Skip to main content

Zakaj je drogami Upoštevani kronične možganske bolezni

 Zakaj je drogami Upoštevani kronične možganske bolezni
Odvisnost je kronična možganska bolezen, ki je več o nevrologije možganov kot pasivnega manifestacij vedenjske težave in slabe odločitve, v skladu s skupino strokovnjakov, zasvojenost medicine.

V aprilu 2011 je American Society of drogami medicino (ASAM) izdal svojo novo Opredelitev zasvojenosti z drogami , ki je, prvič, se razteza odvisnosti na druge kot zlorabo problematične snovi vedenje. Skupina 80 zasvojenosti strokovnjakov delal štiri leta, da pridejo na novo opredelitev zasvojenosti in ugotovila, da je zasvojenost o katerih temelji nevrologije obnašanja možganov ne gre tja.

Odvisnost spreminja svoje možgane, je sistem nagrajevanja

Odvisnost vpliva na vaše možgane nagrado, motivacija, spomin, in s tem povezano vezje do te mere, da so vaše motivacije spremenijo tako, da bodo vaši zasvojenost vedenja nadomestiti zdravega, vedenje samostojno nego.

sistem nagrajevanja v možganih se spremeni tudi na tak način, da je spomin na prejšnjih nagrad, pa naj gre za hrano, sex, ali zdravila, lahko sproži biološki in vedenjski odziv, da sodelujejo v zasvojenost vedenja znova, kljub negativnih posledic, in včasih čeprav jih ni več niti našli zadovoljstvo v dejavnosti.

Impulse Control je spremenjeno tudi

Odvisnost vpliva tudi na frontalnem korteksu možgane na tak način, da spremeni svojo impulzno nadzor in presojo. To se kaže v “patološkem opravljanje nagrad,” ASAM pravi, ko odvisniki se vrnejo v svojo zasvojenost vedenja, da se “počutijo normalno.”

Frontalnem korteksu sodeluje pri inhibiranju impulzivnost in odložiti zadovoljstvo. Ker je ta del možganov še naprej razvijejo v odrasle dobe, strokovnjaki Asam, da je to, zakaj je zgodnji začetek izpostavljenost snovi povezana z kasnejši razvoj odvisnosti.

Značilnosti drogami

V skladu z definicijo ASAM, ki je zasvojenost označen z:

 • Nezmožnost dosledno vzdržal
 • Oslabitev vedenjskega nadzora
 • Hrepenenje ali povečana “lakote” za droge ali nagrajevanje izkušenj
 • Zmanjšala priznanje težave z vedenjem in odnosi
 • Disfunkcionalen čustveni odziv

Drugi Značilnosti zasvojenost

Ti pogoji so prav tako pogosto prisotni v odvisnosti od:

 • Želja in zasvojenost vedenja se sproži zunanjih znakov
 • Nevarnost ponovitve tudi po daljših obdobjih abstinence
 • Odpor do sprememb, kljub vse večje težave

Oslabljeno nadzor in sodba Težave

ASAM pravi, da vedenjske manifestacije in zapleti odvisnosti, zaradi oslabljenega nadzora, lahko vključujejo:

 • Vključevanje v več zasvojenost vedenja, kot ste nameravali
 • Povečana času izgubili službo ali šolo
 • Nadaljnja uporaba snov kljub fizičnih ali psihičnih posledic
 • Zmanjševanje vaše zasvojenost vedenja repertoarja; na primer, samo piti eno blagovno znamko za določene vrste alkohola
 • Pomanjkanje pripravljenosti, da bi dobili pomoč, kljub temu opozarjajo, težave

Odvisnost lahko povzročijo zaznavne spremembe

Zaznavne spremembe v odvisnosti lahko vključujejo:

 • Preokupacija s snovjo ali zasvojenost obnašanja
 • Spremenjeno občutek prednosti in slabosti, ki povzročajo odvisnost vedenja
 • Napačno prepričanje, da so vaše težave niso predvidljive posledice zasvojenosti

Odvisnost lahko povzročijo čustvene spremembe

ASAM meni, čustvene spremembe v odvisnosti lahko vključujejo:

 • Povečana anksioznost, disforija, in čustvena bolečina
 • Situacije zdelo bolj stresno, kot so v resnici
 • Težavnost prepoznavanje in izražanje čustev

Razlog za novo definicijo zasvojenosti

V preteklosti se je diagnoza odvisnosti osredotoča na pasivnega manifestacije vedenja neke osebe, ki jih je mogoče opaziti in potrdila standardiziranih vprašalnikov. Nova opredelitev zasvojenosti, namesto da se osredotoča na to, kaj se dogaja v tebi, v možganih.

Strokovnjaki na Asam upam, da je njihova nova definicija vodi k boljšemu razumevanju tega bolezenskega procesa, ki pravijo, je biološki, psihološki, socialni in duhovni v manifestacijo. Odvisnost se lahko manifestira v mnogih vedenja zunaj zasvojenih.

Posledice za zdravljenje

Tradicionalno so ljudje z odvisnostmi poiskala in zdravili za določene snovi ali vedenja. To je včasih povzročilo nadomeščanje ene odvisnosti v drugo, kar ASAM imenuje “patološko opravljanje nagrad” Zato, ker je vzrok ni bila obravnavana.

ASAM predlaga, da bi celovito zdravljenje odvisnosti osredotočiti na vseh aktivnih in potencialnih snovi in ​​vedenja, ki bi lahko zasvoji. ASAM bil previden poudariti, da dejstvo, da je zasvojenost primarna, ne kronične možganska bolezen ne odvezuje odvisnikov od prevzemanje odgovornosti za svoje vedenje.

Tako kot imajo ljudje z boleznimi srca in sladkorno boleznijo prevzeti osebno odgovornost za upravljanje svojo bolezen, če imate odvisnosti, ki jih tudi mora sprejeti potrebne ukrepe, da se zmanjša možnost ponovitve, ASAM dejal.