Skip to main content

Simptome si diagnostic de tulburare bipolară

 Simptome si diagnostic de tulburare bipolară
Tulburarea bipolara nu este vorba doar de a avea modificări ale dispoziției. Este o stare grava de sanatate mintala, care folosit pentru a face referire la depresie maniacale.

Conform DSM-5, ghidul de utilizat pentru diagnosticarea bolilor mintale, există două tipuri principale de tulburare bipolara, care pot fi diagnosticate în funcție de gravitatea și natura simptomelor lor:

 • Bipolara I –  Persoanele cu bipolara am o experienta de cel putin un episod maniacal în viața lor. Deși nu este necesar pentru diagnostic formal, marea majoritate va experimenta , de asemenea , episoade depresive majore în timpul vieții lor.
 • Bipolară II  – Persoanele cu bipolara II au cel putin un episod hipomaniacal (o formă mai puțin gravă de manie) și cel puțin un episod depresiv major.

evaluarea Simptomele

Fiind o stare de sanatate mintala, atrage de sange sau examene imagistice nu va ajuta cu diagnosticarea tulburare bipolara, dar poate fi comandat, uneori, pentru a ajuta exclude afecțiuni medicale care pot contribui la simptomele. Pentru a confirma un diagnostic, o persoană trebuie să îndeplinească criteriile enunțate mai sus (simptomele și frecvența), care vor fi evaluate printr-o evaluare psihiatrică.

Rețineți că simptomele de tulburare bipolara sunt aceleași la femei și bărbați, dar rolurile sociale și de gen pot afecta modul in care se manifesta sau modul în care alții le percep.

Bipolar Mania Simptomele

Episoadele maniacale dura cel puțin șapte zile. episoade hipomaniacale implică aceleași simptome, dar functionarea individului nu este afectata semnificativ si simptome psihotice nu pot fi prezente.

Simptomele unui episod maniacal sau hipomaniacale includ:

 • Scăderea nevoie de somn
 • vorbind excesiv
 • Racing gânduri
 • Fiind ușor de distras
 • agitație fizică și mișcarea neobosit
 • Creșterea dorinței sexuale
 • comportamente de risc impulsive (inclusiv jocurile de noroc și a cheltuielilor generos)
 • Grandoare sau comportament inadecvat
 • Iritabilitate, ostilitate sau agresiune
 • Halucinații sau deliruri

Bipolar Depresie Simptomele

În timpul unui episod depresiv, o persoană poate prezenta următoarele simptome:

 • Plâns pentru nici un motiv sau perioade prelungite de tristete
 • Sentimente de vinovăție sau lipsa de speranta
 • Pierderea de interes în activități care dau de obicei placere
 • Oboseala extrema, inclusiv incapacitatea de a iesi din pat
 • Pierderea de interes în sănătate, nutriție, sau aspectul fizic
 • Dificultăți de concentrare sau amintindu lucruri
 • Sleeping excesiv sau tulburări ale somnului
 • gânduri suicidare sau un impuls de auto-vatamare corporala

Probleme cu abilități cognitive, cum ar fi probleme pe termen scurt de memorie, dificultăți de concentrare, și indecizie, pot fi primele lucruri observate de alții atunci când cineva are depresie bipolara. Aceasta poate interfera cu performanța unei persoane și face dificilă pentru a finaliza sarcinile.

Simptomele fizice asociate cu episoade depresive

In timpul episoadelor depresive, indivizii pot experimenta o varietate de simptome fizice, inclusiv dureri inexplicabile și dureri.

Modificări în greutate sunt de asemenea frecvente. În timp ce unii oameni se luptă să mănânce atunci când se simt în jos, alții apelează la hrană pentru confort. Astfel, atât pierderea in greutate si cresterea in greutate pot fi simptome ale unui episod depresiv.

Agitatie psihomotorie, o creștere a activității cauzate de tensiune, mai degraba decat mental fizic sau retard psihomotor, încetinirea atât gândirii și activitățile fizice, pot apărea.

Diagnostic diferentiat

Există criterii de diagnostic distincte, care au fost propuse pentru tulburarea bipolara, dar chiar și cu aceste criterii, diagnosticul este departe de a fi ușor. afectiuni psihice care pot manifesta simptome similare cu tulburare bipolara includ:

Attention Deficit Disorder hiperactivitate (ADHD)

Hyperactivity Disorder și distragerea sunt două dintre simptomele semnul distinctiv al tulburare de deficit de atenție (ADHD). Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, destul de predominante în tulburarea bipolară, în special în care se referă la copii. Pentru a complica și mai mult lucrurile, aceste condiții pot de multe ori co-apar.

Alcool / Abuz Substanță
Este foarte frecvente pentru cei cu tulburare bipolara de a lupta cu probleme privind abuzul de alcool și substanțe. Acest lucru este adesea o încercare, chiar și la un nivel inconștient, să se auto-medicate. In plus, efectele anumitor consumului de substanțe (care poate produce halucinații sau incapacitatea de a dormi) pot fi confundate cu simptomele de tulburare bipolară. În plus față de aceste probleme, alcoolul poate interactiona cu medicamente folosite pentru a trata tulburarea bipolara.

Tulburarea de Personalitate Borderline
Criteriile de diagnostic pentru tulburarea de personalitate borderline includ impulsivitate, comportament suicidar, reactivitatea de starea de spirit, furie necorespunzătoare, și paranoia tranzitorie. Toate acestea sunt , de asemenea , asociate cu tulburare bipolara. Este posibil ca un individ să fie diagnosticat cu ambele tulburări, de asemenea. (Aflați mai multe despre asemănările și deosebirile dintre tulburarea bipolara si tulburarea de personalitate borderline.)

Tulburare delirantă
Caracteristica tulburare delirantă este iluzii non-bizare, ceea ce înseamnă situația poate fi posibil. Episoade de dispoziție pot fi prezente , dar acestea sunt scurte în durată în raport cu delirul.

Depresia
Singurul lucru care distinge tulburările depresive (depresie unipolară) de tulburare bipolară este manie / hipomanie. În cazul în care un pacient cu depresie leagănă într – un episod de manie, diagnosticul devine tulburare bipolara. Mulți oameni care au tulburare bipolara nediagnosticate sunt gasite de a avea tulburare atunci când sunt pornite medicamente , cum ar fi unele antidepresive si precipita manie.

Tulburări de alimentație
nu este neobișnuit pentru cei cu tulburare bipolara de a experimenta tulburari de alimentatie. Mai mult decât atât, depresie, anxietate și iritabilitate duce adesea la tulburari de alimentatie. Anorexia nervoasa este o tulburare de alimentatie caracterizata printr – o teama extrema de a castiga in greutate sau pentru a obține de grăsime.

Cei cu această tulburare au adesea o greutate corporală mai mică de 85 la suta din ceea ce este considerat normal. bulimia se caracterizează prin perioade de creștere a apetitului alimentar, urmată de purjare (intenționat vărsături).

Tulburarea de panică
Tulburarea de panica se caracterizeaza prin atacuri de panică, spontane recurente. Tulburarea de panica este adesea comorbid (apare împreună) cu starea de spirit si alte tulburari psihice. In plus, atacurile de panica sunt de asemenea frecvente la cei cu tulburare bipolară.

Schizofrenia
Schizofrenia este o tulburare mentală care provoacă tulburări intense în cunoaștere (gândire), comportamente și emoții. Se compune din două clasificări ale simptomelor pozitive și negative. Simptomele pozitive includ iluzii, halucinații, vorbire si gandire dezorganizat, comportament dezorganizat, comportament catatonic, si stari de spirit nepotrivite. Simptomele negative sunt emoții aplatizate, lipsa de exprimare și o reducere a comportamentului regizat-gol. Simptomele schizofreniei sunt usor confundate cu cele ale tulburării bipolare.

Tulburare schizo
Un diagnostic de tulburare schizo este dată atunci când există simptome de depresie majora sau manie, impreuna cu anumite simptome de schizofrenie. Cu toate acestea, iluziile sau halucinații trebuie să persiste pentru perioade cand simptomele starea de spirit nu sunt prezente. După cum s-ar putea aștepta, există o mare confuzie și controverse în jurul diferențierea această tulburare de tulburare bipolară.

Provocări de diagnosticare

În timp specifice, evaluarea criteriilor bipolare este, de asemenea, extrem de subiectivă. Ca atare, cazurile sunt adesea pierdute. Potrivit unui studiu publicat în 2018, 60% dintre pacientii care doresc sa ingrijire pentru depresie recurente au de fapt tulburare bipolara.

Pe de altă parte, supra-diagnostic de tulburare bipolara este, de asemenea, un motiv de îngrijorare.

O trecere in revista 2013 studiile clinice au demonstrat ca tulburarea bipolara a fost incorect diagnosticat in:

 • 42.9 la suta din centre de tratament abuz de substante
 • 40 la suta dintre pacientii cu tulburare de personalitate borderline
 • 37 la suta din cazurile in care un clinician neexperimentat în tulburarea bipolară a făcut apel

Un studiu publicat în 2010, a arătat că, din 528 de persoane care primesc invaliditate de securitate socială pentru o tulburare bipolară, doar 47,6 la suta au indeplinit criteriile de diagnostic stricte.

Caveats Atunci când tipul Diagnosticarea

Există două limitări importante care pot complica și mai mult procesul de a distinge cele două tipuri de tulburare bipolară.

Una dintre ele este faptul că, deși prezintă simptome psihotice sunt unul dintre lucrurile care diferențiază manie bipolara I de la bipolară II hipomanie, cineva cu bipolara II pot experimenta halucinații sau iluzii în timpul episoadelor depresive, fara diagnosticul de a schimba I. bipolara

Al doilea este că cineva cu tulburare bipolara I pot avea, de asemenea, episoade hipomaniacale. De fapt, ei de obicei fac. Dar, cineva cu bipolara II nu are niciodată un episod maniacal. Dacă un episod maniacal apare la cineva cu bipolara II, diagnosticul va fi schimbat.

Gândul nostru
Dacă sau cineva cunoscut se confruntă cu simptome de tulburare bipolara, este important să discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră poate dori să excludă orice potențiale probleme de sănătate fizică , care ar putea fi contribuie la simptomele.

Medicul dumneavoastră vă poate referi la un profesionist de sanatate mintala pentru o evaluare. Furnizorul de tratament poate evalua simptomele și, odată ce un diagnostic corect se face, poate ajuta cu dezvoltarea unui plan de tratament.