Skip to main content

Wat Mindset is en waarom dat van belang

 Wat Mindset is en waarom dat van belang
Kon wat je gelooft over jezelf invloed op uw succes of mislukking? Volgens Stanford psycholoog Carol Dweck, je overtuigingen spelen een centrale rol in wat je wilt en of u bereiken. Dweck heeft geconstateerd dat het je manier van denken die een belangrijke rol bij het bepalen van prestatie en succes speelt. Dus, wat is nu precies een mentaliteit?

Wat is een Mindset?

Een manier van denken gaat het erom of je kwaliteiten zoals intelligentie en talent zijn vast of veranderlijk eigenschappen geloven.

 • Mensen met een gefixeerde mindset geloven dat deze kwaliteiten zijn aangeboren, vaste en onveranderlijk.
 • Degenen met een groeimindset , aan de andere kant, zijn van mening dat deze vaardigheden kunnen worden ontwikkeld en versterkt door middel van toewijding en hard werken.

De twee typen Mindsets

Dweck begon haar onderzoek over dit onderwerp door het aanpakken van een vraag: Wat gebeurt er als je kinderen een moeilijk probleem op te lossen geven? Sommige kinderen gezien het probleem als een uitdaging en leerervaring. Andere kinderen vonden dat het onmogelijk op te lossen was en dat hun intelligentie werd opgehouden voor onderzoek en oordeel.

De kinderen in de eerste groep had groei mentaliteit. Wanneer geconfronteerd met iets moeilijks, geloofden ze dat ze konden leren en ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hadden om het op te lossen. De tweede groep kinderen hadden vastgesteld mindsets. Ze geloofden dat ze er niets aan konden doen om een ​​probleem dat was buiten het bereik van hun kennis en vaardigheden aan te pakken.

Waarom Mindsets Matter

Uw mentaliteit speelt een cruciale rol in hoe je omgaan met uitdagingen van het leven. Op school kan een groeimindset bijdragen tot een grotere prestatie en verhoogde inspanning. Wanneer geconfronteerd met een probleem, zoals het proberen om een ​​nieuwe baan te vinden, mensen met een groei mentaliteit tonen grotere veerkracht. Ze hebben meer kans om te volharden in het gezicht van tegenslagen, terwijl die met een vaste mentaliteit zijn meer aansprakelijk te geven.

Vaste mindsets, Dweck legt, hebben de neiging om een behoefte aan goedkeuring te creëren. “Ik heb zo veel mensen met dit één verbruiker doel van zichzelf te bewijzen in de klas zien, in hun loopbaan en in hun relaties,” Dweck legt in haar boek Mindset . “Elke situatie vraagt om een bevestiging van hun intelligentie, persoonlijkheid, of karakter Elke situatie wordt geëvalueerd:.? Zal ik slagen of falen Zal ik kijk slim of dom Zal ik worden geaccepteerd of afgewezen Zal ik voel me als een winnaar of een verliezer? ?”

Groei mindsets, aan de andere kant, resulteren in een honger om te leren. Een verlangen om hard te werken en nieuwe dingen te ontdekken. Om uitdagingen aan te gaan en te groeien als persoon. Wanneer mensen met een groeimindset proberen en falen, hebben ze de neiging om het niet te zien als een mislukking of teleurstelling. In plaats daarvan is een leerervaring die kan leiden tot groei en verandering.

Hoe werkt een Mindset Form?

Dweck suggereert dat veel mensen worden opgeleid in de twee soorten mindsets vroeg in het leven, vaak door de manier waarop ze worden opgevoed of hun ervaringen op school.

vaste Mindsets

 • Kinderen die wordt geleerd dat ze slim in plaats van het houden van het leren moeten kijken de neiging om een ​​gefixeerde mindset te ontwikkelen.
 • Ze worden meer bezig met hoe ze worden beoordeeld en zijn bang dat ze niet zouden voldoen aan de verwachtingen.

groei Mindsets

 • Kinderen die geleerd hebben om te verkennen, te omarmen nieuwe ervaringen, en geniet van uitdagingen hebben meer kans op een groeimindset ontwikkelen.
 • In plaats van het zien van fouten als tegenslagen, zijn ze bereid om nieuwe dingen te proberen en fouten maken allemaal in de naam van het leren en het bereiken van hun potentieel.

Dweck merkt op dat het hebben van een groeimindset niet gepaard gaat met te geloven dat iedereen wat ze willen met voldoende opleiding en inspanning kan worden. Niet iedereen kan worden Einstein of Mozart, alleen maar omdat ze proberen.

In plaats daarvan, de groei denkrichting is over het leven tot iemands mogelijke potentieel. Dit potentieel is echter nooit echt kenbaar. Wie weet hoe ver een persoon kan gaan als ze hun zinnen gezet op het? Mensen met een groeimindset geloven dat de inspanning die gaat naar het leren en verdieping van je begrip en talenten is de moeite waard al de zware arbeid en probleem.

Wat is uw mentaliteit?

Heeft u een vaste of groeimindset? Start het lezen van de volgende verklaringen en beslissen welke u het eens met de meeste.

 1. Mensen hebben een zekere mate van intelligentie, en er is geen enkele manier om het te veranderen.
 2. Het maakt niet uit wie je bent, is er niet veel dat je kunt doen om uw fundamentele vaardigheden en persoonlijkheid te verbeteren.
 3. Mensen zijn in staat om te veranderen wie ze zijn.
 4. U kunt nieuwe dingen te leren en verbeteren van uw intelligentie.
 5. Mensen ofwel hebben bijzondere talenten, of ze niet. Je kunt niet zomaar verwerven talent voor zaken als muziek, schrijven, kunst, of atletiek.
 6. Studeren, hard werken, en het beoefenen van nieuwe vaardigheden zijn allemaal manieren om nieuwe talenten en vaardigheden te ontwikkelen.

Als je de neiging om in te stemmen met de verklaringen 1, 2 en 5, dan heeft u waarschijnlijk een meer vaste mindset. Als u akkoord met de verklaringen 3 en 4, 6, maar dan heeft u waarschijnlijk de neiging om een ​​groeimindset hebben.

Kunt u Wijzig uw Mindset?

Terwijl mensen met een vaste mindset misschien niet mee eens, Dweck suggereert dat mensen in staat zijn het veranderen van hun manier van denken zijn. Ouders kunnen ook stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat hun kinderen te ontwikkelen groei mentaliteit, vaak door prees de inspanningen in plaats van zich uitsluitend richt op de resultaten.

Bijvoorbeeld, in plaats van het vertellen van een kind dat hij “zo slim,” een ouder kan het kind lof voor hun harde werk aan een project en beschrijven wat ze willen het meest over de inspanningen van het kind ( “Ik hou echt van de manier waarop u de kleuren koos voor de foto! “).

Door te focussen op het proces in plaats van de uitkomst kunnen volwassenen kinderen helpen begrijpen dat hun inspanningen, hard werken en toewijding kunnen leiden tot verandering, leren en groei, zowel nu als in de toekomst.