Skip to main content

Typer stress og stress relief teknikker for hver

Typer stress og stress relief teknikker for hver

Hvis du er som mange mennesker, kan du føle at visse stress relief teknikker ikke fungerer for deg, mens andre fungerer ganske bra. Det er grunner til at de samme stressdempere kan jobbe så forskjellig for ulike mennesker. Ofte teknikker som ikke synes å fungere for en bestemt person er ineffektive for en av to grunner: enten de er en dårlig match for personens personlighet eller for situasjonen. For eksempel kan pusteøvelser effektivt lindre stress, men kan ikke være en kraftig nok teknikk til å være den eneste mestringsstrategi for noen opplever omsorgsperson stress, kronisk jobbstress, eller en annen type kronisk forekommende stress.

Det er så mange forskjellige måter å lindre stress som noen ganger å finne den rette teknikken for din personlighet og situasjon kan virke overveldende, eller i det minste ut som mer arbeid enn du ønsker å takle når du allerede føler deg stresset. Finne stress tabletter som fungerer for deg, men kan være vel verdt innsatsen i at det arbeidet du gjør for å prøve forskjellige teknikker som fungerer for deg kan til slutt endre hele opplevelsen av stress.

Enten du har noen teknikker som fungerer for deg, og er bare ute etter å legge til en eller to, eller trenger å overhale din måte å håndtere stress og skape et helt nytt system, kan følgende liste hjelpe. Disse stress relief teknikker er gruppert etter ulike kategorier du kan være å se på når du bestemmer hvordan du best kan håndtere stress.

akutt stress

Akutt stress er den type stress som kaster deg ut av balanse øyeblikk. Dette er den type stress som kommer på raskt og ofte uventet og ikke varer for lenge, men krever et svar, og rister deg opp litt, som en krangel med noen i livet ditt, eller en eksamen som du ikke føle tilstrekkelig forberedt.

Kroppens stressrespons utløses med akutt stress, men du kan reversere den med raske avspenningsteknikker, og deretter gå tilbake til dagen følelsen mindre stresset igjen. Disse stressdempere kan hjelpe deg til å slappe av og raskere komme seg fra akutt stress.

 • Pusteøvelser: Flott for akutt stress fordi de jobber raskt.
 • Kognitiv Reframing: Lær å endre måten du ser på situasjonen til å håndtere stress.
 • Progressiv muskelavslapning: Som pusteøvelser, vil PMR gi deg tid til å omgruppere og roe ned.
 • Mini-meditasjon: Ta pusteøvelser et skritt videre med denne raske, 5 minutters meditasjon teknikk for å roe ned i øyeblikket.

kronisk stress

Kronisk stress er den type belastning som har en tendens til å forekomme på en regelmessig basis. Denne type stress kan la deg følelsen drenert, og kan føre til utbrenthet hvis det ikke er effektivt håndtert. Dette er fordi, når stressresponsen er kronisk utløst og kroppen er ikke brakt tilbake til en avslappet tilstand før den neste bølgen stress treff, kan kroppen holde utløst på ubestemt tid.

Kronisk stress kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert hjertesykdom, gastrointestinale problemer, angst, depresjon, og en rekke andre forhold. Det er derfor det er viktig å effektivt håndtere kronisk stress.

Håndtere denne typen stress krever ofte en kombinasjon tilnærming, med noen kortsiktige stressdempere (som de for akutt stress), og noen langsiktige stress lettelse vaner som lindrer generelle stress. (Forskjellige følelsesmessig mestring teknikker og løsningsfokuserte mestring teknikker er også viktig.)

Følgende langsiktige vaner kan hjelpe deg å behandle generelle stress som du kan føle fra kroniske stressfaktorer i livet ditt.

 • Trener jevnlig: Trening og stressmestring er nært knyttet flere grunner.
 • Opprettholde et sunt kosthold: Drivstoff kroppen din godt kan hjelpe med generelle stressnivå fordi hele systemet vil fungere bedre.
 • Dyrke støttende relasjoner: Å ha et solid støtteapparat er en viktig mestring mekanisme.
 • Mediterer regelmessig: Mens raske meditasjoner er stor for å håndtere akutt stress, vil en vanlig meditasjon praksis bidra til å bygge din generelle motstandskraft mot stress.
 • Lytt til musikk: Musikk kan fungere som en herlig, stress-reduserende bakteppe for dagligdagse oppgaver.

emosjonell stress

Smerten av følelsesmessig stress kan rammet hardere enn noen andre typer stress. For eksempel stress som kommer fra en konflikt forhold har en tendens til å bringe en større fysisk reaksjon og en sterkere følelse av nød enn stress som kommer fra å være opptatt på jobb.

Derfor er det viktig å være i stand til å håndtere følelsesmessig stress på effektive måter. Strategier som hjelper deg å behandle, diffus, og bygge robusthet mot følelsesmessig stress kan alle fungere godt, og ulike tilnærminger kan arbeide i ulike situasjoner. Her er noen måter å håndtere følelsesmessig stress.

 • Skriv i en journal: Det er flere forskjellige journalføring strategier for å prøve, alle med fordeler.
 • Snakk med en venn: Lær om de mange ulike typer sosiale støtte venner kan tilby deg.
 • Høre på musikk
 • Øv Mindfulness: Mindfulness kan bidra til å holde deg forankret i øyeblikket.
 • Snakk med en terapeut

kjemper Burnout

Burnout er et resultat av langvarig kronisk stress situasjoner som forlater folk føler en mangel på kontroll i livet. Visse forhold av en jobb kan skape en større risiko for utbrenthet, herunder ikke bare et høyt nivå av krav, men også uklare forventninger, mangel på anerkjennelse for prestasjoner, og en høy grad av risiko for negative konsekvenser når feil er gjort.

Når du kommer til en tilstand av utbrenthet, er det vanskelig å opprettholde motivasjon til å jobbe og gjøre hva du trenger å gjøre, og du kan føle kronisk overveldet. I tillegg til de strategier som fungerer godt for kronisk stress og følelsesmessig stress, kan følgende strategier hjelpe deg å komme tilbake fra en tilstand av utbrenthet-eller forhindre det helt.

 • Ta litt fri: Hvis du aldri tar ferien tid, her er hvorfor du bør starte.
 • Få mer latter inn i livet ditt: Latter kan føre til bedre helse og bringe glede i dagen.
 • Unn deg Hobbyer: Ikke vent til livet roer seg å engasjere seg i dine hobbyer.
 • Få mer glede ut av din nåværende jobb: Hvis du havnet i en jobb du ikke liker, er ikke alt tapt. Lær hvordan du gjør jobben din mer oppfylle.
 • Lag din Helger Count: Lær hvordan du kan få litt av helgen i arbeidsuken for mindre stress.