri de gestionare a stresului includ de obicei un amestec de stres care se adreseaza relievers stres fizic și psihologic și contribuie la dezvoltarea rezistenței și abilitățile de adaptare.

  • Utilizați stres rapid antialgice. Unele tehnici de relief de stres poate lucra în doar câteva minute pentru a calma răspunsul la stres al organismului. Aceste tehnici oferă o „rezolvare rapidă“ , care vă ajută să vă simțiți mai calm în acest moment, iar acest lucru poate ajuta în mai multe moduri. Când răspunsul de stres nu este declanșat, vă pot aborda probleme mai gânditoare și proactiv. Ați putea fi mai puțin probabil să se dezlănțuie la alții din frustrare, care pot menține relațiile mai sănătoase. Retezarea răspunsul de stres în fașă poate , de asemenea , vă păstrați de la confrunta cu stresul cronic.
    Stres rapid , cum ar fi antialgice exerciții de respirație, de exemplu, nu se poate construi capacitatea de adaptare la stres viitoare sau minimiza factorii de stres cu care vă confruntați, dar ele pot ajuta la calmarea fiziologia organismului o data raspunsul la stres este declanșat.
  • Dezvolta obiceiuri de alinare a stresului. Unele tehnici sunt mai puțin convenabil de a utiliza atunci când vă aflați în mijlocul unei situații stresante. Dar , dacă le practică în mod regulat, vă pot ajuta să gestionați stresul , în general , fiind mai puțin reactive la ea și mai capabil de a inversa răspunsul de stres rapid și ușor.
    Obiceiuri sanatoase pe termen lung, cum ar fi exercitarea sau meditatie regulate, poate contribui la promovarea rezilienței față de factorii de stres , dacă le o parte regulată a vieții tale fac. Abilități de comunicare și alte abilități de stil de viață poate fi de ajutor în gestionarea factorii de stres si schimbarea modului ne simtim de la „copleșit“ de a „provocat“ sau chiar „stimulat“.
  • Elimina factorii de stres atunci când poți. Este posibil să nu fi capabil de a elimina complet stresul din viata ta sau chiar și cele mai mari factori de stres, dar există domenii în care puteți minimiza și să – l la un nivel controlabil. Orice stres pe care le puteți tăia poate minimiza încărcătura de stres generală. De exemplu, se termină chiar și o relație toxică vă poate ajuta să se ocupe mai eficient cu alte stres aveți pentru că s -ar putea simti mai putin coplesit.

Descoperirea o largă varietate de tehnici de management al stresului, și apoi alegând un amestec care se potrivește nevoilor dumneavoastră, poate fi o strategie-cheie pentru un ajutor eficient de stres.

Întrebări frecvente despre stres

Stresul este Inevitabil dăunătoare sănătății?
De fapt nu. Există mai multe tipuri diferite de stres care variază de la eustres, care este o formă pozitivă și interesantă de stres, la stres cronic, care a fost legată de multe probleme grave de sănătate și este tipul de stres negativ cel mai des menționat în știri. In timp ce noi dorim să gestioneze sau să elimine tipurile negative ale stresului, dorim , de asemenea , să păstreze forme pozitive de stres în viața noastră pentru a ne ajuta să rămână în viață și vitale. Cu toate acestea, dacă vom experimenta prea mult stres în viața noastră, chiar și „bun“ stresul poate contribui la niveluri excesive de stres, ceea ce poate duce la senzație de copleșiți sau de a avea răspunsul de stres declanșat prea mult timp. Acesta este motivul pentru care este important să învețe să se relaxeze corpul și mintea periodic și se taie în jos pe stres inutil ori de câte ori este posibil.

Cum pot spune Când sunt prea stresat?
Stresul ne afectează pe toți în moduri diferite, dintre care nu toate sunt negative. (De fapt, stresul o viata interesanta poate servi de fapt , ca un bun motivator și să păstreze lucruri interesante.) Atunci cand nivelul de stres prea intens, cu toate acestea, există unele simptome de stres pe care mulți oameni de experiență. De exemplu, dureri de cap, iritabilitate, și „gândire neclare“ pot fi toate simptomele pe care le esti sub prea mult stres. Deși nu toți cei care se află sub stres vor experimenta aceste simptome specifice, mulți vor. Dacă descoperiți că nu își dau seama cât de stresat esti până când sunt copleșiți, este important să învețe pentru a observa indiciile subtile ale corpului tau si propriul comportament, aproape ca un observator din afară s – ar putea. Pentru a observa modul în care corpul tau reactioneaza la stres, puteți încerca această meditație de scanare a corpului (aceasta ajuta la relaxarea în același timp).

Ce pot face atunci când mă simt copleșită de stres?
Noi toți se simt copleșiți din timp în timp; e normal. Deși este practic imposibil de a elimina ori atunci când evenimentele conspire și răspunsul la stres al organismului este declanșat, există modalități pe care le poate inversa rapid reacția organismului la stres, ferind deteriorarea sănătății dumneavoastră și păstrarea gândire clară, astfel încât să puteți face mai eficient cu ceea ce se întâmplă în acest moment.

Există o modalitate de a fi mai puțin afectate de stres?
De fapt, prin practicarea unei tehnici de gestionare a stresului regulat sau două, puteți elimina o parte din stresul te simți chiar acum și te face mai rezistente în fața stresului în viitor. Există mai multe lucruri diferite pe care le puteți încerca, variind de la o plimbare de dimineață la o practică jurnalizarea seara pentru a face doar mai mult timp pentru prieteni. Trucul este de a găsi ceva care se potrivește cu stilul de viață și personalitatea ta, așa că este mai ușor să stai cu.