Skip to main content

Típusai Stressz és a stressz enyhítésére technikák Mindegyik

Típusai Stressz és a stressz enyhítésére technikák Mindegyik

Ha Ön, mint sok ember, ha úgy érzik, hogy bizonyos feszültségcsökkentő technikák nem működik az Ön számára, míg mások a munka elég jól. Okkal feltételezhető, hogy ugyanaz a stressz relievers működhet úgy eltérően különböző emberek. Gyakran a technikák, amelyek nem úgy tűnik, hogy működik egy adott személy hatástalanok egy két oka van: vagy ők egy szegény illik a személy személyiség vagy a helyzetet. Például, légzőgyakorlatok hatékonyan enyhíti a stresszt, de nem lehet elég erős technika, hogy az egyetlen megküzdési stratégiát valaki tapasztalt gondozó stressz, krónikus munkahelyi stressz, vagy más típusú krónikusan előforduló stressz.

Vannak sok különböző módon enyhíti a stressz, hogy néha megtalálni a megfelelő technikát, a személyiség és a helyzet tűnhet elsöprő, vagy legalábbis, mint több munka, mint azt szeretnénk, hogy kezelni, amikor már érzi, elfáradt. Megtalálása stressz relievers, hogy a munka az Ön számára, azonban lehet, megéri a fáradságot, hogy a munka, amit kipróbálni különböző technikákat, hogy a munka az Ön számára végső soron változtatni az egész élmény a stressz.

Hogy van-e néhány módszer, hogy a munka az Ön számára, és csak néz, hogy egy vagy két, vagy meg kell átdolgozni a módja foglalkozó stressz, és hozzon létre egy teljesen új rendszert, az alábbi lista segíthet. Ezek feszültségcsökkentő technikák szerint vannak csoportosítva a különböző kategóriákban akkor lehet nézi, amikor arról döntenek, hogy hogyan lehet a legjobban kezelni a stresszt.

akut stressz

Az akut stressz az a fajta stressz, hogy veti meg mérlegen pillanatra. Ez a fajta stressz, ami a gyorsan és gyakran váratlanul, és nem tart túl sokáig, de választ igényel, és rázza neked egy kicsit, mint egy érv valaki az életedben, vagy egy vizsga, amelyre nem úgy érzi, megfelelően felkészült.

A szervezet stressz váltja akut stressz, de meg is fordíthatja gyors relaxációs technikák, majd térjen vissza a nap érzés kevésbé stresszes újra. Ezek a stressz relievers segítségével pihenni, és gyorsabban felépüljön akut stressz.

 • Légzőgyakorlatok: Nagy akut stressz, mert a munka gyorsan.
 • Kognitív Reframing: Tanulj meg változni, ahogy megnézi a helyzetet kezelni a stresszt.
 • Progresszív izomlazítás: Mint légzőgyakorlatok, PMR kapsz egy pillanatra, hogy összefogja és nyugodjon meg.
 • Mini-Meditáció: Vegyünk légzőgyakorlatok egy lépéssel tovább ezzel a gyors, 5 perces meditációs technika, hogy megnyugodjon a pillanatban.

krónikus stressz

A krónikus stressz az a fajta stressz, hogy inkább fordulnak elő rendszeresen. Ez a fajta stressz hagyhatja érzi magát üríteni, és ahhoz vezethet, hogy a kiégés, ha nem hatékonyan kezelni. Ez azért van, mert amikor a stresszválasz krónikusan aktiválódik, a test nem hozta vissza az ellazult állapotban, mielőtt a következő hullám a stressz eléri, a test marad kiváltott végtelenségig.

A krónikus stressz vezethet számos egészségügyi kérdések, beleértve a szív- és érrendszeri betegség, gyomor-bélrendszeri problémák, szorongás, depresszió, és egy sereg egyéb feltételeknek. Ezért fontos, hogy hatékonyan kezelje a krónikus stressz.

