Skip to main content

Waarom Verslaving wordt beschouwd als een chronische ziekte van de hersenen

 Waarom Verslaving wordt beschouwd als een chronische ziekte van de hersenen
Verslaving is een chronische ziekte van de hersenen dat is meer over de neurologie van de hersenen dan de uiterlijke verschijningsvormen van gedragsproblemen en slechte keuzes, volgens een groep van verslaving geneeskunde professionals.

In april 2011 heeft de American Society of Addiction Medicine (ASAM) vrijgegeven haar nieuwe Definitie van Addiction , die voor de eerste keer, strekt zich uit verslaving aan andere dan problematisch middelengebruik gedrag omvatten. Een groep van 80 verslavingsexperts werkte vier jaar te komen tot de nieuwe definitie van verslaving en concludeerde dat verslaving de onderliggende neurologie van de hersenen niet om uiterlijk gedrag.

Verslaving Verandert je hersenen beloningssysteem

Verslaving beïnvloedt beloning van je hersenen, motivatie, het geheugen, en de daarmee samenhangende circuits in de mate dat je motivaties worden gewijzigd, zodat uw verslavend gedrag te vervangen gezonde, zelfzorg gedrag.

De hersenen van de beloning systeem is ook veranderd op een zodanige wijze dat het geheugen van vorige beloningen-zij het voedsel, seks of drugs kan een biologische en gedragsmatige reactie deel te nemen aan het verslavend gedrag weer te activeren, in weerwil van negatieve gevolgen, en soms ook al heb je niet eens meer vinden plezier in de activiteit.

Impulse Control is ook Altered

Verslaving heeft ook invloed op de frontale cortex van je hersenen op een zodanige wijze dat uw impulscontrole en oordeel te wijzigen. Dit resulteert in de “pathologische nastreven van beloningen,” ASAM zegt wanneer verslaafden terugkeren naar hun verslavend gedrag om “normaal te voelen.”

De frontale cortex is betrokken bij de remming impulsiviteit en vertragen bevrediging. Omdat dit gebied van de hersenen blijft ontwikkelen naar jong volwassenheid, de ASAM experts geloven dat dit is de reden waarom early-onset blootstelling aan stoffen die is gekoppeld aan de latere ontwikkeling van verslaving.

Kenmerken van Addiction

Volgens de ASAM definitie wordt verslaving gekenmerkt door:

 • Onvermogen om consequent onthouden
 • Beperkingen in gedragscontrole
 • Craving of toegenomen “honger” naar drugs of veelbelovende ervaringen
 • Verminderde erkenning van problemen met uw gedrag en relaties
 • Een disfunctionele emotionele reactie

Andere kenmerken van verslavend gedrag

Deze voorwaarden zijn ook vaak aanwezig in verslaving:

 • Cravings en verslavend gedrag worden veroorzaakt door externe stimuli
 • Een risico van recidive, zelfs na lange periodes van onthouding
 • Weerstand tegen verandering ondanks de toenemende problemen

Verminderde controle en oordeel Problemen

ASAM zegt dat gedrags-uitingen en complicaties van verslaving, als gevolg van verminderde controle, kunnen bestaan ​​uit:

 • Het aangaan van meer verslavend gedrag dan je van plan
 • Verhoogde verloren tijd van het werk of op school
 • Vervolg middelengebruik ondanks lichamelijke of psychische gevolgen
 • Vernauwing van uw verslavend gedrag repertoire; bijvoorbeeld, u alleen drink een merk van een bepaald type van alcohol
 • Het gebrek aan bereidheid om hulp te krijgen, ondanks de toelating van een probleem

Verslaving kan leiden tot cognitieve veranderingen

Cognitieve veranderingen in de verslavingszorg kan bevatten:

 • Preoccupatie met de stof of verslavend gedrag
 • Een veranderde betekenis van de voors en tegens van verslavend gedrag
 • Een valse overtuiging dat je problemen niet voorspelbare gevolgen van verslaving

Verslaving kan emotionele veranderingen Oorzaak

ASAM gelooft emotionele veranderingen in de verslavingszorg kan bevatten:

 • Toegenomen angst, dysforie, en emotionele pijn
 • Situaties schijnend meer stress dan ze werkelijk zijn
 • Moeilijkheid identificeren en uiten van gevoelens

De reden voor een nieuwe definitie van Addiction

In het verleden heeft de diagnose van verslaving gericht op de uiterlijke manifestaties van iemands gedrag, die kan worden waargenomen en bevestigd door gestandaardiseerde vragenlijsten. De nieuwe definitie van verslaving richt zich in plaats daarvan op wat er gaande is in je, in je hersenen.

De experts van ASAM hopen dat hun nieuwe definitie leidt tot een beter begrip van de ziekte proces, dat ze zeggen is biologische, psychologische, sociale en spirituele in de manifestatie. Verslaving kan zich manifesteren in veel gedragingen voorbij drugsmisbruik.

De implicaties voor de behandeling

Traditioneel, mensen met een verslaving hebben gevraagd en gekregen behandeling voor een bepaalde stof of gedrag. Dit heeft soms geleid tot de persoon die het vervangen van een verslaving voor een ander wat ASAM noemt de “pathologische nastreven van beloningen” -omdat de onderliggende oorzaak niet werd behandeld.

ASAM suggereert dat uitgebreide behandeling van verslaving moet zich richten op alle actieve en potentiële stoffen en gedragingen die verslavend kan zijn. ASAM was voorzichtig om erop te wijzen dat het feit dat verslaving is een primaire, chronische ziekte van de hersenen niet verslaafden ontslaat van verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag.

Net als mensen met hart-en vaatziekten of diabetes hebben om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen voor het beheer van hun ziekte, als je een verslaving, moet u ook de stappen die nodig zijn om de kans op terugval te minimaliseren, zei ASAM.