Skip to main content

Typer af Stress og Stress Relief teknikker for hver

Typer af Stress og Stress Relief teknikker for hver

Hvis du ligesom mange mennesker, kan du føle, at visse stress relief teknikker ikke virker for dig, mens andre arbejder ganske godt. Der er grunde til, at de samme stress relievers kan arbejde så forskelligt for forskellige mennesker. Ofte de teknikker, der ikke synes at arbejde for en bestemt person er ineffektive til en af ​​to grunde: enten de er en dårlig kamp for personens personlighed eller for situationen. For eksempel kan åndedrætsøvelser effektivt lindre stress, men kan ikke være en stærk nok teknik til at være den eneste coping strategi for nogen oplever omsorgsperson stress, kronisk job stress, eller en anden form for kronisk forekommende stress.

Der er så mange forskellige måder at lindre stress, der kan virke overvældende, eller i det mindste ligesom mere arbejde til tider at finde den rigtige teknik til din personlighed og situation, end du ønsker at tackle, når du allerede føler dig stresset. Finde stress relievers, der arbejder for dig, men kan være indsatsen værd i, at det arbejde, du gør for at prøve forskellige teknikker der fungerer for dig i sidste ende kan ændre hele din oplevelse af stress.

Uanset om du har et par teknikker, der fungerer for dig og bare ønsker at tilføje en eller to, eller har behov for at revidere din måde at håndtere stress og skabe et helt nyt system, kan følgende liste hjælpe. Disse stress relief teknikker er grupperet efter forskellige kategorier, du kan se på, når det besluttes, hvordan man bedst håndtere din stress.

Akut Stress

Akut stress er den form for stress, der kaster dig ud af balance øjeblik. Det er den form for stress, der kommer på hurtigt og ofte uventet og ikke vare for længe, ​​men kræver et svar og ryster dig lidt op, ligesom et skænderi med en person i dit liv, eller en eksamen, som du ikke gør føler tilstrækkeligt forberedt.

Din krops stress respons udløses med akut stress, men du kan vende det med hurtige afspændingsteknikker, og derefter gå tilbage til din dag følelse mindre stresset igen. Disse stress relievers kan hjælpe dig med at slappe af og hurtigere komme sig akut stress.

 • Vejrtrækning Øvelser: Great for akut stress, fordi de arbejder hurtigt.
 • Kognitiv Reframing: Lær at ændre den måde, du ser på situationen for at styre dit stressniveau.
 • Progressiv Muscle Relaxation: Ligesom åndedrætsøvelser, vil PMR giver dig et øjeblik at omgruppere og falde til ro.
 • Mini-Meditation: Tag åndedrætsøvelser et skridt videre med denne hurtige, 5 minutters meditation teknik til at falde til ro i øjeblikket.

Kronisk stress

Kronisk stress er den form for stress, der har tendens til at forekomme på en regelmæssig basis. Denne form for stress kan efterlade dig følelsen drænet, og kan føre til udbrændthed, hvis det ikke forvaltes effektivt. Dette skyldes, at når stress respons er kronisk udløses, og kroppen er ikke bringes tilbage til en afslappet tilstand, før den næste bølge af stress rammer, kan kroppen holde udløst på ubestemt tid.

Kronisk stress kan føre til et væld af sundhedsmæssige spørgsmål, herunder hjertekarsygdomme, gastrointestinale problemer, angst, depression, og en lang række andre forhold. Det er derfor, det er vigtigt at effektivt at håndtere kronisk stress.

Styring denne form for stress kræver ofte en kombination tilgang, med nogle kortsigtede stress relievers (som dem, for akut stress), og nogle langsigtede stress relief vaner, der afhjælper den samlede belastning. (Forskellige følelser-fokuserede coping teknikker og løsningsorienterede coping teknikker er også vigtig.)

De følgende langsigtede vaner kan hjælpe dig til bedre at styre generel stress, som du kan føle fra de kroniske stressfaktorer i dit liv.

 • Motion regelmæssigt: Motion og stresshåndtering er tæt forbundet af flere grunde.
 • Opretholde en sund kost: brændstofpåfyldning din krop godt kan hjælpe med generelle stressniveau, fordi hele systemet vil fungere bedre.
 • Dyrk støttende relationer: At have en fast støtte-system er en afgørende coping mekanisme.
 • Mediter regelmæssigt: Mens hurtige meditationer er gode til at håndtere akut stress, vil en regelmæssig meditationspraksis hjælpe med at opbygge din generelle modstandskraft over for stress.
 • Lyt til musik: Musik kan virke som en vidunderlig, stress-reducerende kulisse til de daglige opgaver.

følelsesmæssig stress

Smerten af ​​følelsesmæssig stress kan ramme hårdere end nogle andre typer af stress. For eksempel stress, der kommer fra en konflikt forhold tendens til at bringe en større fysisk reaktion og en stærkere følelse af nød end den stress, der kommer fra at være travlt på arbejdet.

Derfor er det vigtigt at være i stand til at håndtere følelsesmæssig stress i effektive måder. Strategier, der hjælper dig til at behandle, diffus, og opbygge modstandskraft mod følelsesmæssig stress kan alle arbejde godt, og forskellige tilgange kan arbejde i forskellige situationer. Her er nogle måder at håndtere følelsesmæssig stress.

 • Skriv i en Journal: Der er flere forskellige journal strategier til at prøve, alle med fordele.
 • Tal med en ven: Lær om de forskellige typer af støtteordninger venner sociale kan tilbyde dig.
 • Høre musik
 • Praksis Mindfulness: Mindfulness kan hjælpe med at holde dig forankret i nuet.
 • Tal med en terapeut

Kampen Burnout

Udbrændthed er resultatet af den langvarige kronisk stress situationer, der efterlader folk føler en manglende kontrol i deres liv. Visse betingelser for et job kan skabe en større risiko for udbrændthed, herunder ikke kun et højt niveau af krav, men også uklare forventninger, manglende anerkendelse for præstationer, og en høj grad af risiko for negative konsekvenser, når der bliver begået fejltagelser.

Når du har nået en tilstand af udbrændthed, er det vanskeligt at opretholde motivationen til at arbejde og udrette, hvad du har brug for at udrette, og du kan føle kronisk overvældet. Ud over de strategier, der fungerer godt for kronisk stress og følelsesmæssig stress, kan følgende strategier hjælpe dig til at komme tilbage fra en tilstand af udbrændthed-eller forhindre det helt.

 • Tag lidt fri: Hvis du aldrig tage din ferie tid, her er hvorfor du skal begynde.
 • Få mere latter ind i dit liv: Latter kan føre til bedre generelle sundhed og bringe glæde ind i din dag.
 • Forkæl dig selv med Hobbyer: Vent ikke dit liv falder til ro til at engagere sig i dine hobbyer.
 • Få mere nydelse ud af dit nuværende job: Hvis du er landet i et job, du ikke elsker, er alt ikke tabt. Lær at gøre dit arbejde mere tilfredsstillende.
 • Lav dine weekender Count: Lær at bringe nogle af din weekend i dit arbejde uge for mindre stress.