Kezelése az ilyen típusú stressz gyakran kombinált megközelítés, de rövid ideig tartó stressz szerektől (mint amilyenek az akut stressz), és néhány hosszú távú stressz enyhítésére szokások enyhíti általános stressz. (A különböző érzelem-fókuszált coping technikák és megoldásközpontú coping technikák is fontosak.)

A következő hosszú távú szokások is segít, hogy jobban kezeli az általános stresszt, hogy ha úgy érzik, a krónikus stresszorok az életedben.

 • Mozogjon rendszeresen: A testmozgás és a stressz kezelése szorosan kapcsolódik egymáshoz, több okból is.
 • Az egészséges táplálkozás: Tüzelőanyag tested is segíthet az általános stressz-szintet, mert az egész rendszer jobb működéséhez.
 • Ápolása támogató kapcsolatok: Miután a szilárd támogatási rendszer alapvető megküzdési mechanizmus.
 • Meditálj rendszeresen: Bár gyors meditációk nagy foglalkozó akut stressz, a rendszeres meditációs gyakorlat segít kiépíteni a teljes ellenálló képességét a stressz.
 • Zenehallgatás: Zene működhet, mint egy csodálatos, a stressz-csökkentő hátteret mindennapi feladatokat.

érzelmi Stressz

A fájdalom érzelmi stressz hit nehezebb, mint néhány más típusú stressz. Például a stressz, ami egy ellentmondásos viszony inkább, hogy egy nagyobb fizikai reakció és erősebb értelemben a szorongás, mint a stressz, hogy jön, hogy elfoglalt a munka.

Ezért fontos, hogy képes legyen kezelni az érzelmi stressz hatékony módon. Stratégiákat, amelyek segítségével gyorsan feldolgozni, diffúz, rugalmasság kiépítése felé érzelmi stressz mind jól működik, és különböző megközelítéseket dolgozhatnak a különböző helyzetekben. Íme néhány módszer, hogy kezelni érzelmi stressz.

 • Írja be a Journal: Számos különböző naplózó stratégiákat kipróbálni, mindegyik előnyeit.
 • Beszélj mailben: Ismerje meg a különböző típusú szociális támogatás barátok is kínál.
 • Zenét hallgat
 • Gyakorlat Éberség: Éberség segítségével tartsa meg gyökerezik a jelen pillanatban.
 • Beszélgetés egy terapeuta

Harcoló Burnout

Burnout az eredménye az elhúzódó krónikus stressz helyzeteket hagyott emberek érzés nem ellenőrizték az életükben. Bizonyos körülmények között a munka hozhat létre nagyobb a kockázata a kiégés, beleértve nem csak a magas szintű igényeket, hanem a tisztázatlan elvárások, az elismerés hiányát az eredmények, és a magas kockázati szint negatív következményeket hibázunk.

Ha eléri az állam a kiégés, nehéz fenntartani a motiváció a munka és elérni, amit meg kell valósítani, és akkor úgy érzi, krónikusan túlterheltek. Amellett, hogy a stratégiák, amelyek jól működnek a krónikus stressz és az érzelmi stressz, az alábbi stratégiák segítségével, hogy jöjjön vissza az állam a kiégés vagy megelőzésére teljesen.

 • Vegyünk egy kis időt: Ha nem veszi a vakáció ideje, itt miért kell kezdeni.
 • További Nevetés Into Your Life: A nevetés vezethet jobb általános egészségi és örömet be a nap.
 • Kényeztesse magát Hobbi: Ne várja meg, amíg az életed megnyugszik, hogy vegyenek részt a hobbija.
 • További élvezetet az aktuális feladat: Ha leszállt egy munkát, hogy nem szeretsz, nincs minden veszve. Ismerje meg, hogyan, hogy a munkád sokkal kielégítőbb.
 • Make Your Hétvégén száma: megtanulják, hogyan kell vinni a hétvégi be munkahét kevesebb stressz.