Skip to main content

Voitko vaihtaa persoonallisuuttasi?

 Voitko vaihtaa persoonallisuuttasi?
Onko todella mahdollista muuttaa persoonallisuutta tai ovat meidän perus persoonallisuushäiriöt vakiona koko elämän? Vaikka omatoimisuus kirjoja ja verkkosivustoja usein tout suunnitelmia voit seurata muuttaa tapojasi ja käyttäytymistä, on jatkuvasti uskomus, että taustalla persoonallisuudet ovat läpäisemätön muuttua. Itävallan psykoanalyytikko Sigmund Freud ehdotti, että persoonallisuus oli pitkälti kiveen tarjouskilpailuun viisivuotiaana. Jopa monet nykyajan psykologit mukaan koko persoonallisuutta on suhteellisen kiinteä ja vakaa koko elämän.

Mutta entä jos haluat muuttaa persoonallisuuttasi? Voiko oikea lähestymistapa ja kova työ johtaa todelliseen persoonallisuuden muutos, vai olemmeko jumissa toivottuja ominaisuuksia, jotka pidättelevät meitä saavuttamasta tavoitteitamme?

Onko persoonallisuus pysyvä?

Halu muuttaa persoonallisuutta ei ole harvinaista. Ujo ihmiset saattavat haluta he olivat enemmän ulospäin ja puhelias. Äkkipikainen henkilö saattaa haluavat he voisivat säilyttää viileänä tunneperäisesti tilanteissa. Monissa pisteissä elämässäsi, saatat huomata, että on olemassa tiettyjä näkökohtia persoonallisuuttasi että haluat mahdollisuuden muuttaa. Saatat jopa asettaa tavoitteita ja työskennellä kohti käsiteltävä niitä mahdollisesti ongelmallisia piirteitä. Esimerkiksi se on yhteinen asettaa Uuden vuoden lupaukset keskittyi muuttamalla persoonallisuutesi osia kuten entistä antelias, ystävällinen, kärsivällinen, tai soittanut.

Yleensä monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä, että tehdään todellisia ja pysyviä muutoksia laaja ominaisuuksia voi olla erittäin vaikeaa. Joten jos olet tyytymätön tiettyjä persoonallisuutesi puoliin, on siellä todella jotain voi mitenkään muuttaa? Jotkut asiantuntijat, kuten psykologi Carol Dweck, uskovat, että muuttamalla käyttäytymismalleja, tavat ja uskomukset valhe pinnan alla laaja piirteitä (esim sulkeutuneisuus, agreeableness) on todellinen avain persoonallisuuden muutos.

Tekijöitä, jotka muoto persoonallisuus

Ymmärtääkseen, persoonallisuus voidaan muuttaa, meidän täytyy ensin ymmärtää mitä syitä persoonallisuus. Ikivanha luonto vastaan ​​kasvatus keskustelu jälleen tulee pelata. On persoonallisuus muotoinen meidän genetiikan (luonto) tai meidän kasvatus, kokemukset ja ympäristö (hoivata)? Aiemmin teoreetikot ja filosofit ottivat usein yhden-versus-the-muu lähestymistapa ja kannatti joko tärkeyttä luonteen tai vaalia, mutta nykyään useimmat ajattelijat sitä mieltä, että se on sekoitus kahden voiman, joka lopulta muovaavat persoonallisuuksia.

Ei vain sitä, vaan jatkuva vuorovaikutus genetiikan ja ympäristö voivat auttaa muoto kuinka persoona ilmaistaan. Esimerkiksi, saatat olla geneettisesti alttiita ovat ystävällisiä ja rentoja, mutta työskentelee vaativissa ympäristössä saattaa johtaa voit olla äkkipikainen ja hermostunut kuin voisi olla eri ympäristössä.

Dweck liittyy tarina identtinen kaksoisveli pojat erotettiin syntymän jälkeen ja kasvatettu toisistaan. Aikuisina, kaksi miestä naimisissa olevat naiset, joilla on sama etunimi, siinä samoilla harrastukset, ja olivat samalla tasolla tiettyjen ominaisuuksien mitattuna persoonallisuus arvioihin. On esimerkkejä, jotka tarjoavat perustan ajatusta, että ihmisiin ovat suurelta osin pois meidän valvonta. Sen sijaan, että muokkaavat ympäristöämme ja ainutlaatuisia kokemuksia, nämä erilliset tutkimukset osoittavat valtaa geneettiset vaikutukset.

Genetiikka on toki tärkeää, mutta muut tutkimukset osoittavat myös, että kasvatuksen ja jopa kulttuurimme vuorovaikutuksessa geneettistä piirustuksia muovata keitä me olemme.

Keskittyen “väliinputoajia” Personality Might Be Key

Mutta Dweck viittaa siihen, että persoonallisuuden muutos on vielä mahdollista. Laaja piirteet saattavat olla vakaa läpi elämän, mutta Dweck uskoo, että on meidän “siltä väliltä” ominaisuuksia, jotka ovat pinnan alla laaja ominaisuuksia, jotka ovat tärkeimpiä tekee meistä keitä olemme. On niitä siltä väliltä ominaisuuksia, hän uskoo, että voi muuttaa.

Joten mitä ovat nämä “siltä väliltä” osien persoonallisuuden?

  • Uskomuksia ja uskomusjärjestelmistään Dweck ehdottaa, on keskeinen asema luotaessa persoonallisuus tason alapuolella laaja ominaisuuksia. Vaihdettaessa tiettyjä persoonallisuutesi puoliin voi olla haastavaa, voit realistista puuttua muuttaa joitakin taustalla uskomuksia, jotka auttavat muoto ja kuinka persoonallisuus ilmaistaan.
  • Muut teoreetikot ovat ehdottaneet, että tekijät, kuten tavoitteet ja selviytymisstrategioita niillä on ensisijainen rooli päätettäessä persoonallisuus. Esimerkiksi vaikka sinulla voi olla enemmän A-tyypin persoonallisuus, voit oppia uusia selviytymiskeinoja ja stressin hallinta tekniikoita, joiden avulla voit tulla rennommin henkilö.

“Ihmisten uskomukset sisältävät henkistä esityksiä luonteesta ja toiminnasta itse, niiden suhteet ja niiden maailmasta. Varhaislapsuudesta, ihmiset kehittämään näitä uskomuksia ja esityksiä, ja monia tunnettuja persoonallisuutta teoreetikot eri suuntauksia myöntävät, että ne ovat olennainen osa persoonallisuus” Dweck selitetty 2008 paperilla.

Miksi keskittyä uskomuksia? Vaihdettaessa uskomuksia ei välttämättä ole helppoa, se tarjoaa hyvän lähtökohdan. Uskomuksemme muovaavat niin paljon elämäämme, siitä miten näemme itsemme ja toiset, miten me toimimme jokapäiväisessä elämässä, miten suhtaudumme elämän haasteista, ja miten me takoa yhteyksiä muihin ihmisiin. Jos voimme luoda todellista muutosta uskomuksemme, se on jotain, joka voi olla valtaisa vaikutus käyttäytymistämme ja mahdollisesti tietyistä näkökohdista persoonallisuutemme.

Otetaan esimerkiksi, uskomuksia itsestään myös se, onko henkilökohtaiset ominaisuudet ja ominaisuudet ovat kiinteitä tai mukautuvainen. Jos uskot älykkyys on kiinteä taso, niin et todennäköisesti ryhtymään toimiin syventää ajattelua. Jos kuitenkin tarkastelet sellaisia ​​ominaisuuksia kuten vaihteleva, saat todennäköisesti ponnisteltava enemmän haastaa itsesi ja laajentaa mieltäsi.

On selvää, uskomuksia itse tehdä ratkaiseva rooli siinä, miten ihmiset toimivat, mutta tutkijat ovat havainneet, että ihmiset voivat muuttaa uskomuksia voidakseen ottaa muokattavaksi lähestymistapa itsensä määritteitä. Yhdessä kokeessa opiskelijoilla oli enemmän arvostusta tutkijoita, korkeamman asteen pisteen keskiarvoja, ja suurempi nautitavuuta koulun tutustumisen jälkeen, että aivot edelleen muodostaa uusia yhteyksiä uusiin tietämystä.

Dweck oma tutkimus on osoittanut, että miten lapset kehui voi olla vaikutusta heidän itse uskomuksia. Ne, jotka ovat kehui heidän älykkyyttä taipumus pitää kiinteän teoria uskomuksia omasta henkilökohtaiset ominaisuudet. Nämä lapset tarkastella niiden älykkyyttä kuin muuttumaton piirre; sinulla on joko sitä tai et. Lapset, jotka ovat kehui heidän toimiaan , toisaalta, tyypillisesti tarkastella älykkyyttä kuin muokattavaa. Nämä lapset, Dweck on havaittu, ne esiintyvät edessä vaikeuksia ja ovat innokkaita oppimaan.

Joten mitä voi oikeastaan ​​tehdä Muuta persoonallisuuttasi?

Muuttumassa introvertti ja ulospäinsuuntautunut voi olla erittäin vaikeaa (tai jopa mahdotonta), mutta on olemassa asioita, joita asiantuntijat uskovat, voit tehdä, jotta todellista ja kestävää muutoksia persoonallisuutesi puoliin.

  • Keskity vaihdat tottumukset. Psykologit ovat havainneet, että ihmiset, jotka osoittavat positiivisia persoonallisuuden piirteet (kuten ystävällisyyttä ja rehellisyys) ovat kehittäneet vakinainen vasteita, jotka ovat jumissa. Tapana voi oppia, niin vaihdat vakituisen vastauksia ajan on yksi tapa luoda persoonallisuuden muutos. Tietenkin muodostaa uusi tapa tai rikkomalla vanhaa ei koskaan ole helppoa ja se vie aikaa ja suuria ponnisteluja. Tarpeeksi Käytännössä nämä uudet käyttäytymismallit kanssa lopulta toinen luonto.
  • Muuttaa itse uskomuksia. Jos uskot et voi muuttaa, niin et muutu. Jos yrität tulla enemmän ulospäin, mutta uskot, että sulkeutuneisuus on kiinteä, pysyvä ja muuttumaton piirre, niin et yksinkertaisesti koskaan yritä tulla enemmän seurallinen. Mutta jos uskot, että henkilökohtaiset ominaisuudet ovat muutettavissa, olet todennäköisesti pyrkiä entistä seurallinen.
  • Keskity prosessi. Dweck tutkimus on johdonmukaisesti osoittanut, että ylisti pyrkimyksiä sen sijaan kyky on välttämätöntä. Sen sijaan, että ajattelu “Olen niin älykäs” tai “Olen niin lahjakas,” korvaa tällaisia lauseita “Työskentelin kovasti” tai “Löysin hyvä tapa ratkaista tämä ongelma.” Siirtymällä enemmän kasvun ajattelutapa sijaan kiinteä ajattelutapa, saatat huomata, että se on helpompi kokea todellisen muutoksen ja kasvun.
  • Fake se kunnes teet sen. Positiivinen psykologi Christopher Peterson tajusi jo varhain, että hänen sisäänpäin kääntynyt persoona voi olla haitallinen vaikutus uransa akateemisen. Voit voittaa tämän, hän päätti alkaa toimia ulospäinsuuntautunut tilanteissa, jotka vaativat sitä, kuten toimittaessaan luennoi luokan täynnä opiskelijoiden tai antaa esityksen konferenssissa. Lopulta nämä ongelmat yksinkertaisesti tulla toinen luonto. Vaikka hän ehdotti, että hän oli vielä introvertti, hän oppi tulla ulospäinsuuntautunut, kun hän tarvitsi olla.

Final Thought

Persoonallisuuden muutos ei ehkä ole helppoa, ja muuttaa joitakin laajoja piirteet saattavat koskaan täysin mahdollista. Mutta tutkijat eivät usko, että on olemassa asioita, voit tehdä muuttaa tiettyjä osia persoonallisuuttasi, näkökohtia, jotka ovat olemassa alle tasolle kuin laaja ominaisuuksia, jotka voivat saada aikaan todellisia muutoksia niin kuin toimivat, ajattelevat ja toimivat päivä to-arkipäiväämme.