Skip to main content

Soorten Stress en Stress Relief Technieken voor Elk

Soorten Stress en Stress Relief Technieken voor Elk

Als je net als veel mensen, kunt u het gevoel dat bepaalde stress relief technieken niet werken voor u, terwijl anderen het werk heel goed. Er zijn redenen die dezelfde spanning relievers zo anders kan werken voor verschillende mensen. Vaak zijn de technieken die niet lijken te werken voor een bepaalde persoon niet effectief zijn voor een van de twee redenen: ofwel ze zijn een slechte match voor de persoonlijkheid van de persoon of de situatie. Zo kan bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen effectief verlichten stress, maar kan niet krachtig genoeg techniek om de enige coping-strategie voor iemand ervaren verzorger stress, chronische stress op het werk, of een ander type chronisch voorkomende stress zijn.

Er zijn zo veel verschillende manieren om stress die soms vinden van de juiste techniek voor uw persoonlijkheid en situatie overweldigend, of in ieder geval als meer werk kan lijken dan je wilt aan te pakken als je al gestresst voelt te verlichten. Het vinden van stress relievers die voor u werken, kan echter wel de moeite in dat het werk dat je doet om verschillende technieken die werken voor u kan uiteindelijk verander je hele ervaring van stress proberen waard.

Of u nu een paar technieken die werken voor u en gewoon op zoek naar een of twee, toe te voegen of moet uw manier van omgaan met stress revisie en het creëren van een geheel nieuw systeem, kan de volgende lijst te helpen. Deze stress relief technieken worden gegroepeerd op basis van de verschillende categorieën die u misschien op zoek naar bij de beslissing de beste manier om het beheren van uw stress.

acute Stress

Acute stress is het soort stress dat je gooit off-balance kortstondig. Dit is het type van stress die komt op snel en vaak onverwacht en niet te lang duren, maar vraagt ​​om een ​​reactie en schudt je een beetje, zoals een ruzie met iemand in je leven, of een examen waarvoor u niet doen voel me goed voorbereid.

Je lichaam stress respons wordt geactiveerd met acute stress, maar je kan het tij te keren met snelle ontspanningstechnieken, en ga dan terug naar de dag het gevoel minder nogmaals benadrukt. Deze spanning relievers kan helpen om te ontspannen en herstellen sneller van acute stress.

 • Ademhalingsoefeningen: Zeer geschikt voor acute stress, omdat ze snel werken.
 • Cognitieve Reframing: Leer de manier waarop je kijkt naar de situatie om uw stress te beheren veranderen.
 • Progressive Muscle Relaxation: Net als ademhalingsoefeningen, zal PMR je een moment om zich te hergroeperen en kalmeren geven.
 • Mini-Meditatie: Neem ademhalingsoefeningen een stap verder met deze snelle, 5 minuten meditatietechniek te kalmeren in het moment.

Chronische stress

Chronische stress de vorm van stress die kan optreden op een regelmatige basis. Deze vorm van stress kan u het gevoel afgevoerd, en kan leiden tot burn-out als het niet effectief beheerd. Dit is omdat, als de reactie op stress chronisch wordt geactiveerd en het lichaam niet teruggebracht naar een ontspannen toestand voor de volgende golf van stress raakt, kan het lichaam blijven voor onbepaalde tijd geactiveerd.

Chronische stress kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, gastro-intestinale problemen, angst, depressie, en een groot aantal andere voorwaarden. Dit is de reden waarom het belangrijk is om effectief te beheren chronische stress.

Het beheer van deze vorm van stress vereist vaak een combinatie aanpak, met enkele kortstondige stress relievers (zoals die voor acute stress), en een aantal lange-termijn stress gewoontes die algehele stress te verlichten. (Verschillende emotiegerichte coping-technieken en oplossing coping technieken zijn belangrijk.)

De volgende lange termijn gewoonten kan u helpen om de algemene stress die je kan voelen aan de chronische stressoren in je leven beter te beheren.

 • Oefening Regelmatig: Oefening en stress management zijn nauw met elkaar verbonden om verschillende redenen.
 • Zorg voor een gezonde voeding: van brandstof voorzien van uw lichaam goed kan helpen met de algehele stress omdat uw hele systeem beter zal functioneren.
 • Ontwikkel ondersteunende relaties: Het hebben van een vaste drager systeem is een cruciaal copingmechanisme.
 • Mediteer regelmatig: Tijdens snel meditaties zijn zeer geschikt voor de behandeling van acute stress, zal een regelmatige meditatie helpen bij het opbouwen van uw algehele weerstand tegen stress.
 • Luister naar muziek: Muziek kan fungeren als een prachtige, stress-reducerende decor voor alledaagse taken.

Emotionele stress

De pijn van emotionele stress kan harder getroffen dan sommige andere vormen van stress. Bijvoorbeeld de spanning die uit een conflict relatie meestal meer fysieke reactie en een sterker gevoel van pijn dan de spanning die afkomstig is van druk op het werk brengen.

Daarom is het belangrijk om te kunnen om emotionele stress in effectieve manieren. Strategieën die u helpen te verwerken, diffuse, en het opbouwen van veerkracht in de richting van emotionele stress kunnen allemaal goed werken, en de verschillende benaderingen kunnen werken in verschillende situaties. Hier zijn een aantal manieren om emotionele stress te beheren.

 • Schrijf in een dagboek: Er zijn verschillende journaling strategieën om te proberen, allemaal met voordelen.
 • Praat met een vriend: Meer informatie over de verschillende vormen van sociale steun vrienden kunnen bieden.
 • Luisteren naar muziek
 • Praktijk Mindfulness: Mindfulness kan helpen houden u geworteld in het huidige moment.
 • Praat met een Therapeut

Vechten Burnout

Burnout is het gevolg van de langdurige chronische stress situaties die mensen voelen een gebrek aan controle in hun leven te laten. Bepaalde omstandigheden van een baan kan een groter risico op een burn-out te creëren, waaronder niet alleen een hoog niveau van eisen, maar ook onduidelijke verwachtingen, gebrek aan erkenning voor de prestaties en een hoge mate van risico van nadelige gevolgen wanneer fouten worden gemaakt.

Zodra u een staat van burnout te bereiken, is het moeilijk om de motivatie om te werken en te bereiken wat je nodig hebt om te bereiken te behouden, en u kunt chronisch overweldigd voelen. In aanvulling op de strategieën die goed werken voor chronische stress en emotionele stress, kunnen de volgende strategieën die je helpen om terug te komen van een toestand van burn-out-of geheel voorkomen.

 • Neem wat vrije tijd: Als je nog nooit uw vakantie tijd in beslag nemen, hier is waarom je moet beginnen.
 • Haal meer Gelach Into Your Life: Lachen kan leiden tot een betere algemene gezondheid en vreugde brengen in uw dag.
 • Geniet van Hobby’s: Wacht niet tot je leven kalmeert om deel te nemen in je hobby’s.
 • Haal meer plezier uit uw huidige baan: Als je in een baan die je niet lief geland, niet alles is verloren. Leer hoe u uw werk meer voldoening te maken.
 • Maak Uw Weekends Count: Leer hoe u een deel van uw weekend in uw werk week brengen voor minder stress.