Skip to main content

Onko stressi Syy Addiction?

 Onko stressi Syy Addiction?

Aikaisemmin, riippuvuus oli ajatellut aineen nielemisestä johtuvan, jonka ”riippuvuutta” aine, kuten heroiini tai alkoholi. Nämä aineet katsottiin olevan lähes taikavoimia, tekee käyttäjä voimattomia kulutustaan, riippumatta yhteydessä ja olosuhteet kuten stressi on käyttäjän kokema. DSM-IV-määritelmä aineriippuvuuden keskittyi fysiologisia vaikutuksia näiden aineiden ja prosessien toleranssin ja vetäytymistä keskeinen riippuvuus.

Kuitenkin 1970-luvulta lähtien tutkimus on alkanut ilmaantua, että maalit erilaisen kuvan stressiä ja riippuvuuden. Tämä ei ole vain tullut selväksi, että jotkut ihmiset ottavat ”riippuvuutta” aineet eivät tule riippuvaiseksi, mutta myös se, että näennäisesti hyvänlaatuinen käyttäytymistä, johon ei liity nauttiminen aineita, on alettu tunnustaa riippuvuutta, kuten ongelmapelaamista, ostos riippuvuus, ruoka riippuvuus, tietokone riippuvuus, ja jopa sukupuoli riippuvuus. Ja enemmän ja enemmän, asettaa ja asetus ja muita asiayhteyteen kysymyksiä, kuten stressi on yksilön kokemiin ottamalla riippuvuutta aiheuttava aine tai harjoittaa riippuvuutta käyttäytymistä, ollaan tunnustettu vaikutusta vai ei ihmiset tulevat addikteja. Uudempien löydöt heijastuvat DSM-V.

Miten Addiction käytetään käsitellä stressiä

Addiction näyttää usein olevan pyrkimys käsitellä stressiä tavalla, joka ei oikein toiminut yksilön. Vaikka saatat saada tilapäistä helpotusta stressiin kautta huumeiden tai käytös tulla riippuvaisiksi, että helpotus on lyhytikäinen, joten tarvitset enemmän voidakseen jatkaa stressiä. Ja koska monet riippuvuudet tuovat mukanaan muita stressiä, kuten vieroitusoireet kokenut, kun huume hälvenee, vielä enemmän riippuvuutta aineen tai käyttäytymistä tarvitaan selviytymään ylimääräistä stressiä mukana.

Tästä näkökulmasta on selvää, että jotkut ihmiset ovat alttiimpia riippuvuudet kuin toiset, yksinkertaisesti määrä stressiä elämässään. Esimerkiksi on nyt vakiintunut yhteys lapsuuden väärinkäytöstä, onko fyysinen, henkinen tai seksuaalinen hyväksikäyttö ja myöhemmälle kehitykselle riippuvuudet huumeisiin ja käyttäytymistä. Lapsuus väärinkäyttö on erittäin stressaavaa lapsi, mutta edelleen aiheuttaa ongelmia kuin lapsi kypsyy aikuisen, sillä seurauksella, ihmissuhteisiin liittyvistä ongelmista ja itsetunto. Ei jokainen, joka oli väärin kuin lapsi kehittyy riippuvuus, eivätkä kaikki riippuvuuden oli väärin lapsuudessa – mutta haavoittuvuus selvinneiden lasten hyväksikäytön myöhemmin riippuvuus on selkeä esimerkki välisen yhteyden stressin ja riippuvuuden.

Käyttämällä Stressin hallinta voittaa Addiction

Vaikka stressiä omasta, ei itse aiheuttaa riippuvuutta – paljon ihmisiä on stressiä eivätkä tulla riippuvuus – se varmasti on merkittävä rooli monille ihmisille. Roolin tunnustamista stressiä riippuvuus kehittämiseen ja tärkeydestä stressin hallinta ehkäisemisessä ja voittaa riippuvuus, on ratkaisevan tärkeää auttaa ihmisiä välttämään kärsimystä, että riippuvuus voi tuoda, sekä niitä, joita riippuvuudet ja heidän läheisilleen. Meidän stressi päällä tarjoaa monia strategioita ja työkaluja, jotka ovat merkityksellisiä varustaa sinulle terveempiä stressiä, vai et on kehittynyt riippuvuus.

Ja se ei ole koskaan liian aikaista opettaa lapsille ja nuorille hyviä stressin johtamistaidot, joten ne ovat vähemmän taipuvaisia ​​tulla riippuvaiseksi ensiksi.