Skip to main content

Oireet ja diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö

 Oireet ja diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö
Kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole vain noin ottaa mielialan vaihtelut. Se on vakava mielenterveyden edellytyksellä, että käytetään nimitystä maaninen masennus.

Mukaan DSM-5, opas diagnosoida mielisairauksien olemassa kahta päätyyppiä kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka voidaan diagnosoida vakavuuden perusteella ja luonteen oireita:

 • Bipolar I –  Yksilöt, joilla on kaksisuuntainen koen ainakin yksi maaninen jakso elämässään. Vaikka ei vaadita virallista diagnoosia, valtaosa myös kokea masennustilat aikana heidän elämäänsä.
 • Bipolar II  – Yksilöt, joilla on kaksisuuntainen II on vähintään yksi hypomaanisten episodi (vähemmän vakava muoto mania) ja ainakin yksi vakavan masennuksen episodi.

arvioidessaan Oireet

Koska mielenterveys kunnossa, veri vetää tai kuvaamista tentit ei auta diagnosointiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, mutta joskus myös tilata auttaa sulkea pois sairauksia, jotka voivat olla osaltaan oireita. Diagnoosin varmistamiseksi, henkilön on täytettävä edellä mainitut kriteerit (oireet ja taajuus), jota arvioidaan kautta psykiatrinen arviointi.

Huomaa, että oireita kaksisuuntainen mielialahäiriö ovat samat naisilla ja miehillä, mutta yhteiskunnallinen ja sukupuoliroolit voivat vaikuttaa siihen, miten ne ilmenevät tai miten muut kokevat ne.

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireet

Maaniset jaksot kestävät vähintään seitsemän päivää. Hypomaanisten liittyy samoja oireita, mutta yksilön toimintaa ei merkittävästi alentunut ja psykoottiset oireet voivat olla läsnä.

Oireita maaninen tai hypomaanisten jakso sisältää:

 • Laskua unen tarve
 • Talking liikaa
 • kilpa ajatuksia
 • Being häiriintyy helposti
 • Fyysinen levottomuus ja armoton liikkeen
 • Lisääntynyt seksuaalinen halu
 • Impulsiivinen Riskikäyttäytymistä (ja vedonlyönti ja ylenmääräinen menoja)
 • Grandiosity tai sopimattomasta käytöksestä
 • Ärtyneisyys, vihamielisyys tai aggressiivisuus
 • Harhaluuloja tai hallusinaatioita

Bipolar masennusoireita

Aikana masennustila, yksilö saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • Itkeminen ilman syytä tai pitkiä aikoja surua
 • Syyllisyyden tunteita tai toivottomuuden
 • Kiinnostuksen menetys toimintaan, joka yleensä antaa sinulle iloa
 • Äärimmäinen väsymys, mukaan lukien kyvyttömyys päästä sängystä
 • Kiinnostuksen menetys oman terveyden, ravinnon tai fyysinen ulkonäkö
 • Keskittymisvaikeudet tai muistaa asioita
 • Sleeping liikaa tai univaikeudet
 • Itsetuhoajatuksia tai impulssi itsetuhoisuus

Ongelmia kognitiivisia taitoja, kuten lyhytkestoinen muisti vaivaa, keskittymisvaikeudet, ja päättämättömyys voivat olla ensimmäisiä asioita huomannut muiden kun joku on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Se voi häiritä yksilön suorituskykyä ja vaikeuttaa tehtävien suorittamiseen.

Fyysiset oireet liittyvät masennuskohtauksia

Aikana masennusjaksojen, yksilöt voivat kokea erilaisia ​​fyysisiä oireita, kuten selittämättömiä kipuja ja särkyjä.

Muutokset paino ovat myös yleisiä. Vaikka jotkut ihmiset kamppailevat syödä, kun he tunne alas, toiset puolestaan ​​elintarvikkeisiin mukavuutta. Siten sekä laihtuminen ja painonnousu voi olla masennus- jakson.

Psykomotorinen kiihtyneisyys, aktiivisuuden lisääntyminen aiheuttama mentaalisia jännitys tai psykomotorinen jälkeenjääneisyys, hidastaminen sekä ajatuksen ja liikunnan, voi myös esiintyä.

ero Diagnoosi

On olemassa erilliset diagnostiset kriteerit, jotka on ehdotettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, mutta vaikka nämä kriteerit, diagnoosi on kaikkea muuta kuin helppo. Psykiatrisia sairauksia, jotka voivat ilmetä oireet muistuttavat kaksisuuntainen mielialahäiriö ovat:

Tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD)

Ylivilkkaus ja häiriintyvyyttä ovat kaksi tunnusmerkki oireita ylivilkkaushäiriön (ADHD). Kuitenkin, ne ovat myös melko vallitsevia kaksisuuntainen mielialahäiriö, varsinkin kun se liittyy lasten. Edelleen mutkistaa asioita, nämä ehdot voivat usein yhteistyössä esiintyä.

Alkoholi / Päihderiippuvuus
On hyvin tavallista, että ne, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö kamppailla alkoholin ja päihteiden kysymyksiä. Tämä on usein yritys, jopa tiedostamattoman tasolla, lääkitä itseään. Lisäksi tiettyjen päihteidenkäytön (joka voi aiheuttaa aistiharhoja tai unettomuutta) voidaan sekoittaa oireita kaksisuuntainen mielialahäiriö. Lisäksi nämä ongelmat, alkoholi voivat olla vuorovaikutuksessa lääkkeitä käytetään kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon.

Rajatilapersoonallisuushäiriö
diagnostiset kriteerit rajatilapersoonallisuushäiriö kuuluu impulsiivisuus, itsetuhoinen käyttäytyminen, reaktiivisuus mieliala, sopimatonta vihaa ja ohimeneviä paranoia. Kaikki nämä liittyvät myös kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. On mahdollista, että yksittäiset ihmiset diagnosoitu molemmat häiriöt samoin. (Lisätietoja yhtäläisyyksiä ja eroja kaksisuuntainen mielialahäiriö ja rajatilapersoonallisuushäiriössä.)

Aistiharhahäiriössä
tuntomerkki harhaluulohäiriö on ei-outo harhaluulot, eli tilanne voi olla mahdollista. Mielialamuutosten voi olla läsnä, mutta ne ovat lyhyitä kestoltaan suhteessa harhaluulo.

Masennus
Yksi asia, joka erottaa masennus (unipolaarinen masennus) kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä on mania / hypomania. Jos potilas masennuksesta kiertyessä jakson mania, diagnoosi tulee kaksisuuntainen mielialahäiriö. Monet ihmiset, joilla on diagnosoimatta kaksisuuntainen mielialahäiriö on todettu häiriö, kun lääkitys kuten jotkut masennuslääkkeet ovat alkaneet ja saostua mania.

Syömishäiriöt
Ei ole harvinaista niille, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö kokea syömishäiriöihin. Lisäksi masennus, ahdistus ja ärtyneisyys usein seurausta syömishäiriöitä. Anorexia nervosa on syömishäiriö ominaista äärimmäinen pelko lihoo tai tulossa rasvaa.

Ne, joilla on tämä häiriö on usein kehon paino on alle 85 prosenttia siitä, mitä pidetään normaalina. Bulimia nervosa on tyypillistä jaksoja ahmiminen seurasi puhdistamalla (tarkoituksella oksentelu).

Paniikkihäiriö
Paniikkihäiriö on ominaista toistuva, spontaani paniikkikohtauksia. Paniikkihäiriö on usein samanaikaisia (esiintyy yhdessä) mielialan ja muita psyykkisiä sairauksia. Lisäksi, paniikkikohtaukset ovat yleisiä myös ne, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Skitsofrenia
Skitsofrenia on psyykkinen sairaus, joka aiheuttaa voimakasta häiriöitä kognition (ajattelu), käyttäytymisestä ja tunteita. Se koostuu kahdesta luokitukset Oireet-positiivisia ja negatiivisia. Positiivisia oireita ovat harhaluulot, hallusinaatiot, sekava puhe ja ajattelu, sekava käyttäytyminen, katatoninen käyttäytyminen ja sopimatonta tunnelmia. Negatiiviset oireet ovat litistetty tunteita, ettei puhe ja vähentää tavoitteellinen käyttäytyminen. Skitsofrenian oireita ovat helposti sekoittaa kuin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Skitsoaffektiivinen häiriö
diagnoosi skitsoaffektiivinen häiriö annetaan, kun on olemassa oireita masennuksen tai manian, yhdessä eräiden skitsofrenian oireita. Kuitenkin harhaluuloja tai hallusinaatioita tulee säilyä aikoja kun mieliala oireet eivät ole läsnä. Kuten arvata saattaa, on olemassa paljon sekaannusta ja polemiikkia erottaa tämä häiriö kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

diagnostiset haasteet

Lisäksi niihin, arviointi kaksinapaisen kriteerien on myös hyvin subjektiivista. Sinänsä tapaukset usein jäänyt. Mukaan tutkimus julkaistiin 2018, 60% potilaista etsivät hoitoa toistuva masennus todellisuudessa on kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Toisaalta, yli-diagnosoitu kaksisuuntainen mielialahäiriö on myös huolenaihe.

2013 katsaus Kliiniset tutkimukset osoittivat, että kaksisuuntainen mielialahäiriö on väärin diagnosoitu:

 • 42,9 prosenttia päihteiden hoitopaikkoja
 • 40 prosenttia potilaista, joilla rajatilapersoonallisuushäiriössä
 • 37 prosenttia tapauksista, joissa kliinikko kokematon kaksisuuntaisen mielialahäiriön soittanut puhelun

Tutkimus julkaistiin vuonna 2010 osoitti, että 528 saavien sosiaaliturvan työkyvyttömyyden kaksisuuntainen mielialahäiriö, vain 47,6 prosenttia täytti tiukat diagnostiset kriteerit.

Varoituksista Kun diagnosointi Tyyppi

On kaksi tärkeää varoitukset, jotka voivat edelleen vaikeuttaa prosessia erottaa kahdenlaisia ​​kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Yksi on se, että vaikka läsnä psykoottiset oireet ovat yksi niistä asioista, jotka erottavat tyypin I kaksisuuntaiseen mania kaksisuuntaisesta II hypomania, joku bipolar II voivat kokea aistiharhoja tai harhaluuloja aikana masennustilat ilman diagnoosia muuttamatta kaksisuuntainen I

Toinen on se, että joku on tyypin I kaksisuuntainen mielialahäiriö voi olla myös hypomaanisten. Itse asiassa he yleensä tekevät. Mutta, joku kaksisuuntaisesta II ei koskaan maaninen jakso. Jos maaninen jakso esiintyy joku on kaksisuuntainen II, diagnoosi muuttuu.

Ajattelumme
Jos sinä tai joku jonka tunnet on oireita kaksisuuntainen mielialahäiriö on tärkeää puhua lääkärin. Lääkäri saattaa haluta sulkea pois mahdolliset fyysisen terveyden ongelmia, jotka voivat olla osaltaan oireita.

Lääkärisi voi ohjata sinut mielenterveyden ammattilainen arvioimaan. Hoito palveluntarjoaja voi arvioida oireet ja kun oikea diagnoosi tehdään, voi auttaa kehittämään hoitosuunnitelman.