Skip to main content

Tipuri de stres și de stres de relief Tehnici pentru fiecare

Tipuri de stres și de stres de relief Tehnici pentru fiecare

Dacă sunteți ca mulți oameni, s-ar putea simți că anumite tehnici de detensionare nu funcționează pentru tine, în timp ce alții lucrează destul de bine. Există motive că aceleași stres pot lucra relievers atat de diferit pentru diferite persoane. De multe ori tehnicile care nu par să lucreze pentru o anumită persoană sunt ineficiente pentru unul din două motive: fie că sunt un meci slab pentru personalitatea persoanei sau pentru situația. De exemplu, exerciții de respirație poate scuti în mod eficient de stres, dar nu poate fi o tehnică suficient de puternic pentru a fi singura strategie de adaptare pentru cineva care se confrunta cu stres insotitor, stresul cronic de locuri de muncă, sau un alt tip de stres cronic care apar.

Există atât de multe moduri diferite de a scapa de stres, care, uneori, gasirea tehnica potrivita pentru personalitatea și situația poate părea copleșitoare, sau cel puțin ca mai mult de lucru decât vă doriți să abordeze atunci când simte deja stresat. Gasirea de stres care lucreaza relievers pentru tine, cu toate acestea, poate fi bine merita efortul în care activitatea dvs. pentru a încerca diferite tehnici care lucreaza pentru tine se poate schimba în cele din urmă întreaga experiența de stres.

Fie că aveți câteva tehnici care lucrează pentru tine și sunt doar în căutarea de a adăuga una sau două, sau trebuie sa-si revizuiasca modul tau de a face cu stresul și de a crea un nou sistem, lista de mai jos poate ajuta. Aceste tehnici de detensionare sunt grupate în funcție de diferite categorii ar putea fi uitat la atunci când se decide modul de a gestiona cel mai bine stresul.

Stresul acut

Stresul acut este tipul de stres pe care le aruncă în afara bilanțului momentan. Acesta este tipul de stres care vine repede și de multe ori în mod neașteptat și nu durează prea mult timp, dar necesită un răspuns și te scutura un pic, ca un argument cu cineva în viața ta, sau un examen pentru care nu simt pregătit în mod adecvat.

raspunsul corpului la stres-ul este declanșat cu stresul acut, dar se poate inversa cu tehnici de relaxare rapidă, și apoi du-te înapoi în ziua senzație mai puțin subliniat din nou. Aceste stres pot ajuta antialgice să vă relaxați și mai repede recupera de la stres acut.

 • Exerciții de respirație: Great pentru stres acut, deoarece acestea funcționează rapid.
 • Reîncadrare Cognitive: Învață să schimbe modul în care te uiți la situația de a gestiona nivelul de stres.
 • Musculara progresiva de relaxare: La fel ca exerciții de respirație, PMR vă va da un moment să se regrupeze și să se calmeze.
 • Mini-Meditație: Ia exerciții de respirație un pas mai departe cu această tehnică de meditație rapidă, 5 minute pentru a calma în acest moment.

Stresul cronic

Stresul cronic este tipul de stres, care tinde să apară în mod regulat. Acest tip de stres poate face sa te simti drenate, și poate duce la epuizare dacă nu este gestionat în mod eficient. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când răspunsul de stres cronic este declanșat, iar corpul nu este adus înapoi la o stare de relaxare înainte de următorul val de stres hit-uri, organismul poate rămâne declanșat pe termen nelimitat.

Stresul cronic poate duce la o serie de probleme de sanatate, inclusiv a bolilor cardiovasculare, probleme gastrointestinale, anxietate, depresie, și o serie de alte condiții. Acesta este motivul pentru care este important de a gestiona în mod eficient stresul cronic.

Gestionarea acestui tip de stres necesită adesea o abordare de combinație, cu unele antialgice pe termen scurt de stres (cum ar fi cele pentru stres acut), și unele obiceiuri de relief de stres pe termen lung, care scapa de stres global. (Diferite tehnici de coping centrate pe emoție și tehnici concentrate de soluții de adaptare sunt importante, de asemenea.)

Următoarele obiceiuri pe termen lung poate ajuta să vă pentru a gestiona mai bine stresul general, care s-ar putea simți de factorii de stres cronice din viata ta.

 • Exercita in mod regulat: Exercitarea și managementul stresului sunt strâns legate din mai multe motive.
 • Menținerea unei diete sănătoase: Stimularea bine corpul tau poate ajuta cu nivelurile generale de stres, deoarece întregul sistem va funcționa mai bine.
 • Relațiile suportive Cultiva: Având un sistem de suport solid este un mecanism de adaptare crucială.
 • Meditează regulat: In timp ce meditatii rapide sunt foarte bune pentru a face cu stresul acut, o practică meditație regulată va ajuta la construirea rezistența generală la stres.
 • Asculta Muzica: Muzica poate acționa ca, fundal minunat de reducere a stresului la sarcinile de zi cu zi.

Stres emoțional

Durerea de stres emoțional poate lovi mai greu decât alte tipuri de stres. De exemplu, stresul care vine dintr-o relație conflictuală tinde să aducă o reacție fizică mai mare și un sentiment mai puternic de suferință decât stresul care vine de la a fi ocupat la locul de muncă.

Prin urmare, este important să fie capabil de a gestiona stresul emoțional într-un mod eficient. Strategii care vă ajută să proceseze, difuze, și de a construi rezistența față de stres emoțional, toate pot lucra bine, și abordări diferite pot lucra în diferite situații. Iată câteva modalități de a gestiona stresul emoțional.

 • Scrie într-un jurnal: Există mai multe strategii diferite pentru a încerca jurnalizarea, toate cu beneficii.
 • Discutați cu un prieten: Aflați mai multe despre mai multe tipuri diferite de prieteni suport sociale pe care le poate oferi.
 • Asculta muzica
 • Practica mindfulness: mindfulness poate ajuta la menținerea vă înrădăcinat în momentul prezent.
 • Discutați cu un terapeut

Luptã Burnout

Burnout este rezultatul stresului cronic prelungit de situații care lasă oameni să se simtă o lipsă de control în viața lor. Anumite condiții ale unui loc de muncă poate crea un risc mai mare de epuizare, inclusiv nu numai un nivel ridicat de cereri, dar, de asemenea, așteptările neclare, lipsa de recunoaștere pentru realizările, precum și un nivel ridicat de risc de consecințe negative, atunci când se fac greșeli.

După ce ajunge la o stare de epuizare, este dificil să se mențină motivația de a lucra și de a realiza ceea ce aveți nevoie pentru a realiza, și vă puteți simți copleșit cronic. În plus față de strategiile care funcționează bine pentru stres cronic și stres emoțional, următoarele strategii vă pot ajuta să se întoarcă de la o stare de epuizare sau de a preveni-l în totalitate.

 • Ia ceva timp liber: Dacă nu vă luați timp vacanță, iată de ce ar trebui să înceapă.
 • Ia mai mult râs în viața ta: Rasul poate duce la o mai bună de sănătate generală și să aducă bucurie în ziua ta.
 • Răsfățați în Hobby-uri: Nu așteptați până când viața se calmeaza să se angajeze în hobby-urile tale.
 • Ia mai mult cu deplină satisfacție de dvs. Job curent: Dacă ați aterizat într-un loc de muncă pe care nu le place, nu este totul pierdut. Aflați cum să facă munca mai implinita.
 • Asigurați-Count weekendurile: Aflați cum să aducă o parte din week-end-ul în săptămâna de lucru pentru mai puțin stres